Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta, suomenkielinen varhaiskasvatus- ja perusopetusjaosto5603.12.20147

6237-2014 (421)

Turun kaupungin päiväkotien osallistuminen kansainväliseen varhaiskasvatuksen kehittämishankkeeseen

Tiivistelmä: -

Kasosvpj § 56

Tulosaluejohtaja Maija-Liisa Rantanen, 24.11.2014:

 

Turun kaupungin päiväkodit osallistuvat varhaiskasvatuksen tutkimus- ja kehittämishankkeeseen, jota johtaa kasvatustieteiden tohtori Jyrki Reunamo Helsingin yliopistosta. Tutkimus on vuonna 2008 alkaneen kehittämis- ja tutkimushankkeen toinen vaihe, johon osallistuu Turun lisäksi 12 kuntaa Suomesta sekä kansainvälisinä yhteistyökumppaneina Taiwan, Hong Kong ja Singapore.

 

Tutkimuksen tavoitteena on selvittää intensiivisten havainnointi-interventioiden avulla, mitä varhaiskasvatuksen arjessa tapahtuu. Havainnoinneista saatavan tiedon avulla on tavoitteena luoda keinoja vaikuttaa myönteisesti löydettyihin ilmiöihin luomalla malleja varhaiskasvatuksen kehittämiseen sekä rakentaa toimivia mittareita varhaiskasvatuksen syvälliseen arviointiin. Kansainvälisten yhteistyökumppaneiden mukanaolo hankkeessa mahdollistaa kulttuurien välisen vertailun.

 

Hanke on käynnistynyt Turussa syksyn 2014 aikana henkilökunnan koulutusten myötä. Keväällä 2015 alkavat havainnoinnit eri yksiköissä. Hanke kestää vuoteen 2018 saakka, jolloin projektin tuotokset jaetaan. Hankkeessa on mukana useita suomalaisia tutkijoita ja väitöskirjan tekijöitä.

 

 

Tulosaluejohtaja esittelee hanketta tarkemmin varhaiskasvatus- ja perusopetusjaostolle kokouksessa.

 

Oheismateriaali 1               Orientaatioprojekti

 

Tulosaluejohtaja Maija-Liisa Rantanen:

 

Ehdotus        Kasvatus- ja opetuslautakunnan suomenkielinen varhaiskasvatus- ja perusopetusjaosto merkitsee asian tiedoksi.

 

 

PäätösEhdotus hyväksyttiin.