Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus39221.06.20104 Otj

4350-2010 (112)

Turun ammattikorkeakoulun vararehtorin viran määräaikainen täyttäminen

Tiivistelmä:

Ammattikorkeakoulun toisen vararehtorin FT Saara Lampelon määräaikainen kausi päättyy 31.12.2010. Koska ammattikorkeakouluun liittyen on vireillä lukuisia rakenteellisia uudistushankkeita, on tärkeää, että uudistushankkeissa keskeisesti jo aiemmin mukana olleet henkilöt ovat viemässä hankkeita edelleen eteenpäin. Em. perusteella kaupunginhallitukselle esitetään, että Saara Lampelo otettaisiin ilman julkista hakumenettelyä edelleen vararehtorin virkaan ajaksi 1.1.2011-31.12.2012.

Kh § 392

Vs. apulaiskaupunginjohtaja Ari Korhonen 15.6.2010:

Kaupunginvaltuuston 8.12.2003 § 257 kohdalla hyväksymän ammattikorkeakoulun johtosäännön 6 §:n 2 momentin mukaan ammattikorkeakoulussa on rehtorin lisäksi kaksi määräaikaista vararehtoria. Ammattikorkeakoulun johtosäännön 2 §:n 1 momentin 7. kohdan mukaan ammattikorkeakoulun ylläpitäjän tehtävänä on ottaa ammattikorkeakoulun vararehtorit ammattikorkeakoulun hallitusta kuultuaan.

Kaupunginhallitus päätti 19.2.2007 § 138 ottaa ammattikorkeakoulun vararehtorin virkaan 31.12.2010 ulottuvaksi määräajaksi FM Saara Lampelon. Vararehtori Lampelon vastuulla on ammattikorkeakoulun hallituksen 10.12.2009 § 288 kohdalla hyväksymän ammattikorkeakoulun toimintasäännön 13 §:n 1 momentin mukaan korkeakoulupalvelut ja koulutuksen kehittäminen.

Keskushallinto on käynnistänyt prosessin ammattikorkeakoulun toisen vararehtorin viran täyttämiseksi 1.1.2011 alkaen. Ammattikorkeakoulun johtosäännön 2 §:n 1 momentin 7. kohdan mukaisesti ammattikorkeakoulun hallitukselta on pyydetty asiassa lausuntoa. Ammattikorkeakoulun hallitus on 15.4.2010 § 67 kohdalla antamassaan lausunnossa todennut, että kaupunginhallituksen hyväksymän ammattikorkeakoulun johtosäännön mukaan vararehtorin ottaa kaupunginhallitus ammattikorkeakoulun hallitusta kuultuaan. Lisäksi ammattikorkeakoulun hallitus on lausunnossaan pyytänyt kaupunginhallitusta ryhtymään asiassa toimenpiteisiin.

Ammattikorkeakouluun liittyen on vireillä tulevaisuudessa mahdollisesti rakenteellisiin uudistuksiin johtavia prosesseja. Turun ja Satakunnan ammattikorkeakoulujen yhteistyön syventämismahdollisuudet ovat parasta aikaa selvitettävinä. Myös ammattikorkeakoulun sisäisen rakenteen muutoksista Loimaan ja Uudenkaupungin yksiköiden osalta on tehty päätökset. Lisäksi ammattikorkeakoulun tuleva hallintomalli tullee lähitulevaisuudessa ratkaistavaksi. Myös opetusministeriön on osaltaan, viimeksi 12.5.2010 sopimusneuvotteluissa, painottanut rakenteellisten uudistusten välttämättömyyttä.

Tilanteessa, jossa on vireillä useita ammattikorkeakoulun toimintaan vaikuttavia muutoksia, on tärkeää, että uudistushankkeissa keskeisesti jo aiemmin mukana olleet henkilöt ovat viemässä hankkeita edelleen eteenpäin. Jatkuvuuden turvaamiseksi on tarkoituksenmukaista, että vararehtori Saara Lampelo jatkaa ammattikorkeakoulun toisena vararehtorina myös vuoden 2010 jälkeen.

Viranhaltijalain 4 §:n 3 momentin mukaan virkasuhteeseen voidaan ottaa ilman julkista hakumenettelyä, kun kysymyksessä on avoinna olevaan virkasuhteeseen ottaminen määräajaksi.

Edellä olevaan viitaten katson, että FT Saara Lampelo tulee ilman julkista hakumenettelyä ottaa ammattikorkeakoulun vararehtorin virkaan 1.1.2011 alkaen 31.12.2012 päättyväksi kaudeksi. Kahden vuoden määräaikaista kautta voidaan pitää tarkoituksenmukaisena rakenteellisten uudistusten aikataulujen johdosta.

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että ammattikorkeakoulun korkeakoulupalveluista ja koulutuksen kehittämisestä vastaavan vararehtorin virkaan otetaan ajaksi 1.1.2011-31.12.2012 FT Saara Lampelo.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Päätös asiassa tehtiin äänin 9-4.

Suoritetussa nimenhuutoäänestyksessä esittelijän päätösehdotuksen puolesta äänestivät Lehtinen, Lundahn, Ilola, Hihnala, von Frenckell-Ramberg, Keskinen, Manni, Arve ja Randell.

Sarlundin Lintulan kannattamana tekemän seuraavansisältöisen muutosehdotuksen puolesta äänestivät lisäksi Hovirinta ja Artesola:

”Kaupunginhallitus päättää, että ammattikorkeakoulun korkeakoulupalveluista ja koulutuksen kehittämisestä vastaavan vararehtorin virka valmistellaan julkisesti haettavaksi.”

Jakelu

tpvAmmattikorkeakoulu
tiedAmmattikorkeakoulun hallitus
tiedKeskushallinto, henkilöstöasiat
tpvKeskushallinto, talouspalvelukeskus
aoLampelo Saara