Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta, suomenkielinen lukio- ja ammattiopetusjaosto6506.10.20206

10690-2020 (12 00 01, 12 01 00)

Yhteishakuun tulevien ammatillisten perustutkintojen ja perusopetuksen jälkeisen valmistavan koulutuksen aloituspaikkaesitys vuodelle 2021

Tiivistelmä:

Turun ammatti-instituutin aloituspaikkasuunnitelma vuodelle 2021 yhteishaun kautta valittavat ammatillisten perustutkintojen ja ammatilliseen koulutukseen valmentavan koulutuksen opiskelijat, yhteensä 1390 opiskelijapaikkaa.

Kasoslaj § 65

Ammatillisen koulutuksen palvelualuejohtaja Hannu Immonen 01.10.2020:

 

Suunnitelma ammatillisen koulutuksen yhteishaun kautta täytettävistä aloituspaikoista vuonna 2021

 

Taustaa, rahoitus ja yhteishaku

 

Opetus- ja kulttuuriministeriö päättää vuosittain ammatillisen koulutuksen järjestäjän tavoitteellisesta opiskelijavuosimäärästä sekä siihen sisältyvästä työvoimakoulutuksen tavoitteellisesta opiskelijavuosimäärästä eduskunnan hyväksyttyä seuraavan vuoden talousarvion ministeriön esittämässä muodossa. Turun ammatti-instituutin opiskelijavuosimäärä vuodelle 2020 on 5089. Vuoden 2021 suunnittelun pohjana käytetään vuoden 2020 vahvistettua määrää, koska varsinainen vuoden 2021 suoritepäätös saadaan vasta joulukuussa. Vahvistettu opiskelijavuosipäätös sisältää ammatilliset perustutkinnot, ammatti- ja erikoisammattitutkinnot sekä muun tutkintoon johtamattoman ammatillisen koulutuksen, valmentavat koulutukset, oppisopimuskoulutuksen sekä työvoimakoulutuksen ja vankilaopetuksen.

 

Turun kaupunki on saanut 30.9.2020 opetus- ja kulttuuriministeriön päätöksellä perusrahoituksen korotusta opiskelijavuosimäärän kasvamisen perusteella sekä harkinnanvaraista lisärahoitusta sosiaali- ja terveysalan koulutuksen lisäämiseen.

 

Yhteishaku on tarkoitettu pääasiassa samana tai edeltävänä vuonna peruskoulun päättäneille nuorille. Hakuaika on valtakunnallinen ja peruskoulun päättävää hakijaa suosivat valintaperusteet on säädetty asetuksella. Ammatillisen peruskoulutuksen aiemmin suorittanut hakija ei ole hakukelpoinen. Hakijamäärien perusteella peruskoulun päättäville on riittävästi paikkoja yhteishaussa. Painopiste on siirtymässä jatkuvaan hakuun.

 

 

Suunnitelma vuoden 2021 ammatillisen koulutuksen yhteishaun kautta valittavista aloituspaikoista esitellään kokouksessa.

 

Ehdotus:        Kasvatus- ja opetuslautakunta, suomenkielinen lukio- ja ammattiopetusjaosto merkitsee suunnitelman tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedDahlström Kalervo
tiedFrantsi Pekka
tiedHauninen Mikko
tiedKoskinen Henry
tiedLehtinen Päivi
tiedMäkinen Vesa-Pekka
tiedNurmela-Aaltonen Tiina
tiedOjanen Kalle
tiedTarr Tiina
tiedTuuri Marleena
tiedÖstman Timo