Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta, suomenkielinen varhaiskasvatus- ja perusopetusjaosto4625.09.20131

10685-2013 (420)

Esiopetuksen opetussuunnitelman perusteiden luonnoksen kommentointi

Tiivistelmä: -

Kasosvpj § 46

Tulosaluejohtaja Maija-Liisa Rantanen:

 

Valtioneuvosto antoi 28.6.2012 asetuksen perusopetuslaissa tarkoitetun opetuksen tavoitteista ja perusopetuksen tuntijaosta (Valtioneuvoston asetus 422/2012). Asetuksessa määritellään tavoitteet esiopetukselle, perusopetukselle, lisäopetukselle sekä perusopetukseen valmistavalle opetukselle. Asetus sisältää myös perusopetuksen tuntijaon sekä joukon mm. kielenopetusta ja erityistä tukea koskevia säännöksiä.

 

Opetushallitus on käynnistänyt valtioneuvoston asetuksen pohjalta opetussuunnitelman perusteiden valmistelun esiopetusta, perusopetusta ja lisäopetusta varten.

 

Esiopetuksen, perusopetuksen ja lisäopetuksen opetussuunnitelman perusteet valmistuvat vuoden 2014 loppuun mennessä. Uusien opetussuunnitelman perusteiden mukaisesti laadittujen paikallisten opetussuunnitelmien tulee olla hyväksyttyinä siten, että niiden mukaiseen opetukseen voidaan siirtyä 1.8.2016 alkavan lukuvuoden alusta lukien.

 

Esiopetuksen opetussuunnitelman perusteiden luonnoksista pyydetään nyt palautetta opetuksen järjestäjiltä. Muut kiinnostuneet voivat kommentoida luonnoksia Opetushallituksen verkkosivujen kautta. Luonnosta kehitetään palautteen pohjalta. Palautteesta koottava yhteenveto julkaistaan myös Opetushallituksen verkkosivuilla. Ennen perusteiden hyväksymistä Opetushallitus pyytää viralliset lausunnot kevään 2014 aikana.

 

Opetushallitus pyytää opetuksen järjestäjiä välittämään tietoa siitä, että esiopetuksen opetussuunnitelman perusteluonnokset ovat luettavissa Opetushallituksen verkkosivuilla http://www.oph.fi/ops2016/perusteluonnokset. Sivuilla on kaikilla esiopetuksen kehittämisestä kiinnostuneilla mahdollisuus kommentoida perusteluonnoksia 9.9.-27.9.2013.

 

Ehdotus        Kasvatus- ja opetuslautakunnan suomenkielinen varhaiskasvatus- ja perusopetusjaosto merkitsee asian tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.