Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus28706.06.201112

6842-2011 (035)

Kiinteistö Oy Monitoimihalli Oy:n osakkeiden luovutus Tilaliikelaitokselle (Kj)

Tiivistelmä: -

Kh § 287

Talousjohtaja Jukka Laiho ja laskentapäällikkö Seija Liinoja 20.4.2011:

Oy Turkuhalli – Åbohallen Ab sulautui 30.6.2010 Kiinteistö Oy Monitoimihalliin. Sulautumisvastikkeena Turun kaupunki sai yhden osakkeen, jonka arvo on 20 000 euroa. Osake oikeuttaa hallitsemaan Monitoimihallin huoneistoa nro 61 eli aitiota 42. Koska Turkuhalli Oy:n osakkeet olivat kaupunginhallituksen hallinnassa ja taseessa, on sulautumisvastikkeena saatu osake käsitelty samalla periaatteella tilinpäätöksessä 2010.

Aitiota 42 on tarkoitus vuokrata edelleen. Tilojen vuokraustoiminta kaupungin organisaatiossa on pääosin keskitetty Tilaliikelaitokselle, jolla on toimintoon osaaminen ja järjestelmät. Kiinteistö Oy Monitoimihallin kaikki muut osakkeet ovat Tilaliikelaitoksen hallinnassa ja taseessa. Sulautumisvastikkeena saatu Oy Monitoimihallin osake on perusteltua luovuttaa Tilaliikelaitoksen hallintaan.

Osakkeiden luovutus voi tapahtua joko sisäisenä myyntinä ja ostona taikka sisäisenä lahjoituksena. Viimeksi mainitusta sisäisestä liiketapahtumasta syntyy lahjoitusmeno kaupunginhallitukselle ja lahjoitustulo Tilaliikelaitokselle. Kaupungin tulokseen tapahtumalla ei ole vaikutusta.

Tilaliikelaitos ei ole vuoden 2011 talousarviossa varautunut po. osakkeen hankintaan. Esitän, että Kiinteistö Oy Monitoimihallin huoneiston nro 61 (aitio 42) oikeuttavat osakkeet luovutetaan korvauksetta Tilaliikelaitokselle ja että luovutuksesta aiheutuva lahjoitusmeno kirjataan muihin kuluihin kaupunginhallituksen kustannuspaikkaan 11600 (Muu toiminta).

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että Kiinteistö Oy Monitoimihallin huoneiston nro 61 (aitio 42) oikeuttavat osakkeet luovutetaan korvauksetta Tilaliikelaitokselle ja että luovutuksesta aiheutuva lahjoitusmeno kirjataan muihin kuluihin kaupunginhallituksen kustannuspaikkaan 11600 (Muu toiminta).

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKiinteistö Oy Turun Monitoimihalli
tpvKeskushallinto, talousasiat
tiedTilaliikelaitos