Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus37921.06.201014 Kj

4794-2010 (009)

Kaupunginvaltuutettu Rauno Artesolan ym. aloite eläkeläisten huomioimisesta Ruisrock-tapahtuman 40-juhlavuotena

Tiivistelmä: -

Kh § 379

Kaupunginvaltuutettu Rauno Artesola ym. 19.4.2010:

 

Turun kaupunki on luovuttanut omistamansa perinteikkään Ruisrock brändinsä Vantaan Festivaalit Oy:n käyttöön. Tämä osakeyhtiö on useamman vuoden ajan hyödyntänyt tätä merkkituotetta liiketoiminnassaan tuottoisasti järjestämällä festivaalitapahtumia Ruissalon saarella.

Tänä kesänä järjestettävä Ruisrock tapahtuma on jo neljäskymmenes, joten kysymyksessä on maailmanlaajuisesti tunnetun kulttuuritapahtuman juhlavuosi. Kaupunginjohtaja Mikko Pukkinen ja elinkeinojohtaja Kalle Euro ovat kumpikin kunnioittaneet tätä juhlavuotta myöntämällä yhtiölle päätöspöytäkirjoillaan merkittävää taloudellista avustusta. Tällainen voittoa tuottavan yhtiömuotoisen liiketoiminnan avustaminen veronmaksajien rahoilla, ei mielestämme näytä oikein sopivan ryhmien välisen sopimuksen raameihin, eikä valtuuston hyväksymiin strategisiin ohjelmiin. Sen sijaan ryhmien välisessä sopimuksessa todetaan, että ikääntyville pitää turvata aktiivinen kansalaisuus yksinäisyyden ja sitä kautta sairastuvuuden ehkäisemiseksi. Sama sopimus luo puitteita laajemmalle kulttuuriyhteistyölle ilmoittamalla; Senioriväestön elämänlaatuun panostetaan kehittämällä monipuolisia toimintapisteitä, joiden toiminnassa kolmannen sektorin toimijat ovat mukana.

Edellä olevaan viitaten teemmekin aloitteen, että Turun kaupunki huomioisi Vantaan Festivaalit yhtiön kanssa yhteistyössä turkulaiset vanhukset, jotka neljäkymmentä vuotta sitten silloisena nuorisona loivat Saarronniemen pöheikössä tämän merkittävän brändin maineen. Pitkän elämän kuluttamat rock-vanhukset eivät monetkaan jaksa enää vaeltaa pitkää matkaa Ruissaloon kulttuurin ääreen. Esitämmekin, että kotikaupunkimme eläkeläisille tarjottaisiin kesällä vapaa matka vesibussilla Ruissaloon kuuntelemaan miten boogierock irtoaa Canned Heat yhtyeeltä tänä päivänä. Eläkeläisten maksuttomuuden laajempaakin käyttöä rocktapahtuman osalta esitämme käyttöön otettavaksi. Viittaamme tässä helsinkiläiseen Tuska nimiseen heavymetallifestivaaliin, jonne on jo useampana vuonna eläkeläiset päässeet maksutta. Toiminnalla on siellä ollut vanhusten elämänlaatua parantava merkitys ja tapahtuma on laajentanut eri sukupolvien kulttuurivaihtoa ja vuorovaikutteista kanssakäymistä. Vastaavanlainen sosiaalinen toiminta sopisi myös paremmin tulevan kulttuuripääkaupunki Turun ikääntymispoliittisen ohjelman raameihin, kuin verorahan mättääminen yrityksen voittoihin. Odotamme aloitteen ripeää käsittelyä, sillä kesä on jo ovella.

Va. johtava kaupunginsihteeri Tuomas Heikkinen:

Keskushallinnon päätöksenteon tuen vastuualue pyysi Artesolan aloitteen johdosta Vantaan Festivalit Oy:n lausuntoa ja Vantaan Festivalit Oy ilmoitti vastauksessaan, että yhtiö myöntää perjantaina 9.7.2010 vapaan pääsyn Ruisrock tapahtumaan 70 vuotta täyttäneille.

Oheismateriaali 1Vantaan Festivaali Oy:n kirjelmä

Kaupunginjohtaja Mikko Pukkinen:

EhdotusKaupunginhallitus päättää merkitä Vantaan Festivaalit Oy:n ilmoituksen tiedokseen ja ilmoittaa Vantaan Festivaalit Oy:n päätöksestä Rauno Artesolalle.

Lisäksi kaupunginhallitus katsoo, että aloite voidaan merkitä käsitellyksi.

 

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedArtesola Rauno