Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Keskusvaalilautakunta720.08.2013

9248-2013 (000)

Keskusvaalilautakunnan pöytäkirjojen pitäminen yleisesti nähtävänä ja esityslistojen ja pöytäkirjojen julkaiseminen internetissä

Tiivistelmä: -

Kevaalk § 7

Hallintolakimies Marjo-Riitta Pihlajamäki 20.8.2013:

Kuntalain 63 §:n mukaan lautakunnan pöytäkirjat tulee pitää yleisesti nähtävillä.

"Valtuuston, kunnanhallituksen ja lautakunnan pöytäkirja siihen liitettyine oikaisuvaatimusohjeineen tai valitusosoituksineen pidetään tarkastamisen jälkeen yleisesti nähtävänä siten kuin siitä on ennakolta ilmoitettu. - - -"

Koska keskusvaalilautakunnan tulevan vuoden kokouspäiviä ei ole etukäteen mahdollista päättää, vaan kokouksia pidetään puheenjohtajan kutsusta tarvittaessa, tulisi kustakin kokouksesta laittaa erillinen kuulutus, jossa ilmoitetaan, missä pöytäkirja on nähtävänä.

Nähtävänä pitopaikaksi esitetään Turku-Pistettä, joka on mm. yleisneuvontaa kuntalaisille osoitteessa Puolalankatu 5 tarjoava palvelupiste ja jossa myös kaupungin muiden toimielinten pöytäkirjoja on nähtävänä.

Lautakunnan pöytäkirjaan tulee hallintosäännön 15 §:n mukaisesti laittaa laillisuustietona maininta nähtävänä pidosta.

Turun kaupungin lautakuntien ja eräiden muidenkin toimielinten esityslistat ja pöytäkirjat julkaistaan internetissä. Se on osa kunnan tiedottamista, jota kuntalain 29 § edellyttää.

Salaisia asioita ei julkaista ja muutoinkin on mahdollista julkaista asioita esim. otsikkotasolla siten, että kuntalaisilla on mahdollisuus nähdä, mitä asioita käsitellään.

EhdotusKeskusvaalilautakunta päättää, että sen pöytäkirjat pidetään yleisesti nähtävänä kokouksen jälkeen Turku-Pisteessä, Puolalankatu 5 ja asiasta kuulutetaan erikseen kunkin kokouksen yhteydessä. Edelleen keskusvaalilautakunta päättää, että sen esityslistat ja pöytäkirjat julkaistaan internetissä soveltuvin osin.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Asian esitteli hallintolakimies Marjo-Riitta Pihlajamäki.