Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus34507.06.20101 Kj

13011-2009 (041, 042, 035)

Hallituksen jäsenten nimeäminen perustettavaan Turun Osakehuoneistot Oy:öön

Tiivistelmä: -

Kh § 345

Kaupunginlakimies Jaana Lehtonen 4.6.2010:

Kaupunginvaltuusto päätti 22.6.2009 § 172 ja 5.10.2009 § 220 (6681-2009), että TVT Asunnxot Oy ja Kiinteistö Oy Lehtolaakso fuusioidaan yhdeksi kokonaisuudeksi ja että tästä kokonaisuudesta pyritään irrottamaan toimialakonsernin osiksi muun muassa yhtiöiden omistamat yksittäiset vapaarahoitteiset asunnot ja muut rajoituksista vapaat asunnot.

Kaupunginhallitus päätti 27.4.2010 § 249 (13011-2009) panna täytäntöön talousarvion tuloslaskelman satunnaiset tulot (59 01 Pysyvien vastaavien hyödykkeiden ja osakkeiden luovutusvoitot) siten, että TVT Asunnot Oy:stä / Kiinteistö Oy Lehtolaaksosta niiden fuusion jälkeen eriytetään osittaisjakautumisella 449 asuntohuoneistoa omaan yhtiöönsä siten, että tästä yhtiöstä muodostuu kaupungin 100 %:sti omistama tytäryhtiö.

TVT Asunnot Oy on valmistellut edellä mainittua asiaa ja osittaisjakautumista koskeva hakemus tulee jättää kaupparekisteriin kesäkuun aikana, jotta vapaarahoitteista asuntojen irrottaminen erilliseksi konsernin osaksi tapahtuisi vielä tämän kalenterivuoden aikana. Kaupparekisterihakemuksen jättämisestä päättää TVT Asunnot Oy:n hallitus. Yhtiö pyytää ohjetta yhtiölle nimettävistä hallituksen jäsenistä ja esittää toivomuksenaan, että hallituksen jäseniä nimetään tässä välivaiheessa enintään kolme ja että hallitus koostuu Turun kaupunkia edustavista asiantuntijavirkamiehistä.

Yhtiöjärjestyksen mukaan yhtiölle, jonka nimeksi tullee Turun Osakehuoneistot Oy, tulee nimetä hallitus, jossa on vähintään kolme ja enintään kymmenen jäsentä. On suositeltavaa, että yhtiön hallitukseen tässä alkuvaiheessa nimetään henkilöitä, joilla koulutuksen tai kokemuksen kautta on käsitys kiinteistöosakeyhtiön hallinnon järjestämisestä. Hallituksen kokoonpanoa voidaan myöhemmin koska tahansa muuttaa sen jälkeen, kun yhtiön toiminta on vakiintunut ja strategiset päätökset sen jatkosta on tehty. Toimitusjohtajan tehtäviä tämän kaltaisessa kiinteistöosakeyhtiössä hoitaa tavanomaisesti vuokravalvontaa hoitamaan valittu isännöitsijä. Vaihtoehtoisesti nimenkirjoitusoikeus voidaan antaa isännöitsijälle yhtiön hallituksen antamana prokurana ilman toimitusjohtajaksi nimeämistä, jolloin erillistä toimitusjohtajaa ei tarvita.

Luottamuselintoimikunta totesi 3.6.2010 lausuntonaan, että kaupunginjohtaja voi nimetä hallitukseen jäseneksi virkamiehiä, jotka vastaavat asuntojen myynnin valmistelusta.

Kaupunginjohtaja Mikko Pukkinen:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että kaupunginjohtaja oikeutetaan nimeämään TVT Asunnot Oy:stä ja Kiinteistö Oy Lehtolaaksosta irrotettavalle yhtiölle Turun Osakehuoneistot Oy:lle hallitus. Perustettavan yhtiön hallitus voi päättää toimitusjohtajan tarpeellisuudesta ja valinnasta hankittuaan kaupunginhallituksen konsernijaoston ohjeen asiasta.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedTVT Asunnot Oy
tiedLehtonen Jaana
tiedPukkinen Mikko