Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Ammattiopetuslautakunta15819.05.201014
Kaupunginhallitus35207.06.20103 Otj

5767-2010 (004)

Ammattiopetuslautakunnan esitys Turun ammatti-instituutin liittymisestä Kaffeli ry:n yhteisöjäseneksi

Tiivistelmä:

Ammattiopetuslautakunta on 19.5.2010 § 158 kohdalla päättänyt esittää kaupunginhallitukselle, että Turun ammatti-instituutille myönnettäisiin lupa liittyä Kaffeli ry:n yhteisöjäseneksi 1.8.2010 alkaen. Kaupunginhallitukselle esitetään, että ammatti-instituutille annetaan lupa liittyä Kaffeli ry:n yhteisöjäseneksi.

Amlk § 158

Johtavan rehtorin varamies Pia Lagercrantz

 

Turussa perustettiin huhtikuussa 2010 uusi yhdistys kokoamaan ja toteuttamaan kulttuuripääkaupunkivuoden ruokakulttuuritapahtumia. Uusi yhdistys, Lounais-Suomen ruokakulttuuriyhdistys Kaffeli ry - Sydvästra Finlands matkulturförening Gaffel rf , kokoaa sateenvarjonsa alle koko ruokakulttuurin kentän: tuottajat, jalostajat, kaupan, ravintolat ja kuluttajat. Aktiivisina toimijoiksi toivotaan myös ruoka-alan ammatillisia oppilaitoksia sekä niiden opettajat ja kouluttajat. Yhdistyksen puheenjohtajaksi valittiin Turun ammatti-instituutin lehtori, keittiömestari Jorma Haranen.

 

Yhdistyksen lähitavoite on saada ruokakulttuuri näkymään ja tuntumaan ensi vuonna kulttuuripääkaupungissa. Kaffeli ry alkaa koota ensitöikseen Kulttuuripääkaupunkivuosi 2011:n ruokakulttuuriohjelmaa. Kaffeli ry tähtää kuitenkin yli pääkaupunkivuoden ja pyrkii ruokakulttuurin aseman pysyvään kohottamiseen Turussa ja Lounais-Suomessa.

 

Perustavassa kokouksessa hyväksytyn vision mukaan Kaffeli ry painottaa ekologisesti tuotettua lähiruokaa, tuotannon ja kaupan läpinäkyvyyttä, sesonkien tuotteita ja suomalaista ruokaperinnettä. Erityishuomiota yhdistys haluaa kohdistaa kouluruokailun tasoon ja siihen, että yhteiskunnan hankinnoissa mahdollisimman laajasti käytetään hyväksi paikallisia tuottajia.

 

Yhdistyksellä voi olla niin henkilöjäseniä että yhteisöjäseniä. Yhteisöjäsenmaksu on 100 €/vuosi.

 

Johtavan rehtorin varamies Pia Lagercrantz

 

Ehdotus       Ammattiopetuslautakunta päättää esittää kaupunginhallitukselle, että Turun ammatti-instituutille myönnetään lupa liittyä Kaffeli ry:hyn yhteisöjäseneksi 1.8.2010 alkaen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kh § 352

Vs. apulaiskaupunginjohtaja Ari Korhonen 1.6.2010:

Ammattiopetuslautakunta on 19.5.2010 § 158 kohdalla päättänyt esittää kaupunginhallitukselle, että Turun ammatti-instituutille myönnettäisiin lupa liittyä Kaffeli ry:n yhteisöjäseneksi 1.8.2010 alkaen. Kaffeli ry:n pyrkimyksenä on ruokakulttuurin aseman pysyvä kohottaminen Turussa ja Lounais-Suomessa. Kulttuuripääkaupunkivuoteen liittyen Kaffeli ry alkaa koota ruokakulttuuriohjelmaa.

Kaupunginvaltuuston 30.11.2009 § 261 kohdalla hyväksymien talousarvion noudattamista koskevien määräysten 6.1 kohdan mukaan kaupunki voi liittyä jäseneksi yhdistykseen tai yhteisöön kaupunginhallituksen päätöksellä.

EhdotusKaupunginhallitus antaa Turun ammatti-instituutille luvan liittyä Kaffeli ry:n yhteisöjäseneksi siten, että vuosittainen jäsenmaksu maksetaan ammatti-instituutin määrärahoista.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedAmmattiopetuslautakunta
tpvTurun ammatti-instituutti - Åbo yrkesinstitut