Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus10208.02.201010 Kj

1145-2010 (004)

Turun kaupungin liittyminen European Regions Research and Innovation Network (ERRIN) -verkostoon

Tiivistelmä: -

Kh § 102

Yhteysjohtaja Mikko Lohikoski, kansainvälisten asioiden päällikkö Mika Akkanen ja päällikkö Krista Taipale 27.1.2010:

ERRIN (the European Regions Research and Innovation Network) on 70 eurooppalaisen alueen ja niitä edustavien Brysselin toimistojen yhteistyöverkosto.  ERRIN-verkoston tehtävänä on vahvistaa tutkimus- ja innovaatiokapasiteettia eurooppalaisilla alueilla ja se toimii läheisessä yhteistyössä jäsenalueitaan edustavien EU-toimistojen ja EU-komission kanssa.

ERRIN tarjoaa ennakoivaa ja ajankohtaista tietoa aluekehittämiseen ja alueellisen kilpailukyvyn edistämiseen soveltuvasta rahoituksesta, tutkimuksesta ja innovaatioista sekä toimii linkkinä eri eurooppalaisten alueiden hanketoimijoiden välillä yhdessä Brysselin aluetoimistojen kanssa.

Lisäksi ERRIN tarjoaa väylän alueellisten toimijoiden tutkimus- ja innovaatioprofiilin kehittämiseen ja innovaatioyhteisöihin osallistumiseen EU:n tasolla.  Verkoston sihteeristö sijaitsee Brysselissä.

Jäsenyyden kautta saatava välitön lisäarvo:

·        ERRIN järjestää säännöllisesti jäsenistölleen - aluetoimijoille ja Brysselin aluetoimistoille - suunnattuja työpajoja, konferensseja, seminaareja sekä koulutus- ja tiedotustilaisuuksia

·        ERRIN:n palveluihin kuuluu tiedottaminen alueelliseen tutkimus-, kehitys-, ja innovaatiotoimintaan liittyvistä uusista EU-rahoitusmahdollisuuksista 

·        EU-edunvalvonta ja vaikuttaminen: ERRIN toimii aktiivisesti edunvalvontaan liittyvissä kysymyksissä, mukaan lukien vaikuttaminen tuleviin EU:n rahoituskehyksiin 2013+, seuraavaan tutkimuksen puiteohjelmaan ja tulevan EU-rahoituskauden koheesiopolitiikan painopisteisiin

ERRIN-verkoston temaattiset painopisteet vuonna 2010: bioteknologia, muotoilu, energia ja ilmastonmuutos, EU:n tutkimuksen ja kehityksen seuraava 8. puiteohjelma (2014-), liikenne ja logistiikka, terveys ja ikääntyminen, energia, ICT, alueellinen innovaatiorahoitus, tiede ja yhteiskunta (mm. alueelliseen ennakointiin liittyvä tutkimus)

ERRIN-verkoston painopisteet tukevat vahvasti Turun kaupungin osaamis- yrittäjyys- ja elinkeino-ohjelman 2009-2013 tavoitteita ja strategisia painopistealueita. ERRIN:in jäsenyydestä hyötyvät Turun kaupunkikonsernin organisaatioiden lisäksi myös Turun yliopistot, Turun Ammattikorkeakoulu sekä alueen yritykset.

Turun Eurooppa-toimisto on seurannut ja arvioinut ERRIN-verkoston toimintaa jo kahden vuoden ajan. ERRIN–verkoston kehittyminen on ollut vahvasti nousujohteista ja siitä on tullut erittäin merkittävä alueellisen kilpailukyvyn ja innovaatiotoiminnan kehittämiseen liittyvä organisaatio ja yhteistyöfoorumi. Vuoden 2009 loppuun mennessä kaikki suomalaiset alueet ja niitä edustavat Brysselin EU-toimistot ovat liittyneet ERRIN-verkoston jäseniksi.

Esitämme, että myös Turun kaupunki - ja sitä kautta Turun Eurooppa-toimisto - liittyy ERRIN-verkoston jäseneksi. Jäsenyysmaksu vuodelle 2010 on 2.124 euroa.  Vuosimaksun suuruus tarkistetaan vuosittain.

Esitämme, että syntyvät kulut katetaan määrärahatililtä 1 04 14 37 Osuudet ja jäsenmaksut yhteisöille.

Kaupunginjohtaja Mikko Pukkinen:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että Turun kaupunki liittyy European Regions Research and Innovation Network (ERRIN) -verkoston jäseneksi ja että jäsenmaksu, joka kuluvana vuonna on 2.124 euroa, maksetaan talousarvion tililtä 1 04 14 37 Osuudet ja jäsenmaksut yhteisöille.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKeskushallinto, kansainväliset asiat, maahanmuuttoasiat, tapahtumatuotanto
tiedKeskushallinto, talousasiat