Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallituksen konsernijaosto6817.08.20101
Kaupunginhallitus44223.08.20102 Kj

8036-2010 (642, 035, 641)

Osakevaihdon toteuttaminen Turku Science Park Oy:n konsernissa

Tiivistelmä: -

Khkon § 68

Va johtava kaupunginsihteeri Tuomas Heikkinen 13.8.2010:

Turku Science Park Oy on 30.6.2010 jakautunut Turku Science Park Oy:ksi ja TScP Kiinteistöt Oy:ksi. Turku Science Park Oy:n ja TScP Kiinteistöt Oy:n hallitukset ovat 6.8.2010 laatineet ehdotuksen siitä, että TScP Kiinteistöt Oy:n pienosakkaat vaihtaisivat omistamansa TScP Kiinteistöt Oy:n osakkeet Turku Science Park Oy:n osakkeisiin . Kaupunki siis luovuttaisi vähemmistöosakkaille uudenTurku Science Park Oy:n osakkeita ja saisi osakevaihdossa TScP Kiinteistöt Oy:n osakkeita. Vaihdossa ei käytetä lainkaan rahakorvausta.

Järjestelyn tarkoituksena on saada TScP Kiinteistöt Oy 100 % kaupungin omistukseen, jolloin kaupungin on mahdollista toteuttaa kupittaan alueen kiinteistöjärjestelyihin liittyvät kaupat sekä Koy Focun kauppaan ilman, että kauppojen yhteydessä on arvioitava vähemmistöosakkaiden asemaa yhtiössä. Kaupunginhallitus käsitteli Kupittaan kiinteistöjärjestelyä 21.6.2010 § 328 ja Koy Focun myymistä 28.6.2010 § 403.

Ehdotuksen mukaan osakkeiden vaihtosuhde määräytyisi yhtiökokouksen hyväksymän jakautumissuunnitelman liitteenä olevan taseen jaon mukaisesti. Turku Science Park Oy:n oma pääoma oli 20,007 miljoonaa euroa, joka jakautui perustetun TurkuScience Park Oy:n omaksi pääomaksi 4,592 miljoonaa euroa ja perustetun TScP Kiinteistöt Oy:n omaksi pääomaksi 15,415 miljoonaa euroa.

Liite 1TScP Oy:n esitys

Liite 2Tilintarkastajan lausunto

Liite 3Osakasluettelo ja vaihdettava osakkeet

Kyseessä on omaisuuden hankkimista ja luovuttamista koskeva oikeustoimi ja toimivalta päätöksen tekemiseen on kaupunginhallituksella. Mikäli kaupunginhallitus hyväksyy esityksen tekevät TScP ja kaupunki yhdessä tarjouksen vähemmistöosakkaille vaihdon toteuttamisesta.

Osakevaihtoa koskeva esitystä on valmisteltu yhteistyössä tilajohtaja Mikko Lehtisen kanssa ja tilakeskus puoltaa vaihdon toteuttamista. 

Apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen:

EhdotusKaupunginhallituksen konsernijaosto päättää esittää kaupunginhallitukselle, että TScP Kiinteistöt Oy:n ja Turku Science Park Oy:n osakkeiden vaihto Turku Science Park konsernissa toteutetaan liitteessä 1 ja 3 esitetyllä tavalla ja että kaupunginjohtaja oikeutetaan allekirjoittamaan tarvittavat vaihtokirjat.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kh § 442

Liite 1TScP Oy:n esitys

Liite 2Tilintarkastajan lausunto

Liite 3Osakasluettelo ja vaihdettava osakkeet

Apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että TScP Kiinteistöt Oy:n ja Turku Science Park Oy:n osakkeiden vaihto Turku Science Park konsernissa toteutetaan liitteessä 1 ja 3 esitetyllä tavalla ja että kaupunginjohtaja oikeutetaan allekirjoittamaan tarvittavat vaihtokirjat

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvTurku Science Park Oy
tpvKeskushallinto, lakiasiat


Liitteet:

Khkon § 68
Liite 1:TScP Oy:n esitys
Liite 2:Tilintarkastajan lausunto
Liite 3:Osakasluettelo ja vaihdettavat osakkeet

Kh § 442
Liite 1:TScP Oy:n esitys
Liite 2:Tilintarkastajan lausunto
Liite 3:Osakasluettelo ja vaihdettavat osakkeet