Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus1411.01.2010 Kj
Kaupunginhallitus27403.05.20108 Kj

896-2010 (444)

Kaupunginhallituksen jäsenen Rauno Artesolan selvityspyyntö Monikulttuurisen asumisen kehittäminen Varissuon suurkeskittymässä -hankkeesta

Tiivistelmä: -

Kh § 14

Rauno Artesola 11.1.2010:

Tietääkseni Turku on päässyt tiukan valintaseulan läpi ja osallistuu lähiöhankkeeseen, joka liittyy pääministeri Matti Vanhasen toisen hallituksen hallitusohjelmaan. Ympäristöministeriön raportti "Lähiöstä kaupunginosiksi (17/2008) kertoo, että hankkeen toimintalinjaan kuuluu olennaisesti aktiivinen viestintä ja verkostoituminen. Tältä osin hankkeeseen "Monikulttuurisen asumisen kehittäminen Varissuon suurkeskittymässä" on sisältynytkin myös juuri lakkautettu aluekumppanuustoiminta. Turun kaupunginhallitus on nyt kuitenkin lopettanut aluekumppanuustoiminnan kaupungissa vuoden 2009 päättyessä.

Pyydänkin kohteliaammin edellä mainittuun viitaten selvityksen kaupunginhallitukselle, että miten tämä aluekumppanuuden alasajo vaikuttaa hankkeen tulevaan toimintaan. Onko ARA myös tietoinen, että heidän rahoittamassaan projektissa poiketaan alun perin suunnitellusta tältä oleelliselta osalta? Miten aiotaan varmistaa jatkossa hankkeen tuloksellinen toiminta kaikilta osin ja ARA:n jatkorahoitus? Kysymykseni eivät liene kohtuuttoman vaikeita, joten odotan vastausta viivytyksettä.

Kaupunginjohtaja Mikko Pukkinen:

EhdotusKaupunginhallitus päättää lähettää selvityspyynnön valmisteltavaksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kh § 274

Yhteysjohtaja Mikko Lohikoski 21.4.2010:

Turku osallistuu, kuten kh:n jäsen Rauno Artesola toteaa, valtakunnalliseen lähiöohjelmaan. Ohjelmaan hyväksytty hankkeemme on ”Monikulttuurisen asumisen kehittäminen Varissuon suurkeskittymässä”.

Kuten Artesola toteaa, aluekumppanuustoiminta sisältyi yhdeksi merkittäväksi tukiverkoksi kun hanketta suunniteltiin. Sittemmin aluekumppanuustoiminta on Turussa, ja näin ollen myös Varissuolla, lakkautettu. Tämä on luonnollisesti lähiöhankkeen kannalta valitettavaa. Toisaalta aluekumppanuuden aikana saadut kokemukset ja asiantuntemus ovat edelleen käytössä ja niitä pyritään hankkeessa hyödyntämään.

Ympäristöministeriö ja ARA ovat ajan tasalla Turun hankkeen etenemisestä. Myös määrärahapäätökset tehdään vuosittain. Valtakunnalliselta taholta on vakuutettu, että heillä on täysi luottamus Turun hankkeen etenemiseen. Tätä ilmentää myös Turun saamien määrärahojen kehitys. Kun vuodelle 2009 saimme vajaat 10.000 euroa, on Turulle myönnetty tänä vuonna yhteensä lähes 60.000 euronmääräraha. Valtaosa tästä käytetään kahteen tutkimukseen, joiden avulla analysoidaan palvelutarjonnan kehittymistä Varissuolla sekä monikulttuurisen asujaimiston tarpeita. Loppuosa ARA:n myöntämästä määrärahasta käytetään johdollani toimivan hankkeen ohjausryhmän toimintakuluihin.

Hanke kestää vuoden 2011 loppuun, minkä jälkeen siitä laaditaan raportti 31.3.2012 mennessä.

Kaupunginjohtaja Mikko Pukkinen:

EhdotusKaupunginhallitus päättää merkitä kaupunginhallituksen jäsenen Rauno Artesolan selvityspyynnön käsitellyksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedArtesola Rauno
tiedLohikoski Mikko