Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta, suomenkielinen varhaiskasvatus- ja perusopetusjaosto812.02.20198

1663-2019 (05 10 00)

Lapsen varhaiskasvatussuunnitelma

Tiivistelmä: -

Kasosvpj § 8

Palvelualuejohtaja Maija-Liisa Rantanen 4.2.2019:

Lapsen varhaiskasvatussuunnitelmasta säädetään varhaiskasvatuslain (540/2018) 23 §:ssä. Sen mukaan ”päiväkodissa tai perhepäivähoidossa olevalle lapselle on laadittava henkilökohtainen varhaiskasvatussuunnitelma lapsen kasvatuksen, opetuksen ja hoidon toteuttamiseksi. Lapsen varhaiskasvatussuunnitelmaan on kirjattava tavoitteet lapsen varhaiskasvatuksen toteuttamiseksi lapsen kehitystä, oppimista ja hyvinvointia tukevalla tavalla sekä toimenpiteet tavoitteiden toteuttamiseksi. Lisäksi suunnitelmaan kirjataan lapsen tuen tarve, tukitoimenpiteet ja niiden toteuttaminen.”

”Lapsen varhaiskasvatussuunnitelma laaditaan yhteistyössä henkilöstön ja lapsen vanhemman tai muun huoltajan kanssa. Sen laatimiseen osallistuvat lapsen opetuksesta, kasvatuksesta ja hoidosta vastaavat henkilöt. Lapsen mielipide on selvitettävä ja otettava huomioon varhaiskasvatussuunnitelmaa laadittaessa”. (Varhaiskasvatuslaki 540/2018 § 23.)

”Lapsen varhaiskasvatussuunnitelman toteutumista sekä lapsen tuen tarvetta, riittävyyttä ja tarkoituksenmukaisuutta on arvioitava, ja suunnitelma on tarkistettava vähintään kerran vuodessa. Tätä useammin se on tarkistettava, jos lapsen tarpeet sitä edellyttävät.” (Varhaiskasvatuslaki 540/2018 § 23.) ”Lapsen varhaiskasvatussuunnitelman toteutumista on tärkeää arvioida aina ennen sen päivittämistä tai uuden laatimista. Arvioinnin yhteydessä lapsi, huoltaja ja henkilöstö pohtivat omalta osaltaan, miten yhdessä kirjatut toiminnan tavoitteet ja sopimukset on huomioitu ja miten ne ovat toteutuneet varhaiskasvatuksen toiminnassa. Lapsen varhaiskasvatussuunnitelman arviointi on myös osa lapsen oppimisen ja hyvinvoinnin tukea.” (Varhaiskasvatussuunnitelman perusteet 2018, 62.)

Lapsen varhaiskasvatussuunnitelmaprosessi on kirjattu Turun kaupungin varhaiskasvatussuunnitelman 2017 lukuun 1.1. https://www.turku.fi/sites/default/files/atoms/files//turun_varhaiskasvatussuunnitelma_150517.pdf

Lapsen vasuprosessi esitellään pääkohdittain kokouksessa.

Palvelualuejohtaja Maija-Liisa Rantanen:

EhdotusKasvatus- ja opetuslautakunnan suomenkielinen varhaiskasvatus- ja perusopetusjaosto merkitsee asian tiedokseen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Liite 1Lapsen varhaiskasvatussuunnitelma

Jakelu

tpvSivistystoimiala, varhaiskasvatus
mtpvHatakka Satu
tiedJalonen Timo


Liitteet:

Kasosvpj § 8
Liite 1:Lapsen varhaiskasvatussuunnitelma