Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Keskusvaalilautakunta1419.01.20223

11147-2021 (00 00 00)

Aluevaalien 2022 ennakkoäänestysasiakirjojen tarkastaminen

Tiivistelmä:

Kunnan keskusvaalilautakuntaan saapuneet ennakkoäänestysasiakirjat tarkastetaan vaalikuoria avaamatta kokouksissa, jotka on pidettävä siten, että vaalipäivää edeltävänä perjantaina ennen kello 19 saapuneet ennakkoäänestysasiakirjat ehditään niissä käsitellä. Määräajan jälkeen saapuneet lähetekuoret jätetään niitä avaamatta huomioon ottamatta. Keskusvaalilautakunnan on tarkastettava sille saapuneet ennakkoäänestysasiakirjat (vaalilaki 63 §) ja kirjeäänestysasiakirjat (vaalilaki 66 g §).

Kevaalk § 14

PäätösKeskusvaalilautakunta tarkasti yhteensä 24 epäselvää ennakkoäänestysasiakirjaa, joista kahden (2) ennakkoäänestysasiakirjan tarkastuksen yhteydessä huomattiin vaalikuoren puutteellinen sulkeminen ja 21 ennakkoäänestysasiakirjan lähetekirjeen puutteellinen täyttäminen. Lisäksi keskusvaalilautakunta tarkasti yhden (1) ennakkoäänestysasiakirjan, jossa äänioikeus oli jo käytetty.

Jos vaalikuori on avonainen, keskusvaalilautakunnan on suljettava se vaalisalaisuus säilyttäen. Keskusvaalilautakunnan sihteerit suorittivat kahden vaalikuoren uudelleenliimauksen keskusvaalilautakunnan jäsenten valvonnan alla.

Niistä äänestyksistä, jotka on jätettävä huomioon ottamatta, on tehtävä merkintä keskusvaalilautakunnan kokouksissa pidettävään pöytäkirjaan, johon on liitettävä huomioon ottamatta jätetty vaalikuori lähetekirjeineen ja kuorineen. Keskusvaalilautakunta jätti yhden (1) äänestyksen huomioon ottamatta, koska äänestäjä oli jo äänestänyt yleisessä ennakkoäänestyspaikassa ja äänioikeus oli kirjattu käytetyksi. 

Huomioon ottamatta jätetty ennakkoäänestysasiakirja liitettiin kokouksen pöytäkirjaan.