Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus15815.03.20107 Kj

15803-2009 (642, 065, 014, 70)

Luovan talouden kulttuurikeskuksen perustamista selvittävän työryhmän raportti

Tiivistelmä: -

Kh § 158

Kaupunginjohtaja Mikko Pukkinen 10.3.2010:

Kaupunginhallitus päätti 8.2.2010 asettaa työryhmän selvittämään luovan talouden kulttuurikeskuksen perustamismahdollisuudet Turkuun. Työryhmän tehtävänä on selvittää hankemuotona vuokraus, omistus, osuus kiinteistöyhtiöstä, julkisen toiminnan siirto ja muut mallit.  Työryhmä myös täsmentää keskuksen sisällöllistä tarvearviointia sekä selvittää hankkeen taloudelliset reunaehdot. Lisäksi työryhmä arvioi pysyviä välillisiä ja suoria vaikutuksia sekä merkitystä kulttuuripääkaupunkivuoden pitkäaikaisiin vaikutuksiin. Työryhmä voi ottaa kantaa myös nykyisten kulttuuritilojen käyttöön ja korjaustarpeeseen.

Kaupunginhallitus päätti lisäksi valita työryhmän puheenjohtajaksi Seppo Lehtisen sekä jäseniksi Christel von Frencell-Rambergin, Olli A. Mannin, Pirjo Rinteen ja Katri Sarlundin. Työryhmän sihteeriksi valittiin kaupunginsihteeri Tuomas Heikkinen. Kaupunginjohtajat osallistuvat työryhmän kokouksiin.

Työryhmän tulee esittää raporttinsa 8.3.2010 mennessä ja asia tuodaan kaupunginhallituksen käsittelyyn 15.3.2010.

Työryhmän raportti on valmistunut ja sitä koskeva lehdistötilaisuus on pidetty 9.3.2010. Raportti tuodaan tiedoksi kaupunginhallitukselle 8.2.2010 § 104 päätöksen mukaisesti.

Liite 1Luovan talouden kulttuurikeskuksen perustamista selvittävän työryhmän raportti

EhdotusKaupunginhallitus päättää merkitä työryhmän raportin tiedokseen.

PäätösKaupunginhallitus päätti,

että kaupunki käynnistää työryhmän suosituksen mukaisesti Hartela Oy:n kanssa neuvottelut luovan talouden kulttuurikeskuksen perustamisesta VR-konepajalle sekä osallistumisesta hankkeeseen ns. tavallisen kiinteistöyhtiön osakkaana. Neuvottelussa tulee ratkaista mm. hankkeen rahoitusmallit (oman pääomanehtoinen sijoitus/antolaina) sekä muut osakkuuteen liittyvät reunaehdot. Lisäksi kaupunki neuvottelee Hartela Oy:n kanssa taiteilijatilakysymyksen ratkaisemisesta hankkeen yhteydessä sekä Ateljeesäätiön osallistumisesta hankkeen toteuttamisessa. Kaupungin etujen ja tavoitteiden turvaamista osakkuusjärjestelyissä on pidettävä merkittävänä reunaehtona hankkeen toteuttamiselle. Neuvotteluista vastaa apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen.

että hanke toteutetaan yhteistyössä Tsekin Luova tila -kehittämisprojektin kanssa siten, että projektia ja sen rahoitusta käytetään hyväksi hankkeessa,

että naapurikuntien ja muiden kumppaneiden rahoituksesta hankkeelle käynnistetään neuvottelut sekä selvitään mahdolliset valtionavut hankkeelle ja

että asia tulee saattaa kaupunginvaltuuston päätettäväksi 19.4.2010 kokoukseen.

Edelleen kaupunginhallitus päätti, että luovan talouden kulttuurikeskusta selvittäneelle työryhmälle myönnetään jatkoaika selvittää olemassa olevien kulttuuritilojen korjaustarpeet ja ratkaisuehdotus taiteilijoiden työtilakysymykseen. Kaupunginjohtaja voi nimetä työryhmään valmistelevia jäseniä.  Selvitys on tuotava kaupunginhallituksen käsiteltäväksi 7.6.2010 mennessä.

Päätös tehtiin yksimielisesti esittelijän muutetusta päätösehdotuksesta.

Jakelu

tiedHartela Oy
tiedTurun Ateljeetalosäätiö
tpvHeikkinen Tuomas
tiedKirkkola Antti
tiedLehtinen Seppo
tiedManni Olli A.
tpvPukkinen Mikko
tiedRinne Pirjo
tiedSarlund Katri
tpvVirtanen Jarkko
tiedvon Frenckell-Ramberg Christel


Liitteet:

Kh § 158
Liite 1:Luovan talouden kulttuurikeskuksen perustamista selvittävän työryhmän raportti