Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Ammattiopetuslautakunta 111 24.03.2010 11
Kaupunginhallitus 211 06.04.2010 1 Oj

1967-2010 (5127, 033)

Järjestämislupahakemus 1.8.2010 vakinaisena alkavaan ammatilliseen peruskoulutukseen ohjaavaan ja valmistavaan koulutukseen

Tiivistelmä:

Ammattiopetuslautakunta on 24.3.2010 § 111 päättänyt esittää kaupunginhallitukselle, että Turun kaupunki hakee ammatilliseen peruskoulutukseen ohjaavan ja valmistavan koulutuksen järjestämislupaa suomen- ja ruotsinkieliseen koulutuk-seen.

Amlk § 111

Johtava rehtori Seija Mattila

 

Ammatilliseen peruskoulutukseen ohjaava ja valmistava koulutus (ammattistartti) vakinaistettiin ammatillisesta koulutuksesta annetun lain 3 §:n muuttamisesta annetulla lailla (892/2009), joka tuli voimaan 1 päivänä tammikuuta 2010. Lakia sovelletaan syksyllä 2010 alkavaan ammattistarttikoulutukseen. Koulutuksen laajuus on vähintään 20 ja enintään 40 opintoviikkoa.

 

Ammattistartti on perusopetuksen ja toisen asteen nivelvaiheeseen kehitetty koulutusväylä, jonka tarkoituksena on tukea onnistuneita siirtymiä koulutusasteelta toiselle ja opiskelijoiden elinikäisten opiskelupolkujen jatkumoa. Ammattistartin tavoitteena on antaa opiskelijoille tietoa ammatillisesta koulutuksesta ja tarvittavia valmiuksia ammatilliseen perustutkintoon johtavaan koulutukseen siirtymistä varten.

 

Ammattistarttikoulutuksen järjestäminen edellyttää opetusministeriön lupaa. Myös niiden koulutuksen järjestäjien, jotka ovat olleet mukana ammattistarttikokeilussa, on haettava lupaa. Turun ammatti-instituutti on ollut mukana kokeilussa vuodesta 2006. Ammattistarttikoulutus toteutetaan koulutuksen järjestäjien järjestämisluvissa määrätyn kokonaisopiskelijamäärän puitteissa.

Turun kaupunki hakee järjestämislupaansa 50 vuosiopiskelijan lisäystä.

 

Järjestämislupaa haetaan suomen- ja ruotsinkieliseen koulutukseen.

 

Opetusministeriö tekee järjestämislupapäätökset toukokuun aikana.

 

Koulutuksen järjestäjän tulee perustella hakemuksensa oheisen liitelomakkeen mukaisesti. Lomake on täytettävä opetusministeriön www-sivulla osoitteessa: www.minedu.fi/Koulutus/Ammatillinen koulutus/Lomakkeet ja päätökset.

 

Liite 1                                 Perustelut ammattistarttihakemukselle

 

Hakemukseen tulee liittää kopiot päätösvaltaisten elinten lainvoimaisista päätöksistä.

 

Hakemus liitteineen tulee toimittaa opetusministeriöön 15.4.2010 mennessä

 

Johtavan rehtorin varamies Pia Lagercrantz

 

Ehdotus       Ammattiopetuslautakunta päättää esittää Turun kaupunginhallitukselle, että Turun kaupunki hakee ammatilliseen peruskoulutukseen ohjaavan ja valmistavan koulutuksen järjestämislupaa suomen- ja ruotsinkieliseen koulutukseen. Järjestämisluvan kokonaisopiskelijamäärää esitetään korotettavaksi 50 vuosiopiskelijalla.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kh § 211

Liite 1Perustelut ammattistarttihakemukselle

Apulaiskaupunginjohtaja Maija Kyttä:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että Turun kaupunki hakee opetusministeriöltä ammatilliseen peruskoulutukseen ohjaavan ja valmistavan koulutuksen järjestämislupaa suomen- ja ruotsinkieliseen koulutukseen siten, että järjestämisluvan kokonaisopiskelijamäärää korotetaan 50 vuosiopiskelijalla.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

hakeOpetusministeriö
tiedTurun ammatti-instituutti - Åbo yrkesinstitut


Liitteet:

Amlk § 111
Liite 1:Perustelut ammattistarttihakemukselle

Kh § 211
Liite 1:Perustelut ammattistarttihakemukselle