Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta, suomenkielinen varhaiskasvatus- ja perusopetusjaosto4803.09.20141

9078-2014 (5124)

Vasaramäen koulun YsiPlus -lisäluokan opetussuunnitelman päivitys ja lisäluokkien opetussuunnitelman täydentäminen opiskeluhuolto-osuudella.

Tiivistelmä: -

Kasosvpj § 48

Perusopetuksen tulosaluejohtaja Outi Rinne:

 

Vasaramäen YsiPlus –lisäluokka on toiminut yhden täyden lukuvuoden ajan. Ensimmäisen toimintavuoden aikana saatujen kokemusten perusteella koulu haluaa tarkentaa lisäluokan opetussuunnitelmaa, joka laadittiin ennen toiminnan aloittamista ja joka hyväksyttiin kasvatus- ja opetuslautakunnan varhaiskasvatus- ja perusopetusjaostossa 13.2.2013 §7.

 

Liite 1                                  Vasaramäen koulun YsiPlus –lisäluokan päivitetty opetussuunnitelmaluonnos (Muutetut kohdat on kirjoitettu punaisella, jotta ne erottuvat. Ne muutetaan mustiksi hyväksymisen jälkeen.)

 

Vasaramäen koulun YsiPlus –lisäluokan ja Rieskalähteen koulun lisäluokan opetussuunnitelmat täydentävät valtakunnallisia lisäluokan perusteita, jotka Opetushallitus on antanut 16.1.2004. Opetushallitus on päättänyt 16.6.2014 täydentää lisäopetuksen opetussuunnitelman perusteita opiskeluhuoltoa koskevalla luvulla. Siksi kummankin Turun perusopetuksen lisäluokan opetussuunnitelmaan on lisättävä opiskeluhuoltoa koskeva luku. Rieskalähteen koulun lisäluokan opetussuunnitelmaa ei tarvitse muilta osin muuttaa. Koulut ovat tehneet yhteistyötä ko. luvun suunnittelussa ja päätyneet seuraavaan tekstiin:

 

Opiskeluhuolto

 

Lisäopetuksen opiskeluhuollon järjestämistä ja toteuttamista koskevat samat periaatteet kuin perusopetuksen oppilashuoltoa. Opiskelijoilla on oikeus maksuttomaan opiskeluhuoltoon ja se järjestetään lain edellyttämässä määräajassa.

Hyvinvoinnista ja turvallisuudesta huolehtiminen ulottuu kaikkeen lisäopetuksen koulutyöhön ja se on kaikkien kouluyhteisössä työskentelevien ja opiskeluhuoltopalveluista vastaavien työntekijöiden yhteinen tehtävä.

 

Opiskeluhuoltoa toteutetaan sekä yhteisöllisenä että yksilökohtaisena. Yhteisöllinen opiskeluhuolto on osa lisäopetuksen toimintakulttuuria ja ensisijainen tapa toteuttaa opiskeluhuoltoa. Yhteisöllinen opiskeluhuolto on ennaltaehkäisevää ja sen tehtävänä on vahvistaa osallisuuden, turvallisuuden ja huolenpidon ilmapiiriä lisäopetuksessa.

 

Opiskeluhuoltotyötä ohjaa opiskelijan edun ensisijaisuus. Yksilökohtaista opiskeluhuoltoa toteutetaan opiskelijan ja tarvittaessa huoltajan suostumuksella. Siinä turvataan opiskelijan ja huoltajan osallisuus, työskentelyn luottamuksellisuus sekä kunnioittava vuorovaikutus.

Opiskeluhuolto järjestetään sivistys- ja hyvinvointitoimialan yhteistyönä siten, että siitä muodostuu toimiva kokonaisuus. Opiskeluhuollon yhteistyö lisäopetuksessa on tärkeää erityisesti opiskelijan ohjauksessa, siirtymävaiheissa sekä jatko-opintojen yksilöllisessä suunnittelussa.

 

Lisäopetuksen opiskeluhuoltosuunnitelma noudattaa perusopetuksen koulukohtaista oppilashuoltosuunnitelmaa.

Perusopetuksen tulosaluejohtaja Outi Rinne:

 

Ehdotus:        Kasvatus- ja opetuslautakunnan suomenkielinen varhaiskasvatus ja perusopetusjaosto hyväksyy liitteenä olevan luonnoksen Vasaramäen koulun YsiPlus –lisäluokan päivitetyksi opetussuunnitelmaksi. Lisäksi se hyväksyy yllä esitetyn opiskeluhuoltoa koskevan tekstin sekä Vasaramäen että Rieskalähteen koulun lisäluokan opetussuunnitelman täydennykseksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvJokinen Arto
tiedKiviluoma Tea
tpvSalminen Kari
tpvVälimäki Jyrki
tiedVänni Tuija


Liitteet:

Kasosvpj § 48
Liite 1:Vasaramäen koulun YsiPlus -lisäluokan päivitetty opetussunnitelmaluonnos