Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Keskusvaalilautakunta5512.08.20156

8036-2015 (041)

Keskusvaalilautakunnan vuoden 2016 talousarvioehdotus

Tiivistelmä: -

Kevaalk § 55

Hallintolakimies Marjo-Riitta Pihlajamäki 5.8.2015:

Vuonna 2016 ei ole säännönmukaisia vaaleja. Koska vuoden 2017 huhtikuussa on kuntavaalit, jotka ovat työmäärältään keskusvaalilautakunnan kannalta suurimmat vaalit, on valmistelu aloitettava jo vuoden 2016 syksyllä. Keskusvaalilautakunnan kansliassa aloitetaan työskentely siten, että kaupunginhallitus voi vahvistaa äänestyspaikat jo vuoden 2016 aikana.

Keskusvaalilautakunnan pysyvien menojen arvioidaan olevan ensi vuonna kuluvan vuoden tasolla, esim. toimisto- ja varastotiloista kiinteistöliikelaitokselle maksettava vuokra sekä koneista, laitteista ja peruspalveluista aiheutuvat menot.

Suurin ero vaalivuoteen verrattuna on palkkojen ja palkkioiden määrissä, kuljetusten ja äänestyspaikkoihin liittyvissä kustannuksissa sekä kokouskuluissa. Niiden osalta kustannuksia ei ole tai ne ovat vähäiset vaalittomana vuonna. Edellinen vaaliton vuosi oli 2013. Vertaaminen edelliseen vaalittomaan vuoteen ei kuitenkaan ole ongelmatonta, koska kaupungin organisaatio, järjestelmät ja moni vaaleihin liittyvä asia ja toimintamalli on sittemmin muuttunut.

Liitteenä olevassa talousarviopohjassa ei ole voitu ottaa tarkkaa kantaa palvelukeskusten ja muiden keskitettyjen palveluiden hinnoitteluun, koska ne tarkentuvat konsernihallinnon tasolla.

Liite 1Talousarvioehdotus  2016

EhdotusKeskusvaalilautakunta päättää hyväksyä vuoden 2016 talousarvioehdotuksen liitteen 1 mukaisesti ja oikeuttaa sihteerit tekemään konsernihallinnon tasolla tarkentuvat muutokset saatujen lukujen mukaisiksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Asian esitteli hallintolakimies Marjo-Riitta Pihlajamäki.

Jakelu

tpvKonsernihallinto, talous ja rahoitus
tiedRandell Aleksi


Liitteet:

Kevaalk § 55
Liite 1:Talousarvioehdotus 2016