Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Ammattikorkeakoulun hallitus6515.04.20103
Kaupunginhallitus30217.05.20102 Otj

4526-2010 (004)

Turun ammattikorkeakoulun liittyminen Euprion jäseneksi (The Association of the European Universities Public Relations and Information Officers)

Tiivistelmä:

Ammattikorkeakoulun hallitus on 15.4.2010 päättänyt esittää kaupunginhallitukselle, että ammattikorkeakoululle annettaisiin lupa liittyä Euprion jäseneksi siten, että vuosittainen 180 euron jäsenmaksu maksettaisiin ammattikorkeakoulun määrärahoista. Talousarvion noudattamista koskevien määräysten mukaan kaupunki voi liittyä jäseneksi yhdistykseen tai yhteisöön kaupunginhallituksen päätöksellä. Kaupunginhallitukselle esitetään, että ammattikorkeakoululle annetaan lupa liittyä Euprion jäseneksi.

Amkh § 65

Vararehtori Olli Mertanen:

 

Euprio on eurooppalaisten yliopistojen ja korkeakoulujen viestintä- ja markkinointiammattilaisten yhdistys, joka on perustettu v. 1986. Alkuperäisenä tarkoituksena on ollut eurooppalaisen korkeakoulualueen edistäminen ja kehityksen tukeminen viestinnällisesti. Tavoitteena on ollut myös eurooppalaisen korkeakoulujärjestelmän tunnetuksi tekeminen yhteiskunnallisena vaikuttajana.

 

Unohtamatta alkuperäisiä tavoitteita Euprion painopisteisiin kuuluu nykyisin yliopistojen ja korkeakoulujen eri viestinnän metodien ja tapojen levittäminen ja vaihtaminen jäsenistön kesken. Lisäksi yhdistys toimii jäsenmaiden välisten viestintäyhteyksien kehittäjänä niin tutkimuksessa kuin opetuksessa. Euprio järjestää koulutusta jäsenille sekä toimii verkostoitumiskanavana. Euprio toimii myös eurooppalaisten korkeakouluviestijöiden promoottorina sekä Euroopassa että maailmanlaajuisestikin sekä toimii aktiivisena vaikuttajana poliittisten päättäjien suuntaan.

 

Suomessa yhdistykseen on kuulunut tähän asti vain yliopistoja, Turun ammattikorkeakoulu on ensimmäinen ammattikorkeakoulu, joka olisi liittymässä Euprioon. Myös kansallisesti yhdistyksen toiminta on yliopistojen ja korkeakoulujen viestinnän kannalta merkittävä verkostoitumiskanava.

 

Ehdotus       Ammattikorkeakoulun hallitus päättää esittää kaupunginhallitukselle, että se hyväksyy Turun ammattikorkeakoulun liittymisen Euprioon ja että ammattikorkeakoulu valtuutetaan maksamaan vuosittainen jäsenmaksu 180 €, joka suoritetaan ammattikorkeakoulun aluekehitykseen varatuista määrärahoista.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kh § 302

Apulaiskaupunginjohtaja Ari Korhonen 6.5.2010:

Ammattikorkeakoulun hallitus on 15.4.2010 päättänyt esittää kaupunginhallitukselle, että ammattikorkeakoululle annettaisiin lupa liittyä Euprion jäseneksi siten, että vuosittainen 180 euron jäsenmaksu maksettaisiin ammattikorkeakoulun aluekehitykseen varatuista määrärahoista.

Kaupunginvaltuuston 30.11.2009 § 261 kohdalla hyväksymien talousarvion noudattamista koskevien määräysten 6.1 kohdan mukaan kaupunki voi liittyä jäseneksi yhdistykseen tai yhteisöön kaupunginhallituksen päätöksellä.

EhdotusKaupunginhallitus antaa ammattikorkeakoululle luvan liittyä Euprion jäseneksi siten, että vuosittainen 180 euron jäsenmaksu maksetaan ammattikorkeakoulun määrärahoista.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvAmmattikorkeakoulu
tiedAmmattikorkeakoulun hallitus