Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta, suomenkielinen varhaiskasvatus- ja perusopetusjaosto5723.10.20138

11638-2013 (011)

Moisio-Paattisten päivähoitoyksikön lakkauttaminen 1.1.2014 lukien

Tiivistelmä: -

Kasosvpj § 57

Tulosaluejohtaja Maija-Liisa Rantanen 15.10.2013:

 

Perhepäivähoitajien määrä on Turun kaupungissa vähentynyt viime vuosina tasaisesti. Vuodesta 2010 määrä on vähentynyt 9 hoitajalla ja lähitulevaisuudessa useita hoitajia on jäämässä eläkkeelle. Poistuneiden hoitajien tilalle ei ole saatu rekrytoitua vastaavaa määrää uusia hoitajia.

 

Moisio-Paattisten perhepäivähoitoyksikön esimiehen alaisuuteen on kuulunut Moision ja Paattisten alueiden perhepäivähoito, Virgonkentän leikkipuisto sekä Moision ulkoiluleikkikoulu. Perhepäivähoitajia alueella on tällä hetkellä työssä viisi ja yksi kolmiperhepäivähoitaja. Leikkipuistossa työskentelee kaksi työntekijää, joista toinen työskentelee 1.8.2013 alkaen osa-aikaisesti laitosapulaisena Moision päivähoitoyksikössä. Ulkoiluleikkikoulussa on kaksi työntekijää. Alueen työssä olevien perhepäivähoitajien ja kolmiperhepäivähoitajien määrä on laskenut syksyn 2012 12 hoitajasta syksyn 2013 kuuteen hoitajaan.

 

Helmikuussa 2013 pohjoisen palvelualueen päällikön irtisanouduttua virastaan alueella tehtiin sisäisiä sijaisuusjärjestelyitä, jolloin Moisio-Paattisten perhepäivähoitoyksikön lähijohtaja otti hoitaakseen myös Moision päivähoitoyksikön johtajuuden Moision päivähoitoyksikön lähijohtajan siirtyessä samanaikaisesti palvelualueen päällikön sijaisuuteen. Järjestely jatkui heinäkuun loppuun 2013 saakka. 1.8.2013 alkaen Moisio-Paattisten perhepäivähoitoyksikön perhepäivähoitajat siirtyivät väliaikaisjärjestelyillä Suotorpankujan päivähoitoyksikön alaisuuteen. Leikkipuiston ja leikkikoulun työntekijät siirtyivät Moision päivähoitoyksikön alaisuuteen. Ennen järjestelyjen tekemistä työntekijöiden kanssa käytiin yt-neuvottelut. Tällöin Moisio-Paattisten päivähoitoyksikön lähijohtaja siirtyi Moision päivähoitoyksikön päiväkodin johtajan sijaisuuteen.

 

Hoitajien määrän pysyessä edelleen alueella suhteellisen pienenä on tarkoituksenmukaista ja taloudellista vakiinnuttaa tehdyt väliaikaisjärjestelyt ja lakkauttaa Moisio-Paattisten perhepäivähoitoyksikkö. Vapautuva perhepäivähoidonohjaajan vakanssi hyödynnetään varhaiskasvatuksen keskitetyn palveluohjauksen tehtävissä.

 

Ehdotus        Kasvatus- ja opetuslautakunnan varhaiskasvatus- ja perusopetusjaosto päättää lakkauttaa Moisio-Paattisten perhepäivähoitoyksikön 1.1.2014 alkaen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKorhonen Tuire
tpvKristola Laura
tpvVauro Maarit