Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta, suomenkielinen varhaiskasvatus- ja perusopetusjaosto4425.09.20134

10572-2013 (5120)

Wäinö Aaltosen koulun opetussuunnitelma muutos

Tiivistelmä: -

Kasosvpj § 44

Vs. rehtori Henri Littunen:

 

Wäinö Aaltosen koulun opetussuunnitelma vaatii päivittämistä seuraavilta osin:

 

1.Arviointiosiossa ehdotetaan lisättäväksi maininta siitä, että joulutodistus voidaan korvata arviointikeskustelulla, joka pidettäisiin 1.12. – 31.1. välisenä aikana. Keskustelussa olisivat läsnä luokanopettaja, huolta/huoltajat sekä oppilas.

Tavoitteena on antaa todistusarvosanaa monipuolisempaa palautetta oppimisen edistymisestä sekä koulunkäynnistä. Pyritään samalla lisäämään oppilaan omaa vastuuta oppimisestaan.

 

2.Liikuntapainotuksen poistaminen. Tosiasiallisesti painotus ei ole toteutunut, koska tuntikehys ei ole antanut tähän mahdollisuutta. Wäinö Aaltosen koulussa on toteutettu mediapainotteista opetussuunnitelmaa, joka tarjoaa kaikille luokille painotettuja mediasisältöjä.

Liikuntapainotus kirjattiin opetussuunnitelmaan aikanaan tilanteessa, jossa koulussa toimi kuusi medialuokkaa. Tällöin ajateltiin, että myös muut luokat kuin media- ja englannin kielirikasteinen luokka saavat vastaavasti jotain painotettua sisältöä.

 

3.Medialuokka käsite poistetaan opetussuunnitelmasta samoin kuin luokalle hakeutumisen kuvaus. Koulussa noudatetaan nykyisin mediapainotteista opetussuunnitelmaa kaikilla luokilla.

 

4.Käsityöryhmien teknisen työn ja tekstiilityön ryhmäjaon uudistaminen siten, että kaikki oppilaat opiskelevat sekä teknisen työn että tekstiilityön sisältöjä yhtä paljon alakoulun aikana. Lukuvuoden puolivälissä suoritetaan käsityölajin vaihto ryhmittäin siten, että teknisen työn ryhmä siirtyy opiskelemaan tekstiilityön sisältöjä ja päinvastoin.

 

5.Englannin kielirikasteisten luokkien enimmäisoppilasmäärien poikkeusmahdollisuus oppilashuollollisista syistä enintään yhdellä oppilaalla. Rehtori päättää poikkeuksesta OHR:n suosituksesta.

 

6.Täsmennys kohtaan: 4. luku Oppimisen ja koulunkäynnin tuki. Täsmennetään kuvausta siitä, milloin erityistä tukea annetaan oppilaalle

 

Liite1                                  Wäinö Aaltosen koulun ops:in päivitysehdotukset

 

Perusopetuksen tulosaluejohtaja Outi Rinne:

 

Ehdotus        Varhaiskasvatus- ja perusopetusjaosto hyväksyy muutosehdotuksen.

PäätösAsia pantiin pöydälle Auvisen ehdotuksesta Jaakolan kannattamana yksimielisesti.


Liitteet:

Kasosvpj § 44
Liite 1:Wäinö Aaltosen koulun opetussuunnitelman päivitysehdotukset syksy 2013