Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Ammattiopetuslautakunta15719.05.201013
Kaupunginhallitus35007.06.20101 Otj

5778-2010 (004)

Ammattiopetuslautakunnan esitys liittymisestä Ammatillisen koulutuksen ja ammatillisen aikuiskoulutuksen keskusjärjestö ry:n perustajajäseneksi

Tiivistelmä:

Ammattiopetuslautakunta on 19.5.2010 § 157 kohdalla päättänyt esittää kaupunginhallitukselle, että Turun ammatti-instituutille myönnettäisiin lupa liittyä Ammatillisen koulutuksen ja ammatillisen aikuiskoulutuksen keskusjärjestö ry:n perustajajäseneksi 1.6.2010 alkaen. Yhdistyksen perustamisen taustalla on ammatillisen koulutuksen järjestäjien järjestökentän kehittäminen siten, että nykyisin toimivien kahden yhdistyksen tilalle perustetaan yksi uusi yhdistys. Kaupunginhallitukselle esitetään, että ammatti-instituutille annetaan lupa liittyä Ammatillisen koulutuksen ja ammatillisen aikuiskoulutuksen keskusjärjestö ry:n perustajajäseneksi.

Amlk § 157

Johtavan rehtorin varamies Pia Lagercrantz

 

Kaupunginhallitus kokouksessaan 20.6.2005 § 535 päätti, että Turun ammatti-instituutille myönnetään lupa liittyä Koulutuksen järjestäjien yhdistys ry:hyn 1.8.2005 alkaen ja että yhdistyksen jäsenmaksu maksetaan ammattiopetuslautakunnan määrärahoista.

 

Suomessa toimii tällä hetkellä kaksi ammatillisen ja ammatillisen aikuiskoulutuksen järjestäjien yhdistystä eli Koulutuksen järjestäjien yhdistys KJY ry ja Ammatillisen Aikuiskoulutuksen Liitto AKKL ry. Turun kaupunki/Turun ammatti-instituutti on KJY ry:n jäsenenä.

 

Uusi järjestö on tarkoitus perustaa nykyisten KJY:n ja AKKL:n tilalle siten, että uuden yhdistyksen perustaminen tapahtuu kuluvan vuoden aikana ja sen varsinainen toiminta alkaa 1.1.2011. Asiallisesti kysymyksessä on siis jäsenyyden siirtäminen nykyisistä yhdistyksistä uudelle yhdistykselle, ts. ammatillisen koulutuksen järjestäjien valtakunnan tason järjestökenttää kehitetään. Muutostilanne onnistuu parhaiten siten, että uusi yhdistys perustetaan jo kuluvan vuoden aikana, jolloin loppuvuoden aikana uuden yhdistyksen toimintaa voidaan jo pohjustaa.

 

Jäsenkentän tahdon mukaisesti tarkoituksena on koota koko ammatillisen koulutuksen järjestäjäkentän ääni yhteiseen järjestöön ja vahvistaa jäsenten vaikutusmahdollisuuksia ammatillisen koulutuksen asioissa. Lähtökohtana on, että uuden järjestön jäsenmaksukertymä ei ylitä nykyisten järjestöjen yhteenlaskettua jäsenmaksukertymää.

 

Uuden yhdistyksen perustamiskokous pidetään tiistaina 8.6.2010 klo 12.00 Helsingissä. Uuden yhdistyksen työnimenä on käytetty nimeä ”Ammatillisen koulutuksen ja ammatillisen aikuiskoulutuksen keskusjärjestö ry”.

 

Liite 1                                 Sääntöluonnos uuden yhdistyksen säännöiksi

 

Johtavan rehtorin varamies Pia Lagercrantz

 

Ehdotus       Ammattiopetuslautakunta päättää esittää Turun kaupunginhallitukselle, että Turun ammatti-instituutille myönnetään lupa liittyä Ammatillisen koulutuksen ja ammatillisen aikuiskoulutuksen keskusjärjestö ry:n perustajajäseneksi 1.6.2010 alkaen.

 

Samalla ammattiopetuslautakunta esittää Turun kaupunginhallitukselle, että Turun ammatti-instituutin johtava rehtori valtuutetaan toimimaan Turun kaupungin edustajana yhdistyksen perustamiskokouksessa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kh § 350

Vs. apulaiskaupunginjohtaja Ari Korhonen 1.6.2010:

Ammattiopetuslautakunta on 19.5.2010 § 157 kohdalla päättänyt esittää kaupunginhallitukselle, että Turun ammatti-instituutille myönnettäisiin lupa liittyä Ammatillisen koulutuksen ja ammatillisen aikuiskoulutuksen keskusjärjestö ry:n jäseneksi 1.6.2010 alkaen. Yhdistyksen perustamisen taustalla on ammatillisen koulutuksen järjestäjien järjestökentän kehittäminen siten, että nykyisin toimivien kahden yhdistyksen (Koulutuksen järjestäjien yhdistys KJY ry ja Ammatillisen Aikuiskoulutuksen Liitto AKKL ry) tilalle perustetaan yksi uusi yhdistys.

Kaupunginvaltuuston 30.11.2009 § 261 kohdalla hyväksymien talousarvion noudattamista koskevien määräysten 6.1 kohdan mukaan kaupunki voi liittyä jäseneksi yhdistykseen tai yhteisöön kaupunginhallituksen päätöksellä.

Oheismateriaali 1Yhteenveto Turun ammatti-instituutin jäsenyyksistä ja jäsenmaksuista

EhdotusKaupunginhallitus antaa Turun ammatti-instituutille luvan liittyä Ammatillisen koulutuksen ja ammatillisen aikuiskoulutuksen keskusjärjestö ry:n perustajajäseneksi siten, että jäsenmaksu maksetaan ammatti-instituutin määrärahoista.

Samalla kaupunginhallitus valtuuttaa Turun ammatti-instituutin johtavan rehtorin edustamaan Turun kaupunkia perustamiskokouksessa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedAmmattiopetuslautakunta
tpvTurun ammatti-instituutti - Åbo yrkesinstitut


Liitteet:

Amlk § 157
Liite 1:Sääntöluonnos uuden yhdistyksen säännöiksi