Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus68115.12.20096 Kj

13728-2009 (001)

Sopimuksen tekeminen Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin kanssa terveydenhuollon logistiikkapalvelujen ja näihin liittyvien jakelupalveluiden tuottamisesta

Tiivistelmä: -

Kh § 681

Hankinta- ja logistiikkajohtaja Pauliina Lautiainen ja logistiikkapäällikkö Seppo Salmela:

 

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri on esittänyt sopimusta terveydenhuollon logistiikkapalvelujen ja näihin liittyvien jakelupalveluiden tuottamisesta. Sairaanhoitopiirin kanssa on olemassa sopimus hankintayhteistyöstä, jonka mukaisesti sairaanhoitopiiri kilpailuttaa myös Turun käyttämät hoitotarvikkeet.

 

Sairaanhoitopiirin yksi hoitotarvikevarasto on sijainnut kaupunginsairaalan yhteydessä, mutta nyt toiminta siirtyy Skanssiin rakennettuun logistiikkakeskukseen, mistä hoitotarvikkeet toimitetaan jatkossa myös Turulle. Tilausjärjestelmänä säilyy toistaiseksi sairaanhoitopiirin Oberon –tilausjärjestelmä, kunnes kaupungin oma sähköinen tilausjärjestelmä on käytössä. Sopimuksen mukaisesti sairaanhoitopiiriltä ostetaan hoitotarvikkeet varastosta noudettuna. Turku ei osta kuljetuspalveluita sairaanhoitopiiriltä.

 

Muut sairaanhoitopiirin alueen kunnat ovat sopimuksen jo aiemmin hyväksyneet. Turku ei hyväksynyt esitettyä sopimusta sellaisenaan vaan edellytti tiettyjä asioita sovittavaksi tarkemmalla tasolla. Tämän vuoksi sopimukseen on nyt neuvoteltu ns. Turku –liite, jossa on sovittu käytännön tasolla yhteistyöstä ja sen kehittämisestä. Liitteen ovat neuvotelleet ja laatineet logistiikkapäälliköt Seppo Salmela (Turku) ja Mika Leivo (sairaanhoitopiiri).

 

Hoitotarvikkeiden pääasiallisin käyttäjä Turussa on sosiaali- ja terveystoimi. Tämän vuoksi sosiaali- ja terveystoimen tulee lausua kantansa sopimuksesta ennen päätöksentekoa.

 

Liite 1                                 Sopimus terveydenhuollon logistiikkapalvelujen ja näihin liittyvien jakelupalveluiden tuottamisesta

 

Esitämme, että kaupunginhallitus hyväksyisi Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin esittämän sopimuksen terveydenhuollon logistiikkapalvelujen ja niihin liittyvien jakelupalveluiden tuottamisesta.

 

Sosiaali- ja terveystoimi, hallintojohtaja Antti Perälä:

 

Kuten lausuntopyynnössä todetaan, sosiaali- ja terveystoimella on voimassaoleva yhteistyösopimus sairaanhoidollisissa tarvikkeissa sairaanhoitopiirin kanssa.

 

Nyt kyseessä olevan sopimuksen tarkoituksena on sopia tähän hankintayhteistyöhön liittyen, siitä millä ehdoilla hankintarenkaan kautta hankittujen tavaroiden tilaus- ja varastointipalvelut, ja tarvittaessa näihin liittyvät jakelupalvelut hoidetaan.

 

Turun kaupunki on päättänyt logistiikkapalveluiden keskittämisestä hankinta- ja logistiikkakeskukselle. Sosiaali- ja terveystoimen käsityksen mukaan on perusteltua, että hankinta- ja logistiikkakeskus tekee sopimuksen nyt kysymyksessä olevien sairaanhoidollisten palveluiden logistiikasta suoraan Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin kanssa. Sosiaali- ja terveystoimi puolestaan tekee palvelusopimuksen hankinta- ja logistiikkakeskuksen kanssa ja tässä sopimuksessa määritellään myös ne ehdot, joilla sosiaali- ja terveystoimi saa käyttöönsä nyt kysymyksessä olevat palvelut.

 

Sopimuksen sisältö on sosiaali- ja terveystoimen mielestä tarkoitusta vastaava.

 

Sosiaali- ja terveystoimi katsoo, että hankinta- ja logistiikkakeskuksen tulisi tehdä nyt kysymyksessä oleva sopimus Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin kanssa, jolloin se vastaa kyseisten tuotteiden logistiikasta sosiaali- ja terveystoimelle ja hankinta- ja logistiikkakeskuksen välisen palvelusopimuksen mukaisesti.

Liite 1Sopimusluonnos

Kaupunginjohtaja Mikko Pukkinen:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin kanssa tehdään liitteen mukainen sopimus terveydenhuollon logistiikkapalvelujen ja niihin liittyvien jakelupalveluiden tuottamisesta.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedVarsinais-Suomen sairaanhoitopiiri
tpvKeskushallinto, hankinta- ja logistiikkakeskus
tiedKeskushallinto, lakiasiat


Liitteet:

Kh § 681
Liite 1:Sopimus terveydenhuollon logistiikkapalvelujen ja näihin liittyvien jakelupalveluiden tuottamisesta