Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus70015.12.20092 Yj

14032-2009 (011, 662)

Turun Kunnallistekniikkaliikelaitoksen sähköjaoksen liiketoiminnan luovutus Oy Turku Energia Ab:lle

Tiivistelmä:

Kaupunginvaltuuston 5.10.2009 § 220 hyväksymän omistajapolitiikka -asiakirjan linjauksen mukaisesti on valmisteltu Kunnallistekniikkaliikelaitoksen Sähköjaos -nimisen toimintayksikön liiketoiminnan luovutus Oy Turku Energia Ab:lle.

Kh § 700

Apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen 8.12.2009:

Kaupunginvaltuusto on 5.10.2009 § 220 hyväksynyt omistajapolitiikka 2009-2013 –asiakirjan. Asiakirjassa todetaan, että Kunnallistekniikkaliikelaitoksen sähköjaoksen liiketoiminnan luovutus Oy Turku Energia Ab:lle valmistellaan vuoden 2009 aikana. Valmistelu on suoritettu Kiinteistöliikelaitoksen, Oy Turku Energia Ab:n, Kunnallistekniikkaliikelaitoksen, kaupungin keskushallinnon ja henkilöstön edustajien kanssa. Sähköjaoksen liiketoiminnan luovutukseen liittyen on valmisteltu kolmen sopimuksen muodostama kokonaisuus: sopimus liiketoiminnan luovutuksesta, liikennevalosopimus ja henkilöstösopimus.

Yhteistoimintamenettelyohjeiden mukaisesti henkilöstöä koskevat asiat on käsitelty sähköjaoksen työpaikkakokouksissa.

Kunnallistekniikkaliikelaitoksen johtokunta on 24.11.2009 päättänyt merkitä sähköjaoksen liiketoiminnan luovutukseen liittyvät valmisteluasiakirjat tiedoksi ja lähettänyt ne edelleen kaupunginhallitukselle. Kunnallistekniikkaliikelaitoksen johtokunta on lisäksi päättänyt suosittaa kaupunginhallitukselle sähköjaoksen liiketoiminnan siirtoa Oy Turku Energia Ab:lle tehdyn valmistelun pohjalta.

Kunnallistekniikkaliikelaitoksen sähköjaoksen liiketoiminnan luovutuksella Oy Turku Energia Ab:n Urakointipalveluihin saavutetaan toiminnallisia synergiaetuja ja sitä kautta keskipitkällä aikavälillä myös kustannussäästöjä. Lisäksi liiketoiminnan luovutuksella turvataan palvelun jatkuvuutta ja varmistetaan osaamisen säilyminen osana Oy Turku Energia Ab:n Urakointipalveluiden suurempaa palvelukokonaisuutta.

Liiketoiminnan luovutuksen arvosta on käyty neuvotteluja kaupungin keskushallinnon ja Oy Turku Energia Ab:n edustajien kesken. Neuvotteluissa on päädytty siihen, että liiketoiminnan luovutus tapahtuu vaihto- ja käyttöomaisuuden tasearvosta, joka on 31.210 euroa. Siirtyvä omaisuus ei sisällä liikennevalolaitteistoja eikä muuta kiinteää omaisuutta, vaan ne säilyvät edelleen Kiinteistöliikelaitoksen omaisuutena. Neuvotellun liikennevalosopimuksen hyväksyy Turun kaupungin puolesta kiinteistöliikelaitoksen johtokunta/Kiinteistöliikelaitos.

Asiaan liittyen on neuvoteltu sopimus Turun kaupungin Kunnallistekniikkaliikelaitoksen eräiden henkilöiden siirtymisestä Turku Energia Oy:n palvelukseen. Henkilöstösopimuksen mukaan Oy Turku Energia Ab:n palvelukseen siirtyvällä henkilöstöllä on oikeus palata Turun kaupungin palvelukseen, mikäli sähköjaoksen harjoittama toiminta lakkaa tai oleellisesti vähenee henkilöstön siirtymistä seuraavien neljän vuoden aikana. Em. sopimusehdosta johtuen henkilöstösopimus tulee hyväksyä kaupunginhallituksessa.

Liite 1Sopimus liiketoiminnan luovutuksesta liitteineen

Liite 2Sopimus Turun kaupungin Kunnallistekniikkaliikelaitoksen eräiden henkilöiden siirtymisestä Turku Energia Oy:n palvelukseen

EhdotusKaupunginhallitus päättää,

että liitteinä 1 ja 2 olevat sopimuksen hyväksytään,

että ympäristötointa johtava apulaiskaupunginjohtaja oikeutetaan tekemään sopimuksiin vähäisiä teknisluonteisia tarkistuksia,

että ympäristötointa johtava apulaiskaupunginjohtaja oikeutetaan allekirjoittamaan liitteinä 1 ja 2 olevat sopimukset ja

että tämä päätös saadaan panna täytäntöön mahdollisista valituksista huolimatta.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoOy Turku Energia - Åbo Energi Ab
tiedKeskushallinto, lakiasiat
tiedKunnallistekniikkaliikelaitoksen johtokunta
tiedKunnallistekniikkaliikelaitos
tpvVirtanen Jarkko


Liitteet:

Kh § 700
Liite 1:Sopimus liiketoiminnan luovutuksesta liitteineen
Liite 2:Sopimus Turun kaupungin Kunnallistekniikkaliikelaitoksen eräiden henkilöiden siirtymisestä Turku Energia Oy:n palvelukseen