Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus12922.02.20103 Pj

5729-2009 (059)

Turun konservatorion kannatusyhdistys ry:n avustuksen maksaminen

Tiivistelmä: -

Kh § 129

Apulaiskaupunginjohtaja Maija Kyttä 18.2.2010: 

Avustukset talousarviossa

Vuoden 2010 talousarvioon on tilille 1 04 19 12 10. 08 02 99 varattu 853.522 euron avustusmääräraha Turun konservatorion kannatusyhdistys ry:lle. Määräraha on varustettu merkinnällä Kh, mikä tarkoittaa, että kaupunginhallituksen tulee erikseen päättää avustuksen maksamisesta.

Kaupunginhallitus päätti 15.12.2009 § 671, että päätöksenteon tuen vastuualueen ehdotus vuoden 2010 talousarvion tilille 1 04 sisältyvien avustusmäärärahojen jaottelusta sekä eräiden avustusten myöntämisestä ja maksatuksesta ym. näihin liittyvistä seikoista hyväksyttiin. Ko. päätöksellä Turun seudun musiikkiopistolle myönnettiin 353.201 euron toiminta-avustus.

Musiikkiopisto ja Konservatorio ovat hakeneet 2010 avustusten maksatusta.

Kaupungin ja oppilaitosten väliset sopimukset

Turun kaupunki ja konservatorion kannatusyhdistys sekä Turun seudun musiikkiopisto ovat sopineet keskinäisillä sopimuksilla vuoden 2009 avustusten myöntämisen yhteydessä avustuskäytäntöjen kehittämisestä.

Sopimuksissa sovittiin mm., että naapurikuntien ja Turun maksamat oppilasmaksut pyritään yhdenmukaistamaan ja, että kaupunki myötävaikuttaa oppilaitosten valtionosuuksien lisäämiseen.

Sopimukset tehtiin lyhytaikaisina, vain vuodeksi 2009, jotta 2010 avustusten osalta olisi voitu ottaa käyttöön uudet yhdenmukaiseen oppilashintaan perustuvat sopimukset ja avustuskäytännöt.  Sopimuksilla pyrittiin siirtymään järjestelyyn, jossa kaupunki toimisi aiempaa selkeämmin oppilaitosten hinnoiteltujen palveluiden tilaajana. Oppilaitosten tulee tällöin kyetä osoittamaan toiminnoittain (palvelutuotteittain), mihin kaupungin avustus kohdistuu. Oppilaitosten rehtoreiden kanssa on neuvoteltu tarvittavista selvityksistä ja kaupungin tavoitteista on kerrottu näissä neuvotteluissa.

Oppilaitokset eivät ole kyenneet toimittamaan kaupungille vuoden 2009 aikana tarvittavia tietoja avustuskäytännön uudistamiseksi eikä oppilashinnoittelua ole muutettu tehdyn sopimuksen mukaisesti. Tämän vuoksi esitän, että vuoden 2010 avustuksista maksetaan oppilaitosten toimintaedellytysten turvaamiseksi tässä vaiheessa vain ensimmäinen erä (50 %) ja toisen erän maksatukselle asetetaan ehdoksi jo vuoden 2009 osalta sovitut muutokset avustusjärjestelmään. 

Konservatorion tulee esittää ennen toisen avustuserän maksua kaupungeille seuraavat selvitykset: selvitys siitä, mitkä ovat kunkin toiminnon kustannukset ja miten ne katetaan eri tulolähteistä (mm. II –aste, taiteen perusopetus, kirjasto, musiikkileikkikoulu), sopijakuntien oppilaskohtaiset hinnat eri toiminnoittain sekä myönnetyn lisävaltionsomuuden vaikutus Turun kaupungin maksuosuuteen.

Oheismateriaali 1Sopimus Turun kaupungin ja Turun konservatorion välillä

Oheismateriaali 2Kaupungin tukikirje OPM:lle

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että Turun konservatorion kannatusyhdistys ry:lle voidaan maksaa avustuksen ensimmäinen erä 426.761 euroa tililtä 1 04 19 12 10. 08 02 99.

Päätös saadaan panna täytäntöön lainvoimaisuutta odottamatta.

Lisäksi kaupunginhallitus päättää, että avustuksien toista erää ei saa maksaa ennen kuin edellä mainitut selvitykset on toimitettu palvelutoimen apulaiskaupunginjohtajalle.

Avustusta koskeva sopimus on tuotava kaupunginhallituksen käsittelyyn viimeistään elokuussa 2010.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedTurun konservatorion kannatusyhdistys - Garantiföreningen fö
tpvPihlajamäki Marjo-Riitta