Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus16628.03.201115

2150-2011 (240, 001)

Seudullisen rakennusvalvonnan selvitystyön valmistelu (Yj)

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitukselle esitetään, että se päättäisi Turun kaupungin osallistumisesta seudullisen rakennusvalvontayhteistyön jatkovalmisteluun ja nimeäisi edustajat valmistelevaan työryhmään.

Kh § 166

Apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen 22.3.2011:

Kunta- ja palvelurakennehankkeen Turun kaupunkiseudun ohjausryhmä on kokouksessaan 30.11.2010 päättänyt seuraavaa:

”Ohjausryhmä merkitsi kuntien seudullisen rakennusvalvontayhteistyön valmisteluvaiheen ja rakennustarkastaja Reima Ojalan selvityksen tiedokseen. Ohjausryhmä päätti, että valmistelua jatketaan tavoitteena käynnistää selvitystyö seudullisen rakennusvalvontaorganisaation edellytyksistä. Ohjausryhmä päätti lähettää päätöksen kunnille tiedoksi siten, että kuntien tulee ilmoittaa osallistumisestaan hankkeen jatkovalmisteluun Turun kaupungin rakennusvalvontatoimistolle Turun kaupunginhallitukselle osoitettuna ja nimetä valmistelevaan työryhmään kustakin hankkeeseen osallistuvasta kunnasta 1-2 jäsentä.”

PARAS -hankkeeseen liittyen rakennusvalvontayhteistyön kehittäminen on edennyt vaiheittain. Nyt ollaan vaiheessa, jossa tulisi käynnistää selvitys seudullisen rakennusvalvonnan mahdollisuuksista ja vaihtoehdoista. Koska selvitys aiheuttaa myös kustannuksia, se edellyttää mukaan lähtevien kuntien sitoutumista selvityksen tekemiseen. Mukanaolo ei vielä tarkoita sitoutumista selvityksen tuloksiin.

Selvitystyö on tarkoitus käynnistää heti. Mukaan selvitystyöhön ovat päättäneet lähteä Aura, Kaarina, Lieto, Naantali, Paimio, Raisio, Rusko ja Sauvo. Selvitystyöhön lähtemisestä kielteisen päätöksen ovat tehneet Masku, Mynämäki ja Nousiainen.

Selvitystyön aikataulua on syytä tarkentaa siten, että se valmistuu keväällä 2012.

Oheismateriaali 1Selvitys rakennusvalvontayhteistyöhankkeesta (luettavissa järjestelmässä)

EhdotusKaupunginhallitus päättää,

että Turun kaupunki osallistuu seudullisen rakennusvalvontayhteistyön jatkovalmisteluun ja selvitystyöstä aiheutuviin kustannuksiin,

että selvitystyöstä aiheutuvat kustannukset suoritetaan rakennusvalvontatoimiston määrärahoista ja

että Turun kaupungin edustajiksi valmistelevaan työryhmään nimetään rakennustarkastaja Reima Ojala ja rakennuslakimies Harri Lehtinen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Asian esitteli vs. apulaiskaupunginjohtaja Jouko K. Lehmusto.

Jakelu

tiedRakennuslautakunta
tiedRakennusvalvontatoimisto
tiedLehtinen Harri
tiedOjala Reima