Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus25427.04.201012 Kj

4959-2010 (111)

Tilajohtajan viran perustaminen keskushallintoon

Tiivistelmä: -

Kh § 254

Kansliapäällikkö Jouko K. Lehmusto 22.4.2010:

Keskushallintoon kuuluu toimintasäännön 10 §:n mukaan ympäristötoimen apulaiskaupunginjohtajan alaisuudessa toimiva tilakeskus, jonka tehtävänä on edistää kaupungin tilojen käytön tehokkuutta ja tilojen yhteiskäyttöä, koordinoida hallintokuntien tilojen käyttöä, tilata hankesuunnitelmat ja laatia niiden perusteella investointiohjelmat. Lisäksi tilakeskuksen tehtävänä on valmistella kaupunkikonsernin tilaratkaisujen omistajaohjaukseen liittyvät asiat.

Tilakeskuksen johtajana on tilajohtaja. Tilajohtajan virkaa ei ole, joten virka tulisi edellä olevaan viitaten perustaa keskushallintoon.

Tilajohtaja toimii keskushallinnon yksikön johtajana. Toimintasäännön mukaan keskushallinnon yksiköitä ovat vastuualueet, Turun seudun kehittämiskeskus, sisäinen tarkastus ja tilakeskus. Lisäksi keskushallinnossa toimivat vastuualueilla olevat toimintasäännön 8 §:ssä määrätyt palvelukeskukset.

Tilajohtajan asemaa keskushallinnon organisaatiossa tulisi verrata vastuualueiden johtajiin.

Tilajohtajan tehtävät määräytyvät keskushallinnon toimintasäännön 10 §:ssä tilakeskukselle määrättyjen tehtävien sekä vastuut ja toimivalta kaupunginhallituksen johtosäännön sekä keskushallinnon toimintasäännön perusteella.

Tilajohtajan tehtäväkohtainen palkka tulisi toiminnan luonne huomioon ottaen suhteuttaa keskushallinnon muiden yksiköiden johtajien palkkaukseen. Vastuualueiden johtajien tehtäväkohtaiset kuukausipalkat vaihtelevat 7 059 €:n (talousjohtaja) ja 5 600 €:n (henkilöstöjohtaja ja kehittämisjohtaja) välillä. Elinkeinojohtajan tehtäväkohtainen palkka on 5 172,65 €/kk ja tarkastusjohtajan 4 344,33 €/kk. Talousjohtajan viran tehtäväkohtaista palkkaa on kaupunginhallituksen hallintojaoston 19.1.2010 § 121 tekemällä päätöksellä korotettu 1.5.2010 lukien 7 059 €:oon/kk keskushallinnon johtajatehtävien arvioinnin perusteella, joten vakanssin palkkatasoa ei voida suoraan verrata muihin keskushallinnon johtavassa asemassa olevien vakanssien tehtäväkohtaisiin palkkoihin, joiden osalta ei vielä ole otettu kantaa tehtävien arviointiin mahdollisesti liittyviin tarkistuksiin.

Tilajohtajan viran tehtäväkohtaiseksi palkaksi tulisi tässä vaiheessa päättää vastuualueen johtajan tehtäväkohtaista palkkaa vastaavasti 5 600 €/kk siten, että vakanssin tehtäväkohtaista palkkaa arvioidaan uudelleen Hay Groupin toimesta laadittavan tehtävän vaativuusanalyysin ja kaupungin käytössä olevan vertailuaineiston perusteella.

Viran kelpoisuusvaatimukseksi tulisi vahvistaa soveltuva korkeakoulututkinto sekä hyvä tehtävään soveltuva työkokemus.

Hallintosäännön 45 §:n mukaan viran perustamisesta päättää vakanssiin ottamisesta päättävänä tahona kaupunginhallitus. Virka tulisi perustaa 1.5.2010 lukien Turun kaupunkiin ensimmäisenä sijoituspaikkana keskushallinnon tilakeskus.

Kaupunginjohtaja Mikko Pukkinen:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että tilajohtajan virka perustetaan Turun kaupunkiin ensimmäisenä sijoituspaikkana keskushallinnon tilakeskus. Viran tehtäväkohtainen palkka on 5.600 €/kk ja viran kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva korkeakoulututkinto sekä hyvä tehtävään soveltuva työkokemus.

Lisäksi kaupunginhallitus päättää, että virka asetetaan viipymättä julkisesti haettavaksi.

PäätösKaupunginhallitus päätti, että tilajohtajan virka perustetaan Turun kaupunkiin ensimmäisenä sijoituspaikkana keskushallinnon tilakeskus. Viran tehtäväkohtainen palkka on 5.600 €/kk ja viran kelpoisuusvaatimuksena ylempi korkeakoulututkinto, riittävä johtamistaito ja tehtävään soveltuva työkokemus.

Lisäksi kaupunginhallitus päätti, että virka asetetaan viipymättä julkisesti haettavaksi.

Päätös tehtiin Lehtisen Rinteen kannattamana tekemästä muutosehdotuksesta yksimielisesti.

Artesolan tekemä muutosehdotus kelpoisuusvaatimuksiín (soveltuva ylempi korkeakoulututkinto, molempien kotimaisten kielien hyvä suullinen ja kirjallinen taito, johtamiskokemus sekä hyvä tehtävään soveltuva työkokemus) raukesi kannatuksen puuttuessa.

Jakelu

tiedKeskushallinto, hallinto
tiedKeskushallinto, henkilöstöasiat
tiedKeskushallinto, talouspalvelukeskus, palkanlaskenta muut
tpvLehmusto Jouko K.