Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta, suomenkielinen varhaiskasvatus- ja perusopetusjaosto2529.05.20185

6049-2018 (12 00 01)

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelman päivittäminen

Tiivistelmä: -

Kasosvpj § 25

Toiminnanjohtaja Sari Nummila-Piispanen, toiminnanohjaaja Sheila Portnoj ja palvelualuejohtaja Vesa Kulmala 18.5.2018:

Opetushallitus on päättänyt aamu- ja iltapäivätoiminnan perusteista 19.1.2011. Opetushallituksen laatima Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan perusteet on luettavissa linkistä Aamu- ja iltapäivätoiminnan perusteet 2011.

Kunnan tulee hyväksyä perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoimintaa varten toimintasuunnitelma. Toiminnan suunnittelussa painotetaan muun muassa yhteistyötä kotien ja koulujen, eri hallintokuntien sekä toiminnan järjestäjien / tuottajien kanssa.

Turun kaupungin toimintasuunnitelmaa on päivitetty kasvatus- ja opetuslautakunnassa 14.10.2015 §:ssä 147 ja maksujen ostalta vielä kasvatus- ja opetuslautakunta päätöksellä 06.04.2016 § 53.

Hallinnonsiirron, hyto-sito, myötä on perusteltua päivittää toimintasuunnitelma vastaamaan nykyistä tilannetta. Kyseessä on pääsäätöisesti teknisluoteisia korjauksia, mutta suunnitelmassa otetaan kantaa mm. miten 3.- 9. luokkalaisten erityisen tuen oppilaiden toiminta järjestetään. Liitteenä 1 on päivitetty Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelma. Suunnitelmassa muut kuin teknisluonteiset muutokset on korostettu keltaisella värillä.

Palveluntuottajilta on pyydetty kommentteja toimintasuunnitelmaan viikolla 14/2018.

Kommentteja tuli Luolavuorenkoululta, Auralan Nuorilta ja Lounais-Suomen Martoilta. Kommentit koskivat lähinnä joitakin käsitteitä, jotka on jo toimintasuunnitelmaan korjattu. Lisäksi kysyttiin miten muita toimijatahoja tiedottaan suunnitelmasta ja miten velvoittavia esimerkiksi yhteistyöhön liittyvät kirjaukset ovat. Lisäksi esille tuotiin tiedonsiirtoon liittyvät asiat tuottajien ja kaupungin välillä. Esimerkiksi tiedonsiirtoon liittyvät asiat oli paremmin kirjattavissa tuottajien kanssa laadittavaan sopimukseen.

Liite 1Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelma 1.8.2018 alkaen

Oheismateriaali 1Voimassa oleva Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelma.

Palvelualuejohtaja Vesa Kulmala

EhdotusKasvatus- ja opetuslautakunnan suomenkielinen varhaiskasvatus- ja perusopetusjaosto päättää hyväksyä liitteenä 1 olevan Turun kaupungin Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelman käyttöönotettavaksi 1.8.2018.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedJalonen Timo
tiedNummila-Piispanen Sari
tiedPortnoj Sheila
tiedSainio Birgitta


Liitteet:

Kasosvpj § 25
Liite 1:Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelma 1.8.2018 alkaen