Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Keskusvaalilautakunta1017.01.20223

11147-2021 (00 00 00)

Aluevaalien 2022 ennakkoäänestysasiakirjojen tarkastaminen

Tiivistelmä:

Kunnan keskusvaalilautakuntaan saapuneet ennakkoäänestysasiakirjat tarkastetaan vaalikuoria avaamatta kokouksissa, jotka on pidettävä siten, että vaalipäivää edeltävänä perjantaina ennen kello 19 saapuneet ennakkoäänestysasiakirjat ehditään niissä käsitellä. Määräajan jälkeen saapuneet lähetekuoret jätetään niitä avaamatta huomioon ottamatta. Keskusvaalilautakunnan on tarkastettava sille saapuneet ennakkoäänestysasiakirjat (vaalilaki 63 §) ja kirjeäänestysasiakirjat (vaalilaki 66 g §).

Kevaalk § 10

PäätösKeskusvaalilautakunta tarkasti 16 epäselvää ennakkoäänestysasiakirjaa, joista viiden (5) ennakkoäänestysasiakirjan tarkastuksen yhteydessä huomattiin vaalikuoren puutteellinen sulkeminen ja 11 ennakkoäänestysasiakirjan lähetekirjeen puutteellinen täyttäminen. Jos vaalikuori on avonainen, keskusvaalilautakunnan on suljettava se vaalisalaisuus säilyttäen. Keskusvaalilautakunnan sihteerit suorittivat viiden vaalikuoren uudelleenliimauksen keskusvaalilautakunnan jäsenten valvonnan alla.

Niistä äänestyksistä, jotka on jätettävä huomioon ottamatta, on tehtävä merkintä keskusvaalilautakunnan kokouksissa pidettävään pöytäkirjaan, johon on liitettävä huomioon ottamatta jätetty vaalikuori lähetekirjeineen ja kuorineen. Keskusvaalilautakunta ei jättänyt yhtään äänestystä huomioon ottamatta.