Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kaupunginhallitus 19 10.01.2011

349-2011 (233)

Kaupunginhallituksen jäsen Sakari Hihnalan selvityspyyntö Kailassuon melu- ym. haitoista Turun asutukselle (Yj)

Tiivistelmä: -

Kh § 19

Kaupunginhallituksen jäsen Sakari Hihnala 10.1.2011:

Liedon kunnanhallitus hyväksyi 22.11.2010 & 421 Kailassuonkallion asemakaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelman. Asemakaavaluonnos on laadittu Turun kaupungin neljä vuotta sitten tekemän asemakaavoitusanomuksen johdosta (Turun Kiinteistölaitos/Jouko Turto 31.10.2006) pääosin Turun omistamalle maalle ja Turun kustannuksella.

Noin 145 hehtaarin suuruinen alue sijaitsee Tampereen moottoritien ja Turun rajan välisessä pääosin metsämaastossa. Vieressä Turun puolella oleva alue on pääosin peltoa. Suunnitelma-alueen keskipisteestä lounaaseen on Turun alueella Jäkärlä 3,6 ja luoteeseen Paattisten keskusta 2,5 kilometrin päässä. Liedon asemankulma on 2,5 kilometriä itään. Lähin asutus Turun puolella on avoimen peltoaukean toisella puolella. Kulku tapahtuisi moottoritieltä Rauhakylän eritasoliittymän kautta.

Maakuntakaavassa pääosin seudulliseksi jätehuoltoalueeksi varatun alueen käyttö on täsmentymässä niin, että jätteenkäsittelyaluetta olisi vain 47 hehtaaria. Moottoriurheilulle olisi 60 ja ampumaradoille 17 hehtaaria. Alueelle hahmotellaan merkittäviä seudullisia moottoriurheilu- ja ampumaurheilukeskuksia. Syksyllä asemakaavaluonnokseen lisättiin lennokkien lennätysalue, koska ”kenttä sopisi kaava-alueelle, jonne on tulossa muitakin melua aiheuttavia toimintoja”.

Mielipiteitään asemakaavaluonnoksesta voivat esittää Liedon kuntalaiset sekä osalliset, joihin lasketaan myös Turun kaupungin ympäristö- ja kaavoitusviraston asemakaava-, joukkoliikenne-, rakennusvalvonta-, suunnittelu- ja ympäristönsuojelutoimistot, Kiinteistölaitos ja Liikuntapalvelukeskus.

Pyydän selvitystä, mihin toimenpiteisiin Turun kaupungissa on ryhdytty tai aiotaan ryhtyä, jotta asemakaavaan tulee riittävän tiukat vaatimukset melu- ym. suojauksesta niin, että alueen välittömässä läheisyydessä sekä Jäkärlän ja Paattisten taajamissa asuvat turkulaiset eivät joudu kärsimään melu- ym. haitoista.

Samalla pyydän selvitystä, onko Kailassuonkallion asemakaavaa käsitelty tai tarkoitus käsitellä Turun ympäristö- ja kaavoituslautakunnassa ja / tai kaupunginhallituksessa.

Apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen:

EhdotusKaupunginhallitus päättää lähettää selvityspyynnön asianmukaisesti valmisteltavaksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

laupYmpäristö- ja kaavoitusvirasto