Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Ammattikorkeakoulun hallitus5805.05.201114
Kaupunginhallitus27806.06.201115

3944-2011 (004)

Turun AMK:n liittyminen Consortium of International Double Degrees (CIDD) verkoston jäseneksi (Otj)

Tiivistelmä:

Ammattikorkeakoulun hallitus on 5.5.2011 § 58 pyytänyt kaupunginhallitukselta lupaa hakea Consortium of International Double Degrees (CIDD) verkoston jäsenyyttä. Kaupunginhallitukselle esitetään, että ammattikorkeakoululle annettaisiin lupa hakea verkoston jäsenyyttä.

Amkh § 58

Koulutusjohtaja Juhani Soini:

 

Anomme Turun ammattikorkeakoulun hallitukselta lupaa hakea Consortium of International Double Degrees (CIDD) verkoston jäsenyyttä.

 

Verkoston tarkoituksena on:

 

·valmentaa vaihto-/kaksoistutkinto-opiskelun kautta opiskelijoita toimimaan globaalissa liiketoimintaympäristössä

·lisätä opettajien liikkuvuutta ja siten kehittää opetusta jäsenorganisaatioissa, edistää T&K kontakteja ja yhteisiä tutkimusprojekteja

·edistää Bologna-prosessia ja tukea jäsenkorkeakoulujen mannertenvälisiä vaihtoja

·toimia linkkinä korkeakoulujen ja yritysten välillä

·toimia verkostona opiskelijoiden, alumnien, opettajien ja yritysten välillä

 

Verkoston tavoitteena on tukea kaksoistutkinto-ohjelmien järjestelyissä. Apu voi kohdistua sekä opiskeluvaihtoihin liittyviin didaktisiin ja pedagogisiin että lainopillisiin kysymyksiin. Jäsenet saavat verkoston kautta näkyvyyttä erilaisissa kansainvälisissä näyttelyissä ja konferensseissa. Verkostolla on omaa tutkimustoimintaa toiminnan kehittämisen tueksi.

 

Korkeakoulut voivat hakea verkoston jäsenyyttä ja maakohtainen jäsenmäärä on rajoitettu. Olemme keskustelleet kiinnostuksestamme jäsenyyttä kohtaan verkoston hallituksen suomalaisen jäsenen, Haaga-Helian koulutuspäällikkö Marja-Riitta Luotosen kanssa.

 

Jäsenhinta on 1000 € ja vuosittainen jäsenmaksu on 300 €.

 

Perustelut:

 

DP in International Business koulutusohjelmalla (IB) on kiinnostus ja suuri tarve lisätä kaksoistutkintojen määrää muun muassa siksi, että uuden opetussuunnitelman mukaan kaikki IB opiskelijat suorittavat osan opinnoistaan tai harjoittelustaan ulkomailla. Kaksoistutkintojen lisääminen on kirjattu koulutusohjelman toimintasuunnitelmaan 4T:ssä.

 

Mahdollisuus suorittaa kaksoistutkinto lisää koulutusohjelman kilpailukykyisyyttä. Myös kansallisessa korkeakoulujen kansainvälistymisstrategiassa ja oman ammattikorkeakoulumme strategiassa kaksois- ja yhteistutkinnot on nostettu esille.

 

CIDD verkoston kautta saamme uusia partnereita, joilla on kokemusta kaksoistutkinnoista ja koulutusohjelmien toiminnan kehittämisestä myös muiden toimintojen kuin kv-vaihtojen osalta.

 

Rehtori Juha Kettunen:

 

Talousarvion 2011 noudattamista koskevien määräysten mukaan kaupunki voi liittyä jäseneksi yhdistykseen tai yhteisöön kaupunginhallituksen päätöksellä.

 

Ehdotus       Ammattikorkeakoulun hallitus päättää esittää kaupunginhallitukselle, että se myöntää Turun ammattikorkeakoululle luvan hakea jäsenyyttä Consortium of International Double Degrees (CIDD) verkostosta ja että ammattikorkeakoulu valtuutetaan maksamaan jäsenhinta 1000 € ja vuosittainen jäsenmaksu 300 €. Jäsenmaksut maksetaan Bioalat ja liiketalous –tulosalueen määrärahoista.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kh § 278

Kaupunginsihteeri Ari-Pekka Korhonen 30.5.2011:

Kaupunginvaltuuston 29.11.2009 § 226 hyväksymien talousarvion noudattamista koskevien määräysten 6.1 kohdan mukaan kaupunki voi liittyä jäseneksi yhdistykseen tai yhteisöön kaupunginhallituksen päätöksellä.

Vs. apulaiskaupunginjohtaja Jouko K. Lehmusto:

EhdotusKaupunginhallitus päättää,

että Turun ammattikorkeakoululle annetaan lupa hakea jäsenyyttä Consortium of International Double Degrees (CIDD) verkostosta ja

että Turun ammattikorkeakoulu valtuutetaan maksamaan jäsenhinta 1000 € ja vuosittainen jäsenmaksu 300 € siten, että maksut suoritetaan Bioalat ja liiketalous –tulosalueen määrärahoista.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvAmmattikorkeakoulu
tiedAmmattikorkeakoulun hallitus