Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Keskusvaalilautakunta8704.05.20218

9374-2020 (00 00 00)

Lisätilat vuoden 2021 kuntavaalien järjestelyjä varten

Tiivistelmä: -

Kevaalk § 87

Kaupunginlakimies Jukka Vanto ja lakimies Henna Puska 29.4.2021:

Keskusvaalilautakunnan tehtävänä on muun ohella järjestää ennakkoäänestysasiakirjojen tarkastus. Tämä on tehty keskusvaalilautakunnan kanslian tiloissa. Vuoden 2021 kuntavaaleissa koronapandemiatilanteen edellyttämien turvavälien ja muiden turvallisuusvaatimusten vuoksi ko. tehtävää ei kuitenkaan voida suorittaa kanslian tiloissa. Yhteisten palveluiden vuokraus ja toimitilapalvelut tarjoavat tarkoitukseen soveltuvat tilat, ei enää samasta pihapiiristä, mutta samasta korttelista. Kohteen siivouksen kustannukset tulevat keskusvaalilautakunnan maksettaviksi.

Perinteinen laskentapaikka on edelleenkin ensisijainen laskentapaikka ääntenlaskennalle ja tarkastuslaskennalle. Mikäli ilmenisi, että laskentaa ja tarkastuslaskentaa ei voida turvavälit huomioon ottaen toimittaa perinteisessä laskentapaikassa, voidaan tarvittaessa siirtyä suorittamaan nämä tehtävät Turun Messukeskukseen.

EhdotusKeskusvaalilautakunta merkitsee lisätiloihin liittyvän valmistelun tiedokseen ja oikeuttaa keskusvaalilautakunnat sihteerit sopimaan niihin liittyvistä järjestelyistä.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Asian esitteli kaupunginlakimies Jukka Vanto.