Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus46706.09.2010 Kj

10149-2010 (642, 70)

Kaupunginhallituksen jäsenten Rauno Artesolan ja Pirjo Rinteen selvityspyyntö

Tiivistelmä: -

Kh § 467

Rauno Artesola ja Pirjo Rinne 6.9.2010:

Turun kaupungin talousarvioon on kirjattu satunnaisiin rahoitustuottoihin sisällytettäväksi yksittäisten asuntojen myyntivoittoa 25 milj. euroa. Tällä kirjauksella on pyritty tasapainottamaan tämän vuoden taloutta lyhytnäköisesti myymällä tuottavaa asuntokantaa.

Tällaiselle lyhytnäköisellä omaisuuden myynnille ei löydy perusteita kaupunginvaltuuston hyväksymistä strategisista asiakirjoista. Sekä asunto- ja maankäyttöohjelma Kv 5.10.2009 § 219 että omistajapolitiikka Kv 5.10.2009 § 220 edellyttävät päin vastoin, että konserni- ja rahoitusrakenteen muutoksilla mahdollistetaan yhtiöiden tulouttaa vuosittain omistajalle asuntomarkkinoilla toimivien yleishyödyllisten yhtiöiden tuottotasoa vastaava määrä.

Tällä hetkellä näyttää, että Suomen talouden myönteinen kehitys heijastuu myös Turkuun. Viimeisimmän ennusteen mukaan verotuloja toteutuisi 26,5 milj. euroa talousarvioon merkittyä enemmän. Talouden tasapaino näyttää olevan siis saavutettavissa normaalilla verokertymällä, joten mihinkään tuottavan omaisuuden myymiseen ei taloudellisen ennusteen mukaan ole tarvetta. Onkin tarkoituksenmukaista palata pikaisesti strategisten linjausten mukaiseen menettelyyn.

Esitämmekin kohteliaammin edellä olevaan viitaten, että asuntojen myyntiaikeet keskeytetään ja kaupunginhallitukselle tuodaan selvitys miten em. strategisten asiakirjojen mukainen pitkäjänteinen omistajapolitiikka on tuottavasti toteutettavissa. Tarvittaessa asia on vietävä myös kaupunginvaltuuston tietoon ja käsiteltäväksi.

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että selvityspyyntö lähetetään asianmukaisesti valmisteltavaksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKeskushallinto, talousasiat
tpvRandell Aleksi