Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus25327.04.201011 Kj

2640-2010 (059)

Osallistuminen kansalliseen Innovation Mill -hankkeeseen

Tiivistelmä:

Turku Science Park Oy on esittänyt 18.2.2010 Turun kaupungille osallistumista kansalliseen Innovation Mill -hankkeeseen. Hanke on ollut käynnissä useissa muissa kaupungeissa vuodesta 2009 ja hankkeen yhteistyökumppanit Nokia Oyj, Technopolis Oyj ja Tekes ovat tarjonneet Turun kaupungille mahdollisuutta liittyä hankkeeseen vuosiksi 2010 ja 2011. Hankkeeseen osallistumalla voidaan Nokian käyttämättömiä ideoita siirtää hyödynnettäväksi turkulaisiin yrityksiin. Turun kaupungille tarjotaan mahdollisuutta osallistua hankkeen ohjaukseen sekä hankkeessa tehtävien yrityssopimusten valikointiin.

Kh § 253

Apulaiskaupunginjohtajan avustaja Sami Savolainen 21.4.2010:

Turku Science Park Oy esittää Turun kaupungille osallistumista Innovation Mill -hankkeeseen, jossa jatkojalostetaan ja siirretään Nokian käyttämättömiä ideoita hankkeessa mukana olevien kaupunkien yritysten uudeksi liike- ja yritystoiminnaksi. Joukossa on mm. ympäristö- ja energiatekniikkaan, paikkatietoon, lähitunnistamiseen, terveydenhuoltoon sekä tulevaisuuden internet-palveluihin liittyviä valmiiksi kaupallisia innovaatioita. Ne ovat hyödynnettävissä monilla, etenkin ICT:tä hyödyntävillä toimialoilla, jollaisia ovat esimerkiksi meriteollisuus ja terveydenhuolto. Ainoa keino hyödyntää Nokian käyttämättömiä ideoita turkulaisille yrityksille on liittyä osaksi hanketta. Hankkeeseen ovat jo sitoutuneet Helsinki, Espoo, Tampere, Jyväskylä, Kuopio, Lappeenranta, Oulu ja Salo.

Turku Science Park Oy on halukas koordinoimaan Innovation Mill -hanketta Turussa ja se kytkeytyy hyvin Turun kaupungin elinkeinopolitiikan painopisteisiin nykyisessä suhdannetilanteessa. Turun kaupungille riskit hankkeesta ovat pieniä, sillä kustannuksia syntyy ainoastaan silloin, kun idean linkitys turkulaisyritykseen on varmistettu. Turun kaupunki voi nimetä hankkeen ohjausryhmään oman edustajan valvomaan hankkeessa tehtäviä sopimuksia turkulaisiin yrityksiin.

Mikäli hankkeessa ei synny sopimuksia turkulaisille yrityksille, palautuu Turun kaupungin varaama taloudellinen panostus takaisin Turun kaupungille pois lukien hankeaktivointiin kuluvaa 5000 €:n panostusta / vuosi. Turku Science Park Oy esittää Turun kaupungille mukaantuloa hankkeeseen vuosiksi 2010 ja 2011 yhteensä 200.000 €:lla. Vuodeksi 2010 esitetään siirrettäväksi Turku Science Park Oy:stä hallinnoitavaan hankkeeseen 105.000 €.

Oheismateriaali 1Turku Science Park Oy:n esitys

Kaupunginjohtaja Mikko Pukkinen:

EhdotusKaupunginhallitus päättää,

että Turku Science Parkille maksetaan Innovation Mill -hankkeen toteuttamista varten yhteensä 105 000 euroa tilitä 1 04 14 60 Elinkeinotoiminnot,

että vuoden 2011 kaupunginhallituksen talousarvion laadinnassa varaudutaan hankkeen rahoitukseen yhteensä 105 000 eurolla ja

että Turku Science Park Oy:n valvonnasta vastaava apulaiskaupunginjohtaja valtuutetaan nimeämään hankkeen ohjausryhmään Turun kaupungin edustaja.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Päätös asiassa tehtiin äänin 11 - 2.

Suoritetussa nimenhuutoäänestyksessä päätökseksi tulleen esittelijän ehdotuksen puolesta äänestivät Lehtinen, Lundahn, Ilola, Hihnala, von Frenckell-Ramberg, Keskinen, Manni, Arve, Laaksonen, Sarlund ja Randell.

Artesolan tekemän päätösehdotuksen hylkäämistä koskevan ehdotuksen puolesta äänesti lisäksi ehdotusta kannattanut Rinne.

Jakelu

tiedTurku Science Park Oy
tiedKeskushallinto, talousasiat
tiedLehmusto Jouko K.
tiedSaaranen Helvi
tpvVirtanen Jarkko