Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus5731.01.201120

1125-2011 (041)

Kaupunginhallituksen ja Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan välinen sisäinen palvelumaksusopimus vuodelle 2011 (Yj)

Tiivistelmä:

Kaupunginvaltuuston 12.11.2001 § 311 tekemän päätöksen mukaisesti tulee kaupunginhallituksen ja Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan tehdä vuosittain sisäinen palvelumaksusopimus julkisen infrastruktuurin hoidosta ja kunnossapidosta sekä eräistä investoinneista. Palvelumaksusopimus velvoittaa Kiinteistöliikelaitoksen ylläpitämään alueet tämän sopimuksen mukaisesti normaalien sääolosuhteiden vallitessa.

Kh § 57

Apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen 19.1.2011:

Kaupunginhallituksen ja Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan välisen sisäisen sopimuksen palvelumaksun määrä sopimusvuonna on kaupunginvaltuuston hyväksymän talousarvion mukaan 27.321.465 euroa, jolla rahoitetaan Kiinteistöliikelaitoksen taseessa oleva katu- ja viheralueiden sekä muiden yleisten alueiden ylläpito pääomakustannuksineen. Kiinteistöliikelaitos vastaa kaikista investoinneistaan tulorahoituksellaan.

Kaupunginvaltuusto on lisäksi erikseen päättänyt kaupunginhallituksen osalta, että ”Kiinteistöliikelaitoksen palvelumaksun tasoa korotetaan vuoden 2011 osalta väliaikaisesti noin 5 % kulttuuripääkaupunkivuoden edellyttämän kaupunkikeskustan yleisten alueiden ylläpidon tehostamiseen” ja Kiinteistöliikelaitoksen osalta, että ”kohdennetaan 650.000 € kulttuuripääkaupunkivuoden edellyttämän kaupunkikeskustan yleisten alueiden ylläpidon tehostamiseen”.

Sisäisestä palvelumaksusta on laadittu erillinen sopimus, joka on liitteenä 1. Sopimus edellyttää perustason ylläpitoa normaalien sääolosuhteiden vallitessa. Palvelumaksusopimuksen optiona esitetään perustason ylittävää lisätilausmahdollisuutta peruspalvelutasosta liitteessä 3. Kiinteistöliikelaitos on tarkistanut sopimuksessa mainittujen määrätiedot YAOH- rekisteristä.

Liite 1Sisäinen palvelumaksusopimus vuodelle 2011

Liite 2Sisäisen palvelumaksusopimuksen liikenne- ja viheralueiden tuotekuvaukset 2011

Liite 3Perustason ylittävät ylläpitotyöt 2011

Oheismateriaali 1Palvelumaksusopimuksen esittelymateriaali

EhdotusKaupunginhallitus päättää hyväksyä omalta osaltaan kaupunginhallituksen ja Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan välisen sisäisen palvelumaksusopimuksen vuodelle 2011.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKeskushallinto, lakiasiat
tiedKeskushallinto, talousasiat
tiedKiinteistöliikelaitoksen johtokunta
tpvKiinteistöliikelaitos


Liitteet:

Kh § 57
Liite 1:Sisäinen palvelumaksusopimus vuodelle 2011
Liite 2:Sisäisen palvelumaksusopimuksen liikenne- ja viheralueiden tuotekuvaukset 2011
Liite 3:Perustason ylittävät ylläpitotyöt 2011