Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Peruspalvelulautakunta20529.04.200911
Kaupunginhallitus26004.05.20091 Pj
Kaupunginhallitus28918.05.20092 Pj

5476-2008 (652, 021)

Eläinhoitola, luonnonvaraisten eläinten talo ja lintula - uudisrakennushankkeen hankesuunnitelman hyväksyminen

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitus käsitteli eläinhoitolan hankesuunnitelmaa 16.3.2009 § 151 ja päätti palauttaa asian tuotavaksi uudelleen käsiteltäväksi 4.5.2009 kokouksessa. Kaupunginhallitus edellytti, että pieneläinten päivystyspalvelut hankitaan kilpailuttamalla yksityisiltä palveluntuottajilta ja että eläinhoitolan korvaavat tilat tai tilaratkaisut sisältävät puistolintujen talvisäilytyksen. Hankesuunnitelma on muokattu kaupunginhallituksen päätöksen mukaiseksi. Puistolintujen osuutta ei esitetä toteutettavaksi tässä vaiheessa. Hankkeen kokonaiskustannukseksi arvioidaan 1.790.000 €.

Perla § 205

Ympäristöterveydenhuolto, yleinen terveysvalvonta, tulosaluejohtaja Esko Salonen ja II kaupungineläinlääkäri Liisa Palmu 15.4.2009:

Taustaa:

Kaupunginhallitus palautti 16.3.2009 § 151 peruspalvelulautakunnalle terveyslautakunnan 21.5.2008 § 102 ja 17.12.2008 § 234 tekemät esitykset koskien eläinten hyvinvointikeskuksen hankesuunnitelmaa. Kaupunginhallitus edellyttää, että pieneläinten päivystyspalvelut hankitaan kilpailuttamalla yksityisiltä palveluntuottajilta ja että eläinhoitolan korvaavat tilat tai tilaratkaisut sisältävät puistolintujen talvisäilytyksen. Lisäksi tulee selvittää kaupungin järjestämisvastuun edellyttämä eläinlääkärien lukumäärä ja tehtävät.

Hankesuunnitelman 8.4.2009 sisältö:

Tilaliikelaitoksen laatimassa hankesuunnitelmassa korvataan uudisrakennuksella nykyinen eläinhoitola ja puistolintujen säilytyspaikka. Eläinsuojeluvalvojan asunto on hoitolan yhteydessä ja luonnonvaraisten eläinten hoitoon on varattu tilat. Suunnitelma sisältää myös toiminnallisen muutoksen, koska nykyiselle pieneläinklinikalle ei esitetä korvaavia tiloja ja se tulee poistumaan käytöstä. Tilat esitetään rakennettavaksi kaupungin omistamalle tontille Paimalaan raviradan tuntumaan, ei kuitenkaan aikaisemmin esillä olleelle koulun tontille. Tontti soveltuu hyvin eläinhoitolan paikaksi ja sinne on hyvät, myös julkiset, kulkuyhteydet. Rakentaminen voitaisiin aloittaa 2010 alkupuolella.

Turun eläinsuojeluyhdistys tukee 500 000 €:lla luonnonvaraisten eläinten tilojen rakentamista.

Kaupunginhallitukselle esitetty terveyslautakunnan 17.12.2008 karsiman hankesuunnitelman rakennuskustannus oli 2 970 000 €. Tiloja oli alkuperäisestä hankesuunnitelmasta (rakennuskustannus 3 642 000 €) karsittu kaikkien eläintilojen ja myös ulkotarhojen osalta. Tällöin jo todettiin, että merkittävä karsiminen eläinhoitolan tiloista ei ole mahdollista toiminnan oleellisesti kärsimättä. Saman toteaa uutta hankesuunnitelmaa valmistellut työryhmä. Pieneläinklinikan poistamisen jälkeen jäljelle jääneiden tilojen koko on tästä syystä ennallaan lukuun ottamatta eläinhoitolaa.

Pieneläinklinikan poiston aiheuttama tilalisäystarve eläinhoitolaan on yhteensä 45 m2. Eläinhoitolan tiloja on lisätty yhteisellä taukotilalla, joka aikaisemmin oli eläinklinikan yhteydessä sekä eläinlääkärin virkatehtävien hoitoon tarvittavalla tutkimus-/toimenpidehuoneella. Hoitolan henkilökunta tarvitsee myös erillisen tilan hoidokkien perushoitoa varten, jonka tulee olla erillinen eläinlääkärin tilasta.

Kustannukset:

Tilaohjelma ja tavoitehinta:

Eläinhoitola                         281,0 m2                             961 000 €     

Luonnonvaraiset eläimet    177,5 m2                             534 000 €

Asunto                                 75,0 m2                             180 000 €.       

Lintula puistolinnuille           108,5 m2                             234 000 €

yht.                                     642,0 m2                         1 909 000 €

Perustamiskustannukset:

Rakennuskustannukset      1 909 000 €

Irtaimisto                                  80 000 €

Rakennusaikaiset korot            35 000 €

yht.                                      2 024 000 € 

Hankkeen bruttoneliöhinnaksi tulee tavoitehintalaskelman rakennuskustannuksista laskettuna 2300 €.

Vuosivuokrat:

Käytön aikainen rakennusten vuosivuokra (pääomavuokra + ylläpitovuokra) on yhteensä 138 000 €, josta sosiaali- ja terveystoimen osuus on 117 000 € ja viherliikelaitoksen 21 000 €. Tontin vuosivuokra on 1800 € /vuosi

Perustelut tilatarpeelle:

Nykyiset eläinhoitolan tilat ovat huonokuntoisuuden lisäksi toimintaan nähden aivan liian pienet. Eläimiä joudutaan hoitamaan väliaikaisissa tiloissa, jotka eivät täytä eläinsuojeluvaatimuksia. Eri eläinlajien tarpeita ei myöskään ole kyetty huomioimaan. Myös eläinsuojeluvalvojan asuntoon on sijoitettu eläimiä.

Hankesuunnitelmaa laadittaessa on otettu huomioon vuonna 2008 hoitolassa hoidettujen eläinten keskimääräinen lukumäärä /vrk sekä nykyisten eläinpaikkojen määrä ja riittävyys. Hankesuunnitelman mukaiset tilat mahdollistavat nykyisen eläinmäärän asianmukaisen hoidon hoitolan keskimääräisen käyttöasteen aikana. Ruuhkatilanteisiin ei ole varauduttu, mutta esim. kesäaikana tyhjän puistolintujen säilytystilan käyttömahdollisuus tulee selvittää. Hoitolan eläinmäärät ovat kasvaneet joka vuosi, kuten myös lemmikkieläinten määrä yleensäkin.

Tilatarpeeseen vaikuttaa myös se, että Turku myy eläinhoitolapalveluja löytöeläinten hoitoon 10 eri kunnalle. Kunnat maksavat Turulle väestöpohjaan sidotun vuosimaksun.

Nykyaikaiset eläintilat tulee rakentaa materiaaleista, jotka on helppo pitää puhtaina ja ovat kauttaaltaan desinfioitavissa. Materiaalien tulee kestää kulutusta ja pesua vesiletkulla. Myös koppien yhteydessä olevien koirien ja kissojen ulkotarhojen tulee olla helposti puhtaana pidettäviä, jotta esim. loistaudit eivät leviä. Sairas eläin tulee voida myös tarvittaessa eristää toisista eläimistä. Vaatimukset edellyttävät erityistä rakennustekniikkaa, mikä lisää kustannuksia.

Vaikka luonnonvaraisten eläinten hoidon järjestäminen ei ole kunnan velvoite, edellyttää eläinsuojelulaki, että luonnonvaraista eläintä on autettava tai se on tarvittaessa asianmukaisesti lopetettava. Kuntalaisella tulisi olla mahdollisuus toimittaa löytämänsä villieläin hoitoon tai lopetettavaksi ilman kustannuksia. Turun Eläinsuojeluyhdistys avustaa luonnonvaraisten eläinten tilan rakentamista 500 000 €:lla, joka lähes kattaa arvioidut rakennuskustannukset.

Eläinsuojeluvalvojan asunto on hoitolan yhteydessä, koska huonokuntoiset eläimet vaativat ympärivuorokautista hoitoa. Myös rakennuksiin ja toimintaan kohdistuva ilkivallan riski vähenee. Koska osa eläinsuojeluvalvojan työstä kohdistuu luonnonvaraisiin eläimiin ja vapaaehtoiseen eläinsuojelutyöhön, eläinsuojeluyhdistyksen kanssa tulisi neuvotella osallistumisesta asunnon vuokrakustannuksiin. 

Puistolintujen sisä- ja ulkotilat tulee erottaa luonnonvaraisten eläinten tilasta tautiriskin takia. Villilinnut voivat kantaa mm. lintuinfluenssa- ja Newcastle Disease-virusta, joiden löytyminen edellyttäisi myös puistolintujen lopetusta.

Puistolintujen hoidon ostamisesta ulkoiselta toimijalta käydään parhaillaan neuvotteluja apulaiskaupunginjohtaja Maija Kytän johdolla. Mikäli tämä toteutuu, vähenevät rakennuskustannukset n. 200 000 €.

Turun järjestämisvastuulla olevien eläinlääkintähuoltolain mukaisten tehtävien hoito:

Eläinlääkäripalvelut päivystys mukaan lukien voidaan ostaa yksityiseltä toimijalta sekä voimassa olevan että uuden eläinlääkintähuoltolakiehdotuksen mukaan. Mikäli katsotaan, että yksityistä palvelua on riittävästi lemmikkieläimille saatavissa, ei välttämättä tarvita kunnallista pieneläinklinikkaa. 

Turussa ja sen naapurikunnissa on viisi yksityistä pieneläinklinikkaa, joissa kussakin työskentelee useita eläinlääkäreitä. Näistä neljä osallistuu tällä hetkellä Turun kaupungin järjestämään viikonloppupäivystykseen ja yksi arki-iltapäivystykseen.

Eläinlääkintähuoltolain tarkoittamat valvontatehtävät, kuten eläinsuojelu ja tarttuvien eläintautien valvonta ja vientiin ja tuontiin liittyvät eläinten tarkastukset, on kuitenkin virkaeläinlääkärin hoidettava. Nämä tehtävät voidaan hoitaa ympäristöterveydenhuollon eläinlääkäreiden keskinäisin järjestelyin myös ilman pieneläinklinikkaa. Tehtävien hoitoa varten tarvitaan työtila, joka on tarkoituksenmukaista sijoittaa eläinhoitolaan. Työtilassa suoritetaan eläinsuojelutapauksiin ja eläinten vientiin/tuontiin liittyviä tarkastuksia ja hoitotoimenpiteitä, jotka eivät edellytä klinikkavarustusta, sekä tarvittaessa eläinten lopetuksia.

Yhteenveto:

Eläinhoitolalle esitetty paikka Paimalassa on hyvä sekä kulkuyhteyksien, suunnitellun kaavoituksen ja sopivan rakentamisaikataulun kannalta.

Hankesuunnitelman mukaisia tiloja ei voi enää supistaa toimintaa rajoittamatta. Toiminnan rajoittaminen nykyisestä ei ole tarkoituksenmukaista, kun Turku pyrkii myymään hoitolapalveluja myös ympäristökunnille ja hoidokkien ja yleensäkin lemmikkien määrät ovat vuosittain lisääntyneet.

Eläinsuojeluyhdistyksen tuki eläinsuojelutyössä ja luonnonvaraisten eläinten hoidossa on merkittävää ja luonnonvaraisten eläinten hoitola on tärkeää yhteistyötä eläinsuojelun edistämiseksi. Koska eläinsuojeluvalvoja tekee myös vapaaehtoista eläinsuojelutyötä, tulisi asunnon vuokrakustannuksista neuvotella eläinsuojeluyhdistyksen kanssa.

Mikäli päädytään sijoittamaan luonnonvaraiset lintujen ja puistolintujen tilat samalle tontille, tulee rakentamisessa huomioida puistolintuihin kohdistuva tautiriski.

Eläinlääkintähuoltolain edellyttämät virkatehtävät hoidetaan ympäristöterveydenhuollon sisäisin järjestelyin, jos pieneläinpäivystys saadaan hankittua ostopalveluna.

Liite 1Hankesuunnitelma 14.4.2009 liitteineen 

Peruspalvelujohtaja Markku Suokas 15.4.2009:

EhdotusPeruspalvelulautakunta päättää ilmoittaa kaupunginhallitukselle hyväksyvänsä osaltaan hankesuunnitelman.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kh § 260

Tilaliikelaitoksen johtokunnan esityslista 5.5.2009 asia 1:

Tilaliikelaitos, Kaisa Simula:

Tilaliikelaitos on yhdessä terveystoimen, viherlaitoksen ja Turun eläinsuojeluyhdistyksen kanssa valmistellut Eläinhoitolan, luonnonvaraisten eläinten talo ja lintula -uudisrakennushankkeen hankesuunnitelman.

Hankesuunnitelmassa esitetty hankkeen laajuus:

eläinhoitola281 hyötym2+ulkotarhat 245 m2
luonnonvaraisten eläinten talo177,5 hyötym2+ulkotarhat 374 m2
lintula (puistolinnut)108,5 hyötym2+ulkotarhat 212 m2
eläinsuojeluvalvojan asunto75 hyötym2

Tilojen yhteenlaskettu bruttoala on 830 m2ja ulkotarhatiloja on yhteensä 831 m2.

Hankeohjelman laadintaa on edeltänyt vuonna 2008 tehdyt tarveselvitys ja hankesuunnitelma koskien eläinlääkintähuollon tilojen tilaratkaisuja sekä Eläinten hyvinvointikeskuksen hankesuunnitelman tilatarveselvityksen tarkentaminen joulukuussa 17.12.2008 § 234. Kaupunginhallitus päätti palauttaa esitykset uudelleen valmisteltaviksi 16.3.2009 § 151 151 siten ohjeistettuna, että pieneläinklinikan palvelut ulkoistetaan.

Rakennussuunnittelu on tarkoitus käynnistää heti hankesuunnitelman hyväksymisen jälkeen.

Rakennustyöt on mahdollista aloittaa keväällä vuonna 2010. Tällöin rakennus voidaan ottaa käyttöön kesällä vuonna 2011.

Hankesuunnitelmasta poiketen ehdotetaan hanke sijoitettavaksi Turun Hippos Oy:n hallinnoimalle ja Turun kaupungin omistamalle Vanha Tampereentien vieressä olevalle peltoalueelle.

Valmistelussa mukana ollut Viherliikelaitos on käsitellyt hankesuunnitelmaa ja vie sen 6.5.2009 olevaan johtokunnan kokoukseen.

Valmistelussa mukana ollut sosiaali- ja terveystoimi on käsitellyt hankesuunnitelmaa ja hyväksyttänyt sen lautakunnassaan. Lausunto hankesuunnitelmasta oheismateriaalina.

Keskushallinto, talousasiat yksikkö hyväksyy hankesuunnitelman lukuunottamatta lintulaa. Puistolintujen talvihoitoon tulee heidän mukaansa löytää vaihtoehtoinen toteuttamistapa.

Työhyvinvointipäällikön, terveystoimen ja viherliikelaitoksen työsuojelun lausunnoissa ei oteta kantaa hankesuunnitelmaan tässä vaiheessa.

AniVet Oy vastustaa hankesuunnitelman mukaista sijoituspaikkaa, mutta heillä ei ole huomautettavaa, mikäli hanke toteutetaan Wanha Tampereentien varteen.

Turun Hippos ry:n lausunto sekä ympäristö- ja kaavoitusviraston asemakaavatoimiston laatima luonnos 4.5.2009 toimitetaan kokoukseen osallistujille pöytäjakeluna.

Turun ja Porin työsuojelupiiri on ilmoittanut 12.6.2008 päivätyllä lähetteellä, että lausuntojen antaminen ei ole enää työsuojeluviranomaisen tehtävä.

Hankkeelle on hyväksytty vahvistettuun taloussuunnitelmaan 3 624 000 €, josta vuodelle 2009 800 000 € ja vuodelle 2010 ja 2011 2 824 000 €.

 € alv 0 %
Hankkeen rakennuskustannukset tavoitehintalaskelman mukaan

 

1 909 000

Hankkeen rakennusaikaiset korot49 000
Eläinsuojeluyhdistykseltä saadaan luonnonvaraisten eläinten talon rakennusaikaisiin kustannuksiin

 

500 000

Kaupungin osuudeksi jää1 458 000
Kaupungin nettovähennykseksi jää 2 166 000

Hankkeen bruttoneliöhinnaksi tulee tavoitehintalaskelman rakennuskustannuksista laskettuna 2 300 € (alv 0 %).

Oheismateriaali 1               Hankesuunnitelma 14.4.2009

Oheismateriaali 2               Keskushallinto, talousasiat lausunto 28.4.2009

Oheismateriaali 3               Työhyvinvointipäällikön lausunto 22.4.2009

Oheismateriaali 4               Terveystoimen työsuojelun lausunto 16.4.2009

Oheismateriaali 5               Viherliikelaitoksen työsuojelun lausunto 21.4.2009

Oheismateriaali 6               Eläinklinikka AniVet Oy:n lausunto 19.4.2009

Oheismateriaali 7               Eläinklinikka AniVet Oy:n lisälausunto 23.4.2009

Toimitusjohtaja Martti Kuitunen:

Ehdotus:

Tilaliikelaitoksen johtokunta päättää hyväksyä omalta osaltaan Eläinhoitolan, luonnonvaraisten eläinten talon ja lintulan uudisrakennushankkeen hankesuunnitelman muutettuna siten, että toteutuspaikaksi esitetään ympäristö- ja kaavoitusviraston asemakaavatoimiston 4.5.2009 tekemän luonnoksen mukaista paikkaa ja lähettää sen edelleen kaupunginhallituksen hyväksyttäväksi

--------------

Apulaiskaupunginjohtaja Maija Kyttä:

Kaupunginhallitus palautti 16.3.2009 § 151 peruspalvelulautakunnalle terveyslautakunnan 21.5.2008 § 102 ja 17.12.2008 § 234 tekemät esitykset koskien eläinten hyvinvointikeskuksen hankesuunnitelmaa. Kaupunginhallitus edellyttää, että pieneläinten päivystyspalvelut hankitaan kilpailuttamalla yksityisiltä palveluntuottajilta ja että eläinhoitolan korvaavat tilat tai tilaratkaisut sisältävät puistolintujen talvisäilytyksen. Lisäksi tulee selvittää kaupungin järjestämisvastuun edellyttämä eläinlääkärien lukumäärä ja tehtävät.

Peruspalvelulautakunta käsittelee eläinhoitolan hankesuunnitelmaa 29.4.2009 kokouksessa. Esityksenä on hankesuunnitelman hyväksyminen siten, että se on muokattu kaupunginhallituksen päättämällä tavalla ja suunnitelman kustannus on yhteensä 2.024.000 €. Rakennuskustannuksiin saadaan eläinsuojeluyhdistyksen lahjoitus 500.000 €. Talouskeskus puoltaa suunnitelman hyväksymistä, mikäli puistolintujen Lintula osuutta ei toteuteta suunnitelman mukaisesti. Tilaliikelaitos on laatinut esityksen hankesuunnitelman hyväksymisestä. Asiaa käsitellään johtokunnassa 5.5.2009. Viherliikelaitos esittää, että puistolintujen Lintulaa ei toteutettaisi tässä yhteydessä. Tilaliikelaitos esittää eläinhoitolan paikaksi hankesuunnitelmasta poiketen Turun Hippos Oy:n hallinnoimaa ja Turun kaupungin omistamaa Vanha Tampereentien vieressä olevaa peltoaluetta.

Sosiaali- ja terveystoimi on laatinut laskelman eläinsuojeluvalvojan asunnon rakentamisen taloudellisesta kannattavuudesta sekä muiden kuntien maksuosuudesta löytöeläinten hoidon osalta. Laskelma osoittaa, että Turku kantaa kustannuksista suuremman osuuden kuin sen asukasluvun mukaan pitäisi. Peruspalvelulautakunnan tulee huomioida tämä, kun sopimukset uusien kuntien kanssa tehdään.

Valtuusto on varannut hanketta varten vuoden 2009 talousarviossa 3.624.000 €, josta 2.000.000 kohdistuu vuodelle 2009. Hankkeen lisäsuunnittelun johdosta rakentaminen ei ala vuonna 2009. Tämän vuoksi hankkeen määrärahan kohdistumista tulee korjata talousarvion hyväksymisen yhteydessä. Tälle vuodelle kohdistuvaksi arvioitu kustannus suunnittelusta on n. 400.000 €.

Esitän, että hankesuunnitelma hyväksytään ehdolla, että tilaliikelaitoksen johtokunta hyväksyy hankesuunnitelman 5.5.2009 kokouksessaan ja ehdolla, että Lintula-osioita ei toteuteta ensivaiheessa, vaan Lintulan osalta asia tuodaan kaupunginhallituksen päätettäväksi myöhemmin, mikäli puistolintujen hoidon järjestäminen sitä edellyttää. Tällöin hankkeen kokonaiskustannukseksi muodostuu 1.790.000 €. Hankesuunnitteluohjeen mukaan yli miljoonan, mutta alle kahden miljoonan, suuruisen hankkeen hankesuunnitelman hyväksyy kaupunginhallitus.

Oheismateriaali 1Hankesuunnitelma 14.4.2009

Oheismateriaali 2Keskushallinto, talousasiat lausunto 28.4.2009

Oheismateriaali 3Työhyvinvointipäällikön lausunto 22.4.2009

Oheismateriaali 4Terveystoimen työsuojelun lausunto 16.4.2009

Oheismateriaali 5Viherliikelaitoksen työsuojelun lausunto 21.4.2009

Oheismateriaali 6Eläinklinikka AniVet Oy:n lausunto 19.4.2009

Oheismateriaali 7Eläinklinikka AniVet Oy:n lisälausunto 23.4.2009

Oheismateriaali 8Viherliikelaitoksen johtokunnan lausunto 24.4.2009

Oheismateriaali 9Kannattavuuslaskelma

Apulaiskaupunginjohtaja Maija Kyttä:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että hankesuunnitelma hyväksytään ehdolla, että tilaliikelaitoksen johtokunta hyväksyy hankesuunnitelman 5.5.2009 kokouksessaan ja ehdolla, että Lintula-osioita ei toteuteta ensivaiheessa, vaan Lintulan osalta asia tuodaan kaupunginhallituksen päätettäväksi myöhemmin, mikäli puistolintujen hoidon järjestäminen sitä edellyttää. Hankkeen kokonaiskustannus on 1.790.000 €.

Lisäksi kaupunginhallitus päättää eläinhoitolan paikaksi hankesuunnitelmasta poiketen Turun Hippos Oy:n hallinnoiman ja Turun kaupungin omistaman Vanha Tampereentien vieressä olevan peltoalueen.

PäätösAsia pantiin pöydälle Hihnalan ehdotuksesta yksimielisesti.

Kh § 289

Pöydältä 4.5.2009 § 259

Apulaiskaupunginjohtaja Maija Kyttä13.5.2009:

Kaupunginhallituksen 4.5.2009 käsittelyn jälkeen Tilaliikelaitos ja Turun Hippos ry ovat käyneet neuvotteluja rakennuspaikasta. Neuvottelujen tuloksena rakennuspaikaksi on päädytty esittämään oheismateriaalin 10 osoittamaa paikka. Turun Hippos ry on antanut asiasta lausunnon, jossa se ei vastusta eläinhoitolan sijoittamista ko. rakennuspaikalle.

Oheismateriaali 10Asemakaavatoimiston luonnos 12.5.2009 toteutuspaikaksi

Oheismateriaali 11Turun Hippos ry:n lausunto 12.5.2009

Oheismateriaali 12Viherliikelaitoksen johtokunta 6.5.2009 § 46

Oheismateriaali 13Tilaliikelaitoksen johtokunta 12.5.209 § 103

Apulaiskaupunginjohtaja Maija Kyttä 15.5.2009:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että hankesuunnitelma hyväksytään ehdolla, että tilaliikelaitoksen johtokunta hyväksyy hankesuunnitelman 5.5.2009 kokouksessaan ja ehdolla, että Lintula-osioita ei toteuteta ensivaiheessa, vaan Lintulan osalta asia tuodaan kaupunginhallituksen päätettäväksi myöhemmin, mikäli puistolintujen hoidon järjestäminen sitä edellyttää. Hankkeen kokonaiskustannus on 1.790.000 €.

Lisäksi kaupunginhallitus päättää eläinhoitolan paikaksi hankesuunnitelmasta poiketen Turun Hippos Oy:n hallinnoiman ja Turun kaupungin omistaman Vanha Tampereentien vieressä olevan peltoalueen.

PäätösKaupunginhallitus päätti, että hankesuunnitelma hyväksytään ehdolla, että Tilaliikelaitoksen johtokunta hyväksyy hankesuunnitelman 5.5.2009 kokouksessaan ja ehdolla, että Lintula-osioita ei toteuteta ensivaiheessa, vaan Lintulan osalta asia tuodaan kaupunginhallituksen päätettäväksi myöhemmin, mikäli puistolintujen hoidon järjestäminen sitä edellyttää. Hankkeen kokonaiskustannus on 1.790.000 €, josta Turun eläinsuojeluyhdistyksen tuen osuus on 500.000 €.

Lisäksi kaupunginhallitus päätti eläinhoitolan paikaksi hankesuunnitelmasta poiketen Turun Hippos Oy:n hallinnoiman ja Turun kaupungin omistaman Vanha Tampereentien vieressä olevan peltoalueen.

Päätös asiassa tehtiin esittelijän muutetusta päätösehdotuksesta yksimielisesti.

Jakelu

tiedEläinklinikka Anivet Oy
tiedTurun Eläinsuojeluyhdistys - Åbo Djurskyddsförening ry
tiedTurun Hippos ry
tiedKeskushallinto, talousasiat
tiedKiinteistöliikelaitos
tiedPeruspalvelulautakunta
tpvSosiaali- ja terveystoimi
tiedTilaliikelaitoksen johtokunta
tpvTilaliikelaitos
tiedViherliikelaitoksen johtokunta


Liitteet:

Perla § 205
Liite 1:Hankesuunnitelma 14.4.2009