Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Ammattikorkeakoulun hallitus1029.01.200910
Kaupunginhallitus15616.03.20094 Oj

898-2009 (003)

Ammattikorkeakoulun hallituksen opintomatka Hogeschool Utrechtiin 15.4.-17.4.2009

Tiivistelmä:

Ammattikorkeakoulun hallitus on anonut kaupunginhallitukselta lupaa opintomatkan tekemiseen Hogeschool Utrechtiin 15.4.-17.4.2009

Amkh § 10

Kv-päällikkö Kirsti Virtanen 16.1.2008:

 

Turun AMK:n kv-strategian mukaan Turun ammattikorkeakoulu on kansainvälisesti laadukas ja kilpailukykyinen korkeakoulu sekä merkittävä alueen ja sen elinkeinoelämän kansainvälistäjä. Lisäksi pyrimme olemaan edelläkävijä eurooppalaisella korkeakoulutus- ja tutkimusalueella toiminnan vaikuttavuudessa ja kansainvälisissä työelämäsuhteissa.

 

Näitä tavoitteita toteuttaakseen Turun AMK on mm. luonut laajan kansainvälisen yhteistyöverkoston. Kv-toiminnan kulmakivinä ovat opiskelijoiden ja henkilöstön kv-liikkuvuus, kansainvälinen opetussuunnitelmayhteistyö sekä kansainvälinen t&k-toiminta. Kansainvälistymisen edetessä on tullut yhä tärkeämmäksi tavoitteeksi tehdä tarkempia partnerianalyysejä ja luoda parhaiden yhteistyökumppaneiden kanssa ns. strategisia alliansseja. Sama päämäärä on parhailla eurooppalaisilla korkeakouluilla.

 

Turun AMK on luomassa ensimmäistä strategista kumppanuutta hollantilaisen Hogeschool Utrechtin kanssa, joka on jo vuosia ollut yhden tulosalueemme yhteistyökorkeakoulu. Hogeschool Utrecht on Hollannin kolmanneksi suurin Hogeshcool, opiskelijoita on 35.000 ja koulutusohjelmia 80. Tavoitteena on monipuolinen ja laaja yhteistyö kaikilla koulutusaloilla ja -tasoilla sekä t&k-toiminnassa. Hogeschool Utrechtin johto vieraili joulukuussa 2008 Turun AMK:ssa ja ensimmäiset yhteistyöneuvottelut on käyty. Turun AMK:n edustajia on kutsuttu vastavierailulle huhtikuussa 2009, jolloin on tarkoitus solmia korkeakoulujen välinen laaja yhteistyösopimus ja hyväksyä talven aikana laadittu toimintasuunnitelma. Vierailun tavoitteena on myös tutustua tarkemmin Hogeschool Utrechtin strategiaan ja käytännön toimintaan sekä pohtia uusia yhteistyömuotoja. Lisätietoja Hogeschool Utrechtistä löytyy osoitteesta www.hu.nl

 

Rehtori Juha Kettunen:

 

Opetusministeriö on valmistellut korkeakoulujen kansainvälistymis-strategiaa, jonka loppuseminaari oli joulukuussa 2008. Opetusministeriö pyysi 19.12.2008 päivätyllä kirjeellä Turun ammattikorkeakoululta hanke-rahoitusesitystä painopisteenä kansainvälistymisen edistäminen strategiaa tukevana kehittämishankkeena. Opetusministeriö painotti syksyllä 2008 tavoitesopimusprosessin ja strategisen suunnittelun ohjauksen yhteydessä kansainvälisten kumppanuuksien merkitystä. Turun ammattikorkeakoulu valmistelee pitkäjänteistä kansainvälistä kumppanuutta Hogeschool Utrechtin kanssa. Tämän kumppanuuden vahvistamiseksi ammattikorkea-koulu valmistelee tavoitesopimustarjoukseen liittyen myös strategiaa tukevaa kehittämishanketta.

 

Ehdotus       Hallitus päättää anoa kaupunginhallitukselta lupaa Hogeschool Utrechtin matkaan keväällä 2009 siten, että matkan kustannukset ansionmenetys-korvauksineen suoritetaan ammattikorkeakoulun määrärahoista.

 

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kh § 156

Kaupunginsihteeri Ari-Pekka Korhonen 12.3.2009:

Ammattikorkeakoulu on toimittanut opintomatkasta liitteenä olevan ohjelman. Ohjelman mukaan matkalle osallistuu 13 henkilöä ja matkan kustannusarvio on n. 750 €/hlö (sis. matkat ja majoituksen 2 vrk). Kustannukset 13 henkilön osalta ovat täten yhteensä noin 9.750 €.

Liite 1Matkaohjelma

Apulaiskaupunginjohtaja Tero Hirvilammi:

EhdotusKaupunginhallitus päättää oikeuttaa ammattikorkeakoulun hallituksen tekemään opintomatkan Hogeschool Utrechtiin 15.4. - 17.4.2009 siten, että matkan kustannukset maksetaan ammattikorkeakoulun määrärahoista.

PäätösKaupunginhallitus päätti oikeuttaa ammattikorkeakoulun hallituksen tekemään matkan Hogeschool Utrechtiin 15.4. -17.4.2009 siten, että matkan kustannukset päivärahoineen maksetaan ammattikorkeakoulun kansainväliseen yhteistyöhön ja hanketoimintaan saaduista EU-rahoista.

Samalla kaupunginhallitus päätti ilmoittaa lauta- ja johtokunnille suhtautuvansa tässä taloudellisessa tilanteessa kielteisesti lauta- ja johtokuntien ulkomaisiin opintomatkoihin.

Päätös asiassa tehtiin ensimmäisen kappaleen osalta esittelijän muutetusta päätösehdotuksesta ja toisen kappaleen osalta Randellin tekemästä ehdotuksesta yksimielisesti.

Jakelu

tiedAmmattikorkeakoulun hallitus
tiedAmmattiopetuslautakunta
tiedJoukkoliikennelautakunta
tiedJätteenpolttoliikelaitoksen johtokunta
tiedKaupunginkirjasto
tiedKaupunginorkesteri
tiedKaupunginteatteri
tiedKeskushallinto
tiedKeskushallinto, sisäinen tarkastus
tiedKeskushallinto, talouspalvelukeskus
tiedKiinteistöliikelaitoksen johtokunta
tiedKiinteistöpalveluliikelaitoksen johtokunta
tiedKulttuuriasiainkeskus
tiedKulttuurilautakunta
tiedKunnallistekniikkaliikelaitoksen johtokunta
tiedLiikuntalautakunta
tiedMuseokeskus
tiedNuorisolautakunta
tiedOpetuslautakunta
tiedPeruspalvelulautakunta
tiedRakennuslautakunta
tiedRevisiotoimisto
tiedRuokapalvelukeskus Katerinki
tiedRuotsinkielinen työväenopisto
tiedSatamaliikelaitoksen johtokunta
tiedSosiaali- ja terveystoimi, työterveyshuollon palvelut
tiedTalotoimiliikelaitoksen johtokunta
tiedTarkastuslautakunta 2005-2008
tiedTilaliikelaitoksen johtokunta
tpvTurun ammattikorkeakoulu
tiedTurun Seudun Kehittämiskeskus
tiedTurun suomenkielinen työväenopisto
tiedVarsinais-Suomen aluepelastuslautakunta
tiedVesiliikelaitoksen johtokunta
tiedViherliikelaitoksen johtokunta
tiedYmpäristö- ja kaavoituslautakunta
tiedYmpäristönsuojelutoimisto


Liitteet:

Kh § 156
Liite 1:Matkaohjelma