Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus63807.12.20102 Yj

11988-2010 (112)

Kaupunginhallituksen käsiteltäväksi otettu Jätteenpolttoliikelaitoksen liikelaitosjohtajan päätöspöytäkirja 15.11.2010 § 6

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitus on 22.11.2010 § 609 kohdalla päättänyt ottaa kaupunginhallituksen käsiteltäväksi Jätteenpolttoliikelaitoksen liikelaitosjohtajan päätöspöytäkirjan 15.11.2010 § 6. Em. päätöksellään liikelaitosjohtaja on päättänyt vuorokonemestarin toimen täyttämisestä. Liikelaitosjohtaja Esko Pohjasen lausunnosta ilmenevin perustein kaupunginhallitukselle esitetään, että se pysyttäisi liikelaitosjohtajan 15.11.2010 § 6 kohdalla tekemän päätöksen.

Kh § 638

Liikelaitosjohtaja Esko Pohjanen 30.11.2010:

Kaupunginhallitus päätti 22.11.2010 § 609 kohdalla ottaa käsiteltäväkseen Jätteenpolttoliikelaitoksen liikelaitosjohtajan päätöspöytäkirjan § 6, jolla hän oli päättänyt täyttää avoinna olevan vuorokonemestarin toimen.

Jätteenpolttolaitoksella on käytössä keskeytymätön kolmivuorotyö. Työvuorossa on aina läsnä vuorokonemestari ja kolme laitosmiestä. Vuorokonemestarilla on oltava vähintään alikonemestarin tai vahtikonemestarin pätevyys, koska polttokattilat ovat paineastioita. Keskeytymätön kolmivuorotyö vaatii toimiakseen viisi työryhmää, sekä sijaisia sairaus- ym. poissaoloja varten. Vuorokonemestareita on perinteisesti sijaistanut laitosmiehenä toimiva, alikonemestarin pätevyyden omaava henkilö. Nyt laitoksella ei ole tällaista henkilöä, koska hänet valittiin kesällä eläkkeelle jääneen vuorokonemestarin vakanssiin. Laitokselta jäi kesällä eläkkeelle toinenkin vuorokonemestari, jolta jääneeseen vakanssiin ollaan nyt palkkaamassa henkilöä.  Edelleen jää siis puuttumaan sijaistava vuoromestari.

Kuluneen syksyn aikana ovat vuorokonemestareiden sijaisuuksia hoitaneet myös laitoksen ylikonemestari ja laitoksen huoltotöistä vastaava konemestari, joka on nyt jäänyt sairauslomalle ainakin vuoden 2010 loppuun saakka. Sijaisuuksia on hoidettu paljon myös ylitöinä. Ylitöinä sijaisuuksia ei enää voida suorittaa, sillä sallitut ylityömäärät alkavat olla täynnä. Sijaisuuksien hoitaminen ylitöinä tulee myös kalliimmaksi kuin uuden henkilön palkkaaminen. Em. syystä apuna on käytetty myös laitokselta eläkkeelle jääneitä konemestareita.

Jätteenpolttolaitokselle haettiin kaupungin julkisen hakujärjestelmän avulla vuorokonemestaria 31.12.2014 saakka voimassa olevaan määräaikaiseen työsuhteeseen. Koska laitos on tarkoitus myydä tänä vuonna Turku Energia Oy:lle, neuvoteltiin työsopimuksen pituudesta heidän kanssaan. Vaadittu alikonemestarin tai vahtikonemestarin pätevyys oli kahdestatoista hakijasta vain yhdellä, joka käsiteltäväksi otetulla päätöspöytäkirjalla päätettiin valita toimeen. Allekirjoittamaton työsopimus on määräaikainen 31.12.2014 saakka.

Apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen:

EhdotusKaupunginhallitus päättää pysyttää Jätteenpolttoliikelaitoksen liikelaitosjohtajan 15.11.2010 § 6 kohdalla tekemän päätöksen.

PäätösKaupunginhallitus päätti kumota Jätteenpolttoliikelaitoksen liikelaitosjohtajan 15.11.2010 § 6 kohdalla tekemän päätöksen.

Lisäksi kaupunginhallitus lähetti valinnan liikelaitosjohtaja Esko Pohjaselle päätettäväksi siten, että kaikki muodollisesti pätevät hakijat tulevat huomioiduksi.

Päätös asiassa tehtiin esittelijän muutetusta päätösehdotuksesta yksimielisesti.

Jakelu

tpvPohjanen Esko