Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus5707.02.202213
Keskusvaalilautakunta3928.03.20223

1409-2022 (00.03, 00 01 01, 00 01 04)

Riskienhallinnan ja sisäisen valvonnan ohje

Tiivistelmä: -

Kh § 57

Kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen, riskienhallintapäällikkö Heikki Vähäkuopus ja tarkastusjohtaja Tuula Weckman:

Kuntalain muutoksien sekä kaupungin organisaatiorakenteen ja johtamisjärjestelmän muutoksen vuoksi kaupunginhallituksen vuonna 2015 hyväksymä riskienhallinnan ja sisäisen valvonnan ohje on tarpeellista päivittää. Ohje koskee kaikkia Turun kaupungin palvelukokonaisuuksia ja tytäryhteisöjä kuten aiemminkin.

Riskienhallinnan ja sisäisen valvonnan ohje sisältää edelleenkin Turun kaupunkikonsernin riskienhallinnan ja sisäisen valvonnan periaatteet ja toteuttamistavat, mutta siitä on poistettu tietoturvallisuuden hallintapolitiikka, koska tietoturvaa koskeva ohjeistus eriytetään omaksi asiakirjakseen. Tietoturvallisuuden hallintapolitiikka tuodaan kaupunginhallitukseen esiteltäväksi myöhemmin. Ohjetta on myös selkiytetty ja lyhennetty mm. sisäisen tarkastuksen toimintatapojen osalta.

Uusi riskienhallinnan ja sisäisen valvonnan ohje korvaa aiemman riskienhallintaoppaan (Kh 7.9.2015 § 367). Kaupunkikonsernin riskikartoitus toteutetaan vuosittain vuosikelloon sidottuna Graniten sähköisellä työkalulla, joka otettiin käyttöön vuonna 2021. Ohjeen riskienhallintaa koskeva osio sisältää periaatteet siitä, miten riskienarviointi tulee suorittaa. Tarkoituksena on, että jokainen toimiala ja keskeiset strategiset yhteisöt tekevät riskienarvioinnin käyttäen samoja riskienarviointityökaluja, jolloin riskien arviointi yhdenmukaistuu ja niistä raportointi selkeytyy.

Yhteisten riskienarviointimenetelmien avulla voidaan todeta jokaisen toimijan keskeiset riskit sekä niiden hallintakeinot ja vertailla eri riskien merkittävyyttä ja poikkihallinnollisuutta eri toimijoiden välillä.

Liite 1Riskienhallinnan ja sisäisen valvonnan ohje

Kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kevaalk § 39

Lakimies Henna Puska 24.3.2022:

Oheismateriaali 1Riskienhallinnan ja sisäisen valvonnan ohje

EhdotusMerkitään tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Asian esitteli lakimies Henna Puska.


Liitteet:

Kh § 57
Liite 1:Riskienhallinnan ja sisäisen valvonnan ohje