Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Peruspalvelulautakunta15518.05.20117
Kaupunginhallitus28906.06.201114

4595-2011 (004)

Liittyminen SOSTE Suomen sosiaali- ja terveys ry:n jäseneksi (Pj)

Tiivistelmä:

Turun kaupungin sosiaali- ja terveystoimi on ollut Sosiaali- ja terveysturvan keskusliitto ry:n (STKL) jäsen. Yhdistys on yhdessä Sosiaali- ja terveysjärjestöjen yhteistyöyhdistys YTY ry:n ja Terveyden edistämisen keskus ry:n (Tekry) kanssa perustanut uuden valtakunnallisen keskusjärjestön, SOSTE Suomen sosiaali- ja terveys ry:n. Peruspalvelulautakunta esittää kaupunginhallituksen päätettäväksi uuteen yhdistykseen liittymistä.

Perla § 155

Peruspalvelujohtaja Riitta Liuksa 10.5.2011:

Sosiaali- ja terveysjärjestöjen yhteistyöyhdistys YTY ry, Sosiaali- ja terveysturvan keskusliitto ry (STKL) ja Terveyden edistämisen keskus ry (Tekry) perustivat 24.1.2011 uuden valtakunnallisen keskusjärjestön SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry:n.

SOSTEn toiminnan tarkoituksena on olla alueellisella, valtakunnallisella sekä kansainvälisellä tasolla sosiaali- ja terveyspoliittinen vaikuttaja ja asiantuntija, joka yleishyödyllisenä toimijana itsenäisesti ja yhteistyössä omien jäsentensä ja muiden tahojen kanssa rakentaa sosiaalisen hyvinvoinnin ja terveyden edellytyksiä, ihmisten osallistumismahdollisuuksia sekä oikeudenmukaista ja vastuullista yhteiskuntaa.

SOSTE aloittaa varsinaisen toimintansa 1.1.2012, jolloin STKL, Tekry ja YTY siirtävät oman toimintansa SOSTElle. STKL, Tekry ja YTY tekevät toimintasuunnitelmiensa mukaista työtä koko vuoden 2011.

Sosiaali- ja terveysturvan keskusliitto ry suosittelee, että kaikki sen nykyiset jäsentahot hakevat SOSTEn jäsenyyttä (STKL) jäsen.

Vuoden 2011 talousarvion noudattamista koskevien määräysten 6.1. kohdan mukaan kaupunki voi liittyä jäseneksi yhdistykseen tai yhteisöön kaupunginhallituksen päätöksellä.

Turun kaupungin sosiaali- ja terveystoimi on ollut Sosiaali- ja terveysturvan keskusliitto ry:n (STKL) jäsen. Jäsenmaksu vuonna 2011 on ollut 675 €.

EhdotusPeruspalvelulautakunta päättää esittää kaupunginhallitukselle, että Turun kaupunki päättää liittyä SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry:n jäseneksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kh § 289

Apulaiskaupunginjohtaja Maija Kyttä 30.5.2011:

SOSTE Suomen sosiaali- ja terveys ry:n jäsenyys korvaa sosiaali- ja terveystoimen aiemman jäsenyyden Sosiaali- ja terveysturvan keskusliitto ry:ssä (STKL). Jäsenyys alan valtakunnallisessa sosiaali- ja terveysalan vaikuttajajärjestössä on tarkoituksenmukaista. Puollan peruspalvelulautakunnan esitystä liittyä SOSTE Suomen sosiaali- ja terveys ry:n jäseneksi siten, että vuodesta 2012 alkaen perittävä jäsenmaksu maksetaan peruspalvelulautakunnan talousarvion määrärahoista.

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että Turun kaupunki liittyy SOSTE Suomen sosiaali- ja terveys ry:n jäseneksi ja että vuodesta 2012 alkaen perittävä jäsenmaksu maksetaan peruspalvelulautakunnan määrärahoista.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedPeruspalvelulautakunta
tpvSosiaali- ja terveystoimi