Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kaupunginhallitus 567 25.10.2010 3 Pj

5072-2010 (059)

Turun seudun musiikkiopiston kannatusyhdistys ry:n ja Turun kaupungin yhteistyösopimus

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitukselle esitetään, että kaupungin ja Turun seudun musiikkiopiston kannatusyhdistys ry:n välillä allekirjoitetaan yhteistyösopimus vuosien 2011-2015 toimintakäytännöistä.

Kh § 567

Apulaiskaupunginjohtaja Maija Kyttä 20.10.2010:

Turun kaupunki ja Turun seudun musiikkiopiston kannatusyhdistys ry. ovat vuoden 2009 avustusten myöntämisen yhteydessä tehneet sopimuksen avustuskäytäntöjen kehittämisestä. Sopimuksen taloudellisiin tavoitteisiin kirjattiin hinnoittelun uusiminen siten, että vuonna 2010 Turun kaupungin ja muiden oppilaitokseen ohjaavien kuntien sopimukset voidaan saattaa yhtenäisiksi.

Kaupunginhallitus edellytti vuoden 2010 avustusten maksamisen yhteydessä 22.2.2010 § 130, että Turun seudun musiikkiopiston tulee toimittaa palvelutoimen apulaiskaupunginjohtajalle selvitys siitä, mitkä ovat kunkin toiminnon kustannukset ja miten ne katetaan eri tulolähteistä (mm. taiteen perusopetus/musiikkileikkikoulu), sopijakuntien oppilaskohtaiset hinnat eri toiminnoittain ja että avustusta koskeva sopimus on tuotava kaupunginhallituksen käsittelyyn viimeistään elokuussa 2010.

Turun seudun musiikkiopiston kannatusyhdistys ry on 31.8.2010 toimittanut selvityksen, joka täyttää kaupunginhallituksen asettamat edellytykset ja avustuksen toinen erä on maksettu oppilaitokselle (palvelutoimen apulaiskaupunginjohtajan päätöspöytäkirja 21.9.2010 § 19)

Kaupungin vuoden 2010 avustus (vuokra-avustuksen lisäksi) Turun seudun musiikkiopistolle vuonna 2010 oli 353.201 euroa.

Oppilaitoksen antamien selvitysten ja kaupungin taholta asetettujen tavoitteiden pohjalta on laadittu yhteistyösopimus vuosien 2011 – 2015 toimintakäytännöiksi. Sopimuksella on pyritty siirtymään järjestelyyn, jossa kaupungin avustus pohjautuu aiempaa selkeämmin kustannusvastaavuuteen ja yhdenmukaisuuteen valtionosuusperusteiden kanssa.

Liite 1Sopimusluonnos

Sopimuksen mukaan Turun seudun musiikkiopistossa annetaan turkulaisille oppilaille perus- ja musiikkiopistotason musiikinopetusta (perusopetus) sekä musiikin varhaiskasvatusta (musiikkileikkikoulu) ylläpitäjän hyväksymien opetussuunnitelmien pohjalta. Musiikkileikkikoulutoiminta toteutetaan iän perusteella muodostetuissa opetusryhmissä. Perusopetuksessa teoreettisten aineiden opetus ja yhteissoitto ovat ryhmäopetusta ja soittimien ja laulun opetus pääosin yksilöopetusta.

Taiteen perusopetuksen musiikin laajan oppimäärän opetukseen myönnetään opetustuntiperusteista valtionosuutta. Oppilaitoksella on oikeus periä oppilailta lukukausimaksuja.

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että Turun kaupungin ja Turun seudun musiikkiopiston kannatusyhdistys ry:n välillä allekirjoitetaan edellä olevan liitteen 1 mukainen yhteistyösopimus vuosien 2011 – 2015 toiminnasta. Samalla kaupunginhallitus oikeuttaa palvelutoimen apulaiskaupunginjohtajan allekirjoittamaan sopimuksen ja tekemään siihen tarvittavat muutokset.

PäätösAsia pantiin pöydälle Lehtisen Lundahnin kannattamana tekemästä ehdotuksesta yksimielisesti.


Liitteet:

Kh § 567
Liite 1:Sopimusluonnos (Musiikkiopisto)