Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Keskusvaalilautakunta8504.05.20216

9374-2020 (00 00 00)

Muutokset ohjeistuksiin terveysturvallisesta äänestämisestä ja terveysturvallisuusjärjestelyt

Tiivistelmä: -

Kevaalk § 85

Kaupunginlakimies Jukka Vanto ja lakimies Henna Puska 29.4.2021:

Oikeusministeriö ja THL ovat 27.4.2021 antamissaan ohjeistuksissa tehneet muutoksia aiempiin ohjeistuksiinsa keskusvaalilautakunnille, kotiäänestyksen vaalitoimitsijalle ja vaalilautakunnalle. Muutokset koskevat muun muassa karanteenissa olevien äänestämistä. Ohjeet löytyvät vaalit.fi-sivulta: https://vaalit.fi/kuntavaalit-ja-koronavarautuminen

Uusien ohjeiden johdosta keskusvaalilautakunnan sihteerit ovat 29.4.2021 keskustelleet kaupungin tartuntataudeista vastaavan ylilääkärin ja hallintoylihoitajan kanssa muutoksista koskien terveysturvallisia äänestysjärjestelyitä. Palaverissa keskusteltiin oikeusministeriön ja THL:n antamista ohjeista, vaalitoimitsijoiden rokotusjärjestelyistä, epidemiatilanteen ja rokotusten yleisestä etenemisestä, käytännön äänestysjärjestelyistä yleisessä ennakkoäänestyksessä, laitosäänestyksessä, kotiäänestyksessä ja vaalipäivän äänestyksessä, hyvinvointitoimialan kautta saatavista lisäsuojavarusteista ym. Vaalijärjestelyissä otetaan huomioon em. valtakunnalliset ohjeet ja paikallisten terveysviranomaisten antamat ohjeet, joita voidaan tarvittaessa päivittää kulloinkin vallitsevan tilanteen mukaan.

Oheismateriaali 1Tiivistelmä kuntavaalien terveysturvallisuusjärjestelyistä (per 29.4.2021)

EhdotusKeskusvaalilautakunta merkitsee tiedokseen edellä mainitut ohjeet ja valmistelun ja päättää, että tarkoitetut järjestelyt ja mahdolliset myöhemmin annettavat lisäohjeistukset huomioidaan vaalien terveysturvallisuusjärjestelyissä.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Asian esitteli kaupunginlakimies Jukka Vanto.

Jakelu

tiedKaupunginhallitus
mtpvEkdal Reija
tiedHeikkinen Tuomas
mtpvKorhonen Ari-Pekka
mtpvLiuksa Riitta
mtpvPeltoniemi Jutta
mtpvSinokki Marjo