Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kaupunginhallitus 330 24.05.2010 1 Yj

4152-2010 (663, 232, 015, 021)

Toimikunnan asettaminen Myllysillan rakennussuunnittelijan valintaa varten

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitus on 12.4.2010 päättänyt, että kiinteistöliikelaitoksen johtokunta oikeutetaan suorittamaan kaupunginvaltuuston päätöksen perusteella tarvittavat hankinnat ja muut jatkotoimenpiteet siten, että uuden sillan suunnitelmaluonnokset tulee saattaa kaupunginhallituksen käsiteltäväksi rakennussuunnittelijan hyväksymistä varten. Kaupunginhallitukselle esitetään, että se nimeäisi toimikunnan, jonka tehtävänä olisi tehdä kaupunginhallitukselle esitys toteutettavasta siltavaihtoehdosta.

Kh § 330

Apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen 24.5.2010:

Kaupunginvaltuusto on 19.4.2010 päättänyt, että vaurioitunut Myllysilta silta puretaan sekä suunnitellaan ja rakennetaan uusi silta ja että Myllysillan vaurioitumisesta ja korvaavan sillan rakentamisesta aiheutuneet ja aiheutuvat kulut katetaan kaupungin vahinkorahastosta.

Kaupunginhallitus on 12.4.2010 päättänyt, että kiinteistöliikelaitoksen johtokunta oikeutetaan suorittamaan kaupunginvaltuuston päätöksen perusteella tarvittavat hankinnat ja muut jatkotoimenpiteet siten, että uuden sillan suunnitelmaluonnokset tulee saattaa kaupunginhallituksen käsiteltäväksi rakennussuunnittelijan hyväksymistä varten.

Tarjousten viimeinen jättöpäivä on 9.6.2010, minkä jälkeen ne valmistellaan toimikunnalle käsiteltäväksi viikolla 24siten, että kaupunginhallitus voi tehdä asiassa ratkaisunsa kokouksessaan 21.6.2010.

Kaupunginhallituksen tulisi asettaa toimikunta, jonka tehtävänä olisi esityksen tekeminen kaupunginhallitukselle toteutettavasta siltavaihtoehdosta. Toimikuntaan tulisi nimetä jäseniksi yksi kaupunginhallituksen jäsen kustakin kaupunginhallituksessa edustettuna olevasta puolueesta. Kaupunginhallituksen puheenjohtajan tulisi toimia toimikunnan puheenjohtajana. Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan ja ympäristö- ja kaavoituslautakunnan puheenjohtajat tulisi nimetä toimikunnan jäseniksi. Toimikunnan virkamiesjäseniksi tulisi nimetä liikelaitosjohtaja Jouko Turto ja kaavoitustoimenjohtaja Markku Toivonen. Lisäksi toimikunta tulisi oikeuttaa ottamaan jäsenekseen ulkopuolinen siltarakenteiden asiantuntija. Toimikunnan teknisinä sihteereinä toimisivat rakennuttamispäällikkö Kimmo Laula Kiinteistöliikelaitokselta ja suunnitteluinsinööri Heikki Virtanen ympäristö- ja kaavoitusvirastosta.

EhdotusKaupunginhallitus päättää asettaa toimikunnan, jonka tehtävänä on valmistella kaupunginhallitukselle esitys toteutettavaksi siltavaihtoehdoksi.

Samalla kaupunginhallitus päättää nimetä keskuudestaan edustajansa toimikuntaan siten, että toimikunnan puheenjohtajana toimii kaupunginhallituksen puheenjohtaja.

Lisäksi kaupunginhallitus päättää nimetä toimikuntaan seuraavat jäsenet:

- Aila Harjanne, kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan puheenjohtaja

- Jorma Hellstén, ympäristö- ja kaavoituslautakunnan puheenjohtaja

- Jouko Turto, liikelaitosjohtaja, Kiinteistöliikelaitos

- Markku Toivonen, kaavoitustoimenjohtaja, ympäristö- ja kaavoitusvirasto

Vielä kaupunginhallitus päättää oikeuttaa toimikunnan ottamaan jäsenekseen ulkopuolisen siltarakenteiden asiantuntijan.

Toimikunnan teknisiksi sihteereiksi nimetään rakennuttamispäällikkö Kimmo Laula ja suunnitteluinsinööri Heikki Virtanen.

PäätösKaupunginhallitus päätti asettaa toimikunnan, jonka tehtävänä on valmistella kaupunginhallitukselle esitys toteutettavaksi siltavaihtoehdoksi.

Samalla kaupunginhallitus päätti nimetä seuraavat henkilöt toimikunnan jäseniksi:

- Aleksi Randell, kaupunginhallituksen puheenjohtaja, pj

- Seppo Lehtinen, kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtaja

- Katri Sarlund, kaupunginhallituksen 2. varapuheenjohtaja

- Sakari Hihnala, kaupunginhallituksen jäsen

- Christel von Frenckell-Ramberg, kaupunginhallituksen jäsen

- Pirjo Rinne, kaupunginhallituksen jäsen

- Aila Harjanne, kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan puheenjohtaja

- Jorma Hellstén, ympäristö- ja kaavoituslautakunnan puheenjohtaja

- Jouko Turto, liikelaitosjohtaja, Kiinteistöliikelaitos

- Markku Toivonen, kaavoitustoimenjohtaja, ympäristö- ja kaavoitusvirasto

- Matti Piispanen, tie- ja siltatekniikka-vastuualueen johtaja, Liikennevirasto

Toimikunnan teknisiksi sihteereiksi nimettiin rakennuttamispäällikkö Kimmo Laula ja suunnitteluinsinööri Heikki Virtanen.

Jakelu

aoPiispanen Matti
tiedKeskushallinto, talouspalvelukeskus, palkanlaskenta palkkiot
tiedKiinteistöliikelaitoksen johtokunta
tiedYmpäristö- ja kaavoituslautakunta
aoHarjanne Aila
aoHellsten Jorma
aoHihnala Sakari
tpvLaula Kimmo
aoLehtinen Seppo
aoRandell Aleksi
aoRinne Pirjo
aoSarlund Katri
aoToivonen Markku
aoTurto Jouko
tiedVirtamo Nina
tpvVirtanen Heikki
aovon Frenckell-Ramberg Christel