Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus18711.04.201117

4786-2010 (610)

Elinvoimaisen kaupunkikeskustan kehittämistoimikunnan kokoonpanon muuttaminen (Yj)

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitus on 17.5.2010 § 312 päättänyt asettaa elinvoimaisen kaupunkikeskustan kehittämistoimikunnan. Kaupunginvaltuuston puheenjohtajan vaihtumisen johdosta tulee kehittämistoimikunnan kokoonpanoa muuttaa. Lisäksi kaupunginhallitukselle esitetään, että se merkitsisi tiedoksi toimikunnan laatiman selvityksen keskusta-alueella vireillä olevista kehittämishankkeista/-suunnitelmista.

Kh § 187

Apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen 4.4.2011:

Kaupunginvaltuutettu Petteri Orpo teki kaupunginvaltuuston kokouksessa 19.4.2010 § 74 aloitteen Turun kaupunkikeskustan kehittämisestä. Kaupunginhallitus päätti 17.5.2010 § 312 asettaa elinvoimaisen kaupunkikeskustan kehittämistoimikunnan, jonka tehtävänä on:

- päivittää vuoden 2010 loppuun mennessä kaupunginhallituksen 14.1.2002 § 53 kohdalla asettaman keskustan kehittämistoimikunnan laatima 25.3.2003 päivätty loppuraportti ja

- luoda ”Turku 2031 –kaupungin keskusta” -visio kulttuuripääkaupunkivuonna 2011 julkaistavaksi siten, että visioon sisällytetään selvitys keskusta-alueella vireillä olevista kehittämishankkeista/-suunnitelmista.

Toimikunnalla on mahdollisuus kuulla työnsä aikana asiantuntijoita.

Samalla kaupunginhallitus päätti nimetä seuraavat luottamushenkilöt toimikunnan jäseniksi:

- Jukka Mikkola (pj.)

- Petteri Orpo

- Elina Rantanen

- Sauli Saarinen

- Jarmo Laivoranta

- Christel von Frenckell-Ramberg

Lisäksi kaupunginhallitus päätti, että kaupunginhallituksen puheenjohtajistolla on toimikunnan kokouksissa puhe- ja läsnäolo-oikeus.

Vielä kaupunginhallitus päätti oikeuttaa ympäristötointa johtavan apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtasen nimeämään kehittämistoimikunnan valmistelijat.

Toimikunta on tähän mennessä pitänyt kaksi kokousta, apulaiskaupunginjohtaja Virtanen on nimennyt toimikunnan valmistelijat ja toimikunta on toimeksiantonsa mukaisesti laatinut kokonaisvaltaisen selvityksen keskusta-alueella vireillä olevista kehittämishankkeista/-suunnitelmista päivittäen samalla kaupunginhallituksen 14.1.2002 § 53 kohdalla asettaman keskustan kehittämistoimikunnan laatiman 25.3.2003 päivätyn loppuraportin tiedot.

Toimikunta on keskustellut tehtävänsä sisällöstä ja aikataulusta ja todennut, että kehittämisvisio saadaan valmiiksi ja julkaistavaksi vuoden 2011 toisella puoliskolla. Lisäksi toimikunta pitää tarpeellisena, että sen kokoonpanoa muutetaan valtuuston puheenjohtajistossa tapahtuneen muutoksen johdosta.

Oheismateriaali 1Keskusta-alueella vireillä olevat kehittämishankkeet

(Luettavissa järjestelmässä ja KVKH→ kokousmateriaalit -kansiossa )

EhdotusKaupunginhallitus päättää,

että toimikunnan puheenjohtajaksi valtuutettu Jukka Mikkolan tilalle nimetään valtuuston puheenjohtaja Seppo Lehtinen ja

että toimikunnan laatima selvitys keskusta-alueella vireillä olevista kehittämishankkeista/-suunnitelmista merkitään tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedArve Minna
tiedEklund Toni
tiedLaivoranta Jarmo
tiedLehtinen Seppo
tiedMikkola Jukka
tiedOrpo Petteri
tiedRantanen Elina
tiedSaarinen Sauli
tiedSarlund Katri
tiedVeivo Risto
tiedVirtanen Jarkko
tiedvon Frenckell-Ramberg Christel