Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Ammattikorkeakoulun hallitus16605.11.200911
Kaupunginhallitus62923.11.20092 Oj

13150-2009 (015)

Turun ammattikorkeakoulun liittyminen Suomen ammattikorkeakoulujen yrittäjyys- ja innovaatioverkoston (FINPIN) jäseneksi

Tiivistelmä:

Ammattikorkeakoulun hallitus on 5.11.2009 § 166 esittänyt kaupunginhallitukselle, että se hyväksyisi ammattikorkeakoulun liittymisen Suomen ammattikorkeakoulujen yrittäjyys- ja innovaatioverkoston (FINPIN) jäseneksi. Talousarvion noudattamista koskevien määräysten mukaan kaupunki voi liittyä jäseneksi yhdistykseen tai yhteisöön kaupunginhallituksen päätöksellä. Kaupunginhallitukselle esitetään, että ammattikorkeakoululle annetaan lupa liittyä verkoston jäseneksi.

Amkh § 166

Vararehtori Olli Mertanen:

 

Turun ammattikorkeakoulu on osallistunut aktiivisesti Lahden ammattikor-keakoulun hallinnoiman Suomen ammattikorkeakoulujen yrittäjyys- ja inno-vaatioverkoston toimintaan. Verkoston toiminnan on tähän saakka maksa-nut opetusministeriö erillisrahoituksella.

 

Opetusministeriö on päättänyt lopettaa kaikkien ammattikorkeakoulu-verkostojen erillisen rahoituksen.

 

Lahden ammattikorkeakoulu on päättänyt jatkaa FINPIN verkoston toimin-taa, edellyttäen, että hankkeeseen saadaan mukaan vähintään kymmen-kunta ammattikorkeakoulua. Tavoitteena on, että toiminta jatkuisi nykyisen kaltaisena. Lahden ammattikorkeakoulu tarjoaa jäsenyyttä perustettavalle verkostolle 5000 € vuosimaksua vastaan.

 

Mainittakoon, että Euroopan komission yrittäjyyden pääosasto valitsi vuon-na 2008 FINPINin yhdeksi Euroopan parhaista käytänteistä ja vuonna 2009 OECD valitsi FINPINin Jatkajakoulun yhdeksi kolmesta strategioiden par-haista käytännealoitteista. (Jatkajakouluhan on otettu Turun amk:ssa pysy-vään käyttöön. Muistettakoon lisäksi, että Turun ammattikorkeakoulun ”Har-joitusyrityskonseptikin” EU:n raportissa hyväksi käytänteeksi luokiteltiin.)

 

Turun ammattikorkeakoulun kokemukset verkoston toiminnasta ovat olleet erinomaisia ja haluamme edelleen edistää yrittäjyyttä myös tämän verkos-ton tuella sekä jatkaa omaa toimintaansa osana verkostoa.

 

Vararehtori Olli Mertanen:

 

Ehdotus       Ammattikorkeakoulun hallitus päättää esittää kaupunginhallitukselle, että se hyväksyy Turun ammattikorkeakoulun liittymisen perustettavaan verkostoon ja että ammattikorkeakoulu valtuutetaan maksamaan vuosittainen jäsenmaksu, 5000 €, joka suoritetaan ammattikorkeakoulun yrittäjyyden edistämiseen varatuista määrärahoista.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kh § 629

Apulaiskaupunginjohtaja Tero Hirvilammi 19.11.2009:

Ammattikorkeakoulun hallitus on 5.11.2009 § 166 esittänyt kaupunginhallitukselle, että se hyväksyisi ammattikorkeakoulun liittymisen Suomen ammattikorkeakoulujen yrittäjyys- ja innovaatioverkoston (FINPIN) jäseneksi.   Kaupunginvaltuuston 17.11.2008 § 254 kohdalla hyväksymien talousarvion noudattamista koskevien määräysten 6.1 kohdan mukaan kaupunki voi liittyä jäseneksi yhdistykseen tai yhteisöön kaupunginhallituksen päätöksellä.

EhdotusKaupunginhallitus antaa ammattikorkeakoululle luvan liittyä Suomen ammattikorkeakoulujen yrittäjyys- ja innovaatioverkoston (FINPIN) jäseneksi siten, että verkoston vuosittainen jäsenmaksu suoritetaan ammattikorkeakoulun yrittäjyyden edistämiseen varatuista määrärahoista.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedAmmattikorkeakoulun hallitus
tpvTurun ammattikorkeakoulu