Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta, suomenkielinen varhaiskasvatus- ja perusopetusjaosto2924.04.20131

4715-2013 (5120)

Moision koulun ja Paattisten koulun oppilasalueiden yhdistäminen 1.8.2013 lukien

Tiivistelmä: -

Kasosvpj § 29

Suunnittelupäällikkö Tapio Alapaattikoski:

Kaupunginvaltuusto hyväksyi kokouksessaan 3.12.2012 vuosien 2013 -2016 investointiohjelman. Ohjelmassa on mukana Yli-Maarian koulun ja päiväkodin uudisrakennushanke, jolle on varattu 100 000 euroa vuodelle 2015 ja 6 000 000 euroa vuodelle 2016.

Hankkeen kustannusarvio on yhteensä 10 626 000 euroa. Kustannusarviossa on mukana myös muut kuin päiväkoti- ja koulutilat.

Mikäli työt käynnistyvät alkuvuodesta 2016, tilat ovat otettavissa käyttöön lukuvuoden 2017 -2018 alusta.

Moision koulussa on lukuvuonna 2012 - 2013 yhteensä 318 oppilasta. Tilat riittävät enintään noin 375 oppilaalle. Oppilasmäärä on lähivuosina kasvamassa, tosin hitaasti. Suunnitelmissa on lähdetty siitä, että nykyiset tilat riittävät kesään 2017, jolloin uudet tilat valmistuvat.

Paattisten koulun uudisrakennus valmistui loppuvuodesta 2011. Koulutilat on suunniteltu laskennallisesti 230 oppilaalle. Lukuvuonna 2012 -2013 koulussa on yhteensä 171 oppilasta. Koulu arvioi, että ensi lukuvuonna oppilasmäärä on 169.

Paattisten koulun oppilasmäärä ei ole kasvamassa mitenkään merkittävästi lähivuosina. Kouluun voidaan näin ollen sijoittaa oman alueen ulkopuolelta lähivuosina enimmillään 50 -60 oppilasta.

Tilapalvelut on neuvotellut perusopetuksen tulosaluejohdon sekä Paattisten koulun ja Moision koulun johdon kanssa oppilasaluerajan poistamisesta Paattisten ja Moision koulujen väliltä ja oppilasalueiden yhdistämisestä.  Ko. ratkaisu helpottaisi raja-alueen oppilaiden hakeutumista ja sijoittautumista joustavasti siihen kouluun, mikä mm. liikenneyhteyksien kannalta on parhaiten saavutettavissa.

Oheismateriaali 1Perusopetuksen oppilasaluekartta Moision ja Paattisten oppilasalueiden raja-alueen osalta 1.8.2012

Ratkaisu myös helpottaisi lähivuosina, ennen Yli-Maarian koulun valmistumista, Moision koulun tilajärjestelyjä. Moision koulun tilapula tulee lähivuosina pahenemaan oppilasmäärän kasvun vuoksi, ja tilojen riittävyyttä joudutaan tarkastelemaan joka lukuvuosi erikseen.

Raja-alueen huoltajille oppilasaluerajan poistaminen näkyisi valinnanvapauden lisääntymisenä. Huoltajilla olisi oikeus ilmoittaa oppilas haluamaansa oman oppilasalueen kouluun voimassa olevien oppilasvalintakriteerien mukaisesti.

Moision koulusta oppilaat siirtyvät nykyisin oppilasaluejaon mukaisesti 7. vuosiluokalle Rieskalähteen kouluun. Paattisten koulun oppilasalueelta oppilaat siirtyvät 7. vuosiluokalle Raunistulan kouluun. Tätä järjestelyä ei ole syytä muuttaa, vaikka oppilasalueraja Moision ja Paattisten koulujen väliltä poistettaisiinkin. 

Sivistystoimialan johtosäännön 4 §:n mukaan kasvatus - ja opetuslautakunnan suomenkielinen varhaiskasvatus- ja perusopetusjaosto päättää suomenkielisen perusopetuksen oppilasalueista ja oppilaaksi ottamisen perusteista.

Moision koulun rehtori ja Paattisten koulun johtaja ovat Tilapalvelujen pyynnöstä antaneet asiasta lausuntonsa.

Liite 1Moision koulun rehtori ja Paattisten koulun johtaja 26.3.2013

Lausunnossa puolletaan suunnitelmia oppilasaluerajan poistamiseksi.

Turun pohjoisen alueen oppilasaluejärjestelyjä on perusteltua tarkastella uudelleen siinä vaiheessa, kun Yli-Maarian uusi koulu valmistuu. Tässä vaiheessa ei laajempiin muutoksiin ole tarvetta.

Tilapalvelut katsoo edellä olevaan viitaten, että suunnitelmat Moision koulun ja Paattisten koulun oppilasalueiden yhdistämiseksi ovat perusteltuja ja tarkoituksenmukaisia.

Tulosaluejohtaja Outi Rinne:

EhdotusKasvatus- ja opetuslautakunnan suomenkielinen varhaiskasvatus- ja perusopetusjaosto päättää, että Moision koulun ja Paattisten koulun oppilasalueet yhdistetään 1.8.2013 lukien.

Samalla jaosto päättää, että

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedAlapaattikoski Tapio
aoAutio Mia
tiedJokinen Arto
tiedKajanto Elina
tiedKangas Pirkko
aoRusi Ari


Liitteet:

Kasosvpj § 29
Liite 1:Moision koulun rehtori ja Paattisten koulun johtaja 26.3.2013