Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus60115.11.20101 Pj

10417-2010 (004)

Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen kuntajäsenmaksu ja liittyminen yhdistyksen kuntajäseneksi

Tiivistelmä:

Lounais-Suomen Syöpäyhdistys ry. on esittänyt Turun kaupungille liittymistä yhdistyksen kuntajäseneksi. Asukasperusteisen kuntajäsenmaksun määrä olisi 4.404 euroa. Syöpäyhdistys kuuluu peruspalvelulautakunnalta v. 2010 kohdennettua avustusta saavien yhteisöjen joukkoon. Kaupungin vuoden 2010 jäsenmaksuja tai vuoden 2011 jäsenmaksuvarauksia ei kohdennu sosiaalisia palveluita tuottaviin yhteisöihin. Kaupunginhallitukselle esitetään, että Turun kaupunki ei liity Lounais-Suomen Syöpäyhdistys ry:n kuntajäseneksi.

Kh § 601

Lounais-Suomen Syöpäyhdistys ry 13.9.2010:

 

Lounais-Suomen Syöpäyhdistys r.y. on kansanterveysjärjestö, jonka päätoimialana on sosiaalinen toiminta, mm. syöpäsairaiden sopeutumisvalmennus ja palveluasuminen sekä varattomien ja vähävaraisten syöpäpotilaiden avustaminen. Lisäksi yhdistys tekee valistustyötä ja muuta syöpäsairauksia ennaltaehkäisevää työtä. pitää yllä syöpäneuvonta-asemaa, tarjoaa kotisaattohoitopalveluja syöpäpotilaille, hankkii ja ylläpitää syöpätautien hoitoon tarvittavia laitoksia ja välineitä sekä tukee pahanlaatuisiin kasvaimiin kohdistuvaa tutkimustyötä. Toimipisteitä yhdistyksellä on Turun ohella Forssassa, Loimaalla, Salossa ja Uudessakaupungissa.

 

Lounais-Suomen Syöpäyhdistys r.y. on tulevina vuosina mittavien haasteiden edessä. Sosiaali- ja terveydenhuoltojärjestelmää uudistettaessa vaaditaan kaikilta alan toimijoilta hyvää yhteistyötä. Julkisen ja yksityisen sektorin lisäksi tarvitaan alalla kolmannen sektorin ja sen myötä vapaaehtoistoiminnan panosta. Tulevaisuudessa tullaan hakemaan uusia, sosiaali- ja terveydenhuollon eri toimijoiden välisiä yhteistyön alueita, joilla ne voivat tukea ja täydentää toistensa työtä. Tässä vapaaehtoisilla syöpäjärjestöillä on oma tärkeä roolinsa.

 

Useat yhdistyksen toiminta-alueen kunnat ovat olleet omalta osaltaan tukemassa edellä mainittua toimintaa mm. maksamalla kuntajäsenmaksua, joka vuonna 2010 on 0,025 € kunnan asukasta kohden. Mikäli Turun kaupunki olisi yhdistyksemme jäsen, olisi jäsenmaksu ollut yhteensä 4.404 . Yhdistyksellä on kaiken kaikkiaan yli 30.000 henkilöjäsentä, joista 13.050 on turkulaisia.

 

Mikäli kuntanne on kiinnostunut liittymään vireän yhdistyksemme jäseneksi, allekirjoittanut vastaa mielellään tiedusteluihinne. Lähetän ohessa tiedoksenne myös Lounais-Suomen Syöväntorjuntasanomat -lehden numeron 2/2010, jossa mm. sivulla 23 esitellään yhdistyksen paikallisosastotoimintaa.

Laskentapäällikkö Seija Liinoja 2.11.2010:

Lounais-Suomen Syöpäyhdistys ry. on tiedustellut Turun kaupungin kiinnostusta liittyä yhdistyksen kuntajäseneksi. Kuntajäsenmaksu määräytyy kunnan asukasluvun perusteella. Turun kaupungin vuoden 2010 jäsenmaksu olisi 4.404 euroa (0,025 euroa/asukas).

Lounais-Suomen Syöpäyhdistys ry. tekee tärkeää ennaltaehkäisevää työtä sekä sosiaalista työtä syöpään sairastuneiden tukemiseksi (sopeutumisvalmennus, tehostettu palveluasuminen, vähävaraisten avustaminen). Turun kaupunki on tehnyt sopimukseen perustuvia hankintoja syöpäyhdistykseltä mm. kotisaattohoidon ostoihin liittyen. Kotisaattohoidon sopimus on voimassa vuoden 2010 loppuun asti ja peruspalvelulautakunnan päätöksen mukainen kilpailutus saadaan päätökseen marraskuun aikana.

Syöpäyhdistys kuuluu peruspalvelulautakunnalta v. 2010 kohdennettua avustusta saavien yhteisöjen joukkoon.

Turun kaupungin vuoden 2010 talousarviossa on varattu osuuksiin ja jäsenmaksuihin yhteisöiltä yhteensä 2 045 010 euroa ja vuoden 2011 talousarvioehdotukseen on varattu yhteensä 2 068 110 euroa. Näistä määrärahoista vajaat 1,9 milj. euroa on maksuosuuksia Suomen kuntaliitolle ja Varsinais-Suomen liitolle. Jäsenmaksuja maksetaan noin 130 000 euroa. Sosiaalista toimintaa harjoittavia tai sosiaalisia palveluita tuottavia yhteisöjä näiden joukossa ei ole.

Tasapuolisuuden ja yhdenvertaisuuden periaate huomioiden Turun kaupungin ei tulisi lähteä mukaan Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen jäseneksi.

Talouden vastuualue esittää lausuntonaan, että Turun kaupunki ei liity Lounais-Suomen Syöpäyhdistys ry:n kuntajäseneksi.

Apulaiskaupunginjohtaja Maija Kyttä 10.11.2010:

Yhdyn talouden vastuualueen lausunnossa esitettyyn.

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että Turun kaupunki ei liity Lounais-Suomen Syöpäyhdistys ry:n kuntajäseneksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedLounais-Suomen Syöpäyhdistys - Sydvästra-Finlands Canceförening r.y.