Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus47106.09.20102 Pj

7266-2010 (059, 444)

IOM:n Euroopan Pakolaisrahaston hakemus omarahoituksen kattamiseksi hankkeessa "Terve tulevaisuus - terveysmateriaalia pakolaisille, turvapaikanhakijoille ja suomalaisille terveystyöntekijöille"

Tiivistelmä:

Kansainvälinen siirtolaisuusjärjestö IOM on anonut Turun kaupungilta 3.000 - 5.000 euron avustusta omarahoituksen kattamiseksi Euroopan Pakolaisrahaston hankkeessa "Terve tulevaisuus - terveysmateriaalia pakolaisille, turvapaikanhakijoille ja suomalaisille terveystyöntekijöille". Lausuntojen mukaan hanke on tavoitteiltaan ajankohtainen, mutta Turussa on jo käynnissä samansuuntaisia hankkeita ja käytettävissä materiaalia eri pakolaiskielillä. Kaupunginhallitukselle esitetään, ettei Turun kaupunki osallistu hankkeen rahoittamiseen.

Kh § 471

Apulaiskaupunginjohtaja Maija Kyttä 25.8.2010:

Kansainvälinen siirtolaisuusjärjestö IOM on anonut Turun kaupungilta 3.000–5.000 euron avustusta omarahoituksen kattamiseksi ”Terve tulevaisuus - terveysmateriaalia pakolaisille, turvapaikanhakijoille ja suomalaisille terveystyöntekijöille” -hankkeeseen.

Olen pyytänyt asiasta lausunnot maahanmuuttajakoordinaattorilta sekä sosiaali- ja terveystoimelta. Lausuntojen perusteella on todettava, että hankkeen tavoitteita pidetään oikeina ja ajankohtaisina, mutta toisaalta todetaan, että Turussa on jo käynnissä samansuuntaisia hankkeita ja että Turussa on käytettävissä materiaalia eri pakolaiskielillä.

Liite 1Hakemus omarahoituksen kattamiseksi

Oheismateriaali 1Sosiaali- ja terveystoimen lausunto

Oheismateriaali 2Maahanmuuttajakoordinaattorin lausunto

Oheismateriaali 3Erityisasiantuntijan lausunto

Apulaiskaupunginjohtaja Maija Kyttä 25.8.2010:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, ettei Turun kaupunki osallistu Kansainvälisen siirtolaisuusjärjestö IOM:n hankkeeseen sen omarahoitusosuuden kattamiseksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKansainvälinen siirtolaisuusjärjestö IOM


Liitteet:

Kh § 471
Liite 1:Hakemus omarahoituksen kattamiseksi