Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta, suomenkielinen varhaiskasvatus- ja perusopetusjaosto415.01.20144

260-2013 (017)

Ilmoitusasiat

Tiivistelmä: -

Kasosvpj § 4

Palvelujohtaja Vesa Kulmala ja tulosaluejohtaja Maija-Liisa Rantanen, 3.1.2014:

 

Varhaiskasvatuksen keskitetty palveluohjaus aloittaa toimintansa 7.1.2014

 

Kaupunginhallitus päätti päivähoidon järjestämissuunnitelman käsittelyn yhteydessä 7.5.2012 (§ 234), että varhaiskasvatus- ja opetuslautakunnan tulee talousarviossa määriteltyjen resurssien puitteissa kehittää päivähoitoa mm. seuraavien strategisten linjausten mukaisesti:

- peruspäivähoitoa kevyempien palvelumuotojen tarjontaa lisätään ja palveluohjausta sekä palveluneuvontaa kehitetään osana palvelun tilaajakokonaisuutta

- kaupungin oman ja yksityisen palvelutoiminnan yhteensovittamiseksi kehitetään palvelu- ja neuvontajärjestelmä.

 

Varhaiskasvatuksen tulosalueelle määriteltiin operatiivisissa palvelutuotantosopimuksissa vuosina 2012 ja 2013 tavoitteet, joiden mukaan keskitetyn palveluohjauksen kehittämishanketta viedään eteenpäin. Vuoden 2013 sopimukseen oli uuden toimintamallin käyttöönoton tavoiteaikatauluksi kirjattu elokuu 2013. Palveluohjaukselle sopivien tilojen järjestyminen kesti kuitenkin arvioitua pidempään ja varsinaiseen yksikön toiminnan käynnistämiseen päästiin tilakysymysten ratkettua syyskuun lopussa 2013. Suunnittelu- ja kehittämisvaihe on saatu päätökseen ja varhaiskasvatuksen keskitetty palveluohjaus aloittaa toimintansa 7.1.2014. Palveluohjausyksikön tehtävänä on tiedottaa keskitetysti varhaiskasvatuspalveluista sekä hoitaa eri varhaiskasvatuksen palveluiden hakuun ja maksuasioihin liittyviä tehtäviä. Palveluohjusyksikkö sijaitsee Käsityöläiskatu 10:n katutasossa. Neuvontaa ja ohjausta saa puhelimitse, sähköpostitse tai varaamalla puhelimitse henkilökohtainen aika.

 

Tulosaluejohtaja Maija-Liisa Rantanen:

 

Ehdotus        Kasvatus- ja opetuslautakunnan varhaiskasvatus- ja perusopetusjaosto päättää merkitä asian tiedokseen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.