VELKAKIRJA                                                                                                         LUONNOS

 

 

Velallisen nimi:                   Turun Työväen Teatterin Kannatusyhdistys ry

 

Velallisen osoite:

 

Velkoja:                             Turun kaupunki

 

Velkojan osoite:                 Yliopistonkatu 27 a, 20100 Turku

 

Velan määrä:                     Kaksisataatuhatta (200.000) euroa.

 

Velka voidaan nostaa useassa erässä 31.12.2010 mennessä. Velallinen ilmoittaa velkojalle kirjallisesti kulloinkin nostettavan lainan erän määrästä ja nostopäivästä sekä pankkiyhteydestä. Velan on oltava nostettavissa kolmen päivän kuluessa nostoilmoituksesta lukien.

 

Velan erääntyminen ja lyhennysohjelma:

 

Velka erääntyy maksettavaksi 30.9.2015. Velallinen sitoutuu lyhentämään velkaa vuosittain yhdessä 40.000 euron erässä. Ensimmäinen lyhennys maksetaan viimeistään 30.9.2011 ja sen jälkeen vuosittain viimeistään 30.9.

 

Velan ennenaikainen takaisinmaksu:

 

Velkaa voidaan lyhentää ennenaikaisesti.

 

Velan korko ja määräytymispäivä:

 

Velasta ei peritä korkoa mikäli lyhennykset maksetaan lyhennysohjelman mukaisesti.

 

Muut maksut:                     Velan nostamisesta, lyhentämisestä tai koron maksusta ei veloiteta maksua.

 

Maksupäivän siirto:            Mikäli velkakirjan ehtojen mukainen koron tai lyhennyksen maksupäivä ei
ole pankkipäivä, maksetaan erääntymässä oleva korko ja/tai lyhennys eräpäivää seuraavana pankkipäivänä.

 

Viivästyskorko:                   Korkolain mukainen viivästyskorko.

 

 

Velkakirjan muut ehdot:

 

1. Velka on maksettava takaisin velkojalle tai sen määräämälle edellä mainitun lyhennysohjelman mukaan.

2. Velka on vakuudeton.

3. Jokainen tässä velkakirjassa tarkoitettu maksu velkojalle maksetaan nettomääräisenä ilman mahdollisista veroista tai maksuista johtuvia vähennyksiä. Mikäli lain mukaan velallisen maksusta on pidätettävä veroa tai vähennettävä julkisoikeudellista maksua, maksu tulee maksaa siten korotettuna, että velkojan vastaanottama määrä verosta tai maksusta johtuvan vähennyksen jälkeen vastaa edellytettyä maksun nettomäärää.

4. Velallisella ei ole oikeutta vedota vastasaamiseensa tai esittää kuittausvaatimuksia tämän velkakirjan mukaisten velallisen maksujen osalta.

5. Tämän velkakirjan mukaiset velallisen maksut kohdennetaan kustannuksiin, viivästyskorkoon, muihin korkoihin sekä jäljellä olevaan pääomaan tässä mainitussa järjestyksessä.

6. Jos jokin seuraavista olosuhteista vallitsee:

 

(I) velallinen laiminlyö jonkun tämän velkakirjan mukaisen maksuvelvoitteen maksamisen viimeistään eräpäivänä; tai

(II) velallinen laiminlyö jonkun muun tämän velkakirjan mukaisen velvoitteensa suorittamisen tai noudattamisen; tai

(III) jokin velallisen tässä velkakirjassa tai siihen liittyen antama vakuutus tai tieto osoittautuu vääräksi tai harhaanjohtavaksi ja velkoja, mikäli asioiden todellinen tilanne olisi ollut sen tiedossa, ei olisi myöntänyt luottoa pääosin samoin ehdoin; tai

(IV) velallinen laiminlyö täyttää tai noudattaa muuta velvoitettaan, joka koskee lainattuja varoja tai vastuusitoumusta ja joka velkojan kohtuullisen käsityksen mukaan johtaa siihen, että velallisen kyky suoriutua tämän velkakirjan mukaisista velvoitteista on heikentynyt; tai

(V) velallinen peruuttaa maksunsa, pyytää velanmaksun lykkäystä tai sopii julkisesta akordista velkojiensa kanssa ja tämä velkojan käsityksen mukaan johtaa siihen, että velallisen kyky suoriutua tämän velkakirjan mukaisista velvoitteista olennaisesti alenee; tai

(VI) vallitsee tai uhkaa vallita muu tilanne, joka velkojan tekemän kohtuullisen arvion mukaan voi vaarantaa velallisen velkojaan kohdistuvien tämän velkakirjan mukaisten velvoitteiden täyttämistä,

velkojalla on oikeus vaatia erääntyväksi ja välittömästi maksettavaksi velkakirjan mukainen jäljellä oleva luoton määrä sekä kertynyt korko ja kustannukset.

 

Velallinen vastaa viranomaisen velalle mahdollisesti määräämistä veroista ja maksuista.

 

Velallisen on kunakin vuonna heti, kun sen tilinpäätös on vahvistettu, toimitettava velkojalle sen vaatimat tilinpäätöstiedot sekä muulloinkin annettava velkojalle korvauksetta tämän vaatimat velallisen taloudellista tilaa koskevat tiedot.

 

Velkojan laiminlyönti kokonaan tai osittain käyttää tai hyödyntää velkojalle tähän velkakirjaan perustuvaa oikeutta ei poista tai vähennä velkojan oikeutta tai mahdollisuutta myöhemmin vedota sanottuun oikeuteen.

 

Velallinen sitoutuu valitsemaan kaupungin edustajan Turun Työväen Teatterin Kannatusyhdistys ry:n johtokuntaan. Lisäksi velallinen sitoutuu hallinto-, markkinointi ja tuotantokulujen vähentämiseen yhteistyöllä vastaavaa toimintaa ylläpitävän teatterin tai ylläpitävien teattereiden kanssa lainan anomuksen perusteluissa suunnitellulla tavalla. .

 

Tästä velkasuhteesta johtuvat riitaisuudet ratkaistaan Turun käräjäoikeudessa.

 

Turussa _________kuun _____. päivänä 2010

 

 

Turun kaupunki

 

 

___________________________________                ___________________________________

 

Turun Työväen Teatterin Kannatusyhdistys ry

 

 

___________________________________                ___________________________________